Rozšírené hľadanie
Streda 15. Máj 2024 |
meniny má Žofia

Detské postieľky: Výber a inštalácia

Datum: 30.04.2024

Detská postieľka je neodmysliteľnou súčasťou výbavičky pre najmenších, pretože dieťa v nej trávi veľa času nielen pri spánku, ale aj odpočinku a hraní. Ako rodič máte v rukách jedno z dôležitých rozhodnutí, pretože priestor na oddych pre bábätká by mal byť nielen pohodlný, ale aj bezpečný a dizajnovo atraktívny.

Detské postieľky

Detské postieľky sa vyrábajú v rôznych variantoch, podobne ako detské kočíky. Pri výbere dbajte na výber kvalitného produktu od overeného dodávateľa s potrebnými certifikátmi, ktoré musí mať, mimochodom, aj detská autosedačka. Ak vás zaujíma, ako vybrať posteľ pre dieťa a inštalovať ju, čítajte ďalej.

Detská postieľka musí mať vhodné rozmery i potrebné funkcie

Skôr, ako sa pustíte do výberu detskej postieľky, zvoľte si miesto, kam ju umiestnite. Na základe toho zistíte, aké rozmery má mať. Zohľadnite pri tom aj veľkosť dieťaťa, pretože sa v nej nesmie cítiť stiesnene. Ďalším dôležitým kritériom je materiál, ktorým môže byť drevo, plast a pod. Kľúčové je, aby bol materiál kvalitný, odolný a bezpečný, a teda spĺňal bezpečnostné normy.

V rámci rozmerov sa sústreďte aj na výšku detskej postieľky. Pri malých deťoch sú praktickým riešením výškovo nastaviteľné postieľky, ktoré predstavujú aj investíciu do budúcnosti. Zároveň si tým šetríte chrbticu pri zdvíhaní a ukladaní dieťaťa. Zamerať by ste sa mali aj na funkcie a príslušenstvo k postieľkam. Niektoré kúsky tohto nábytku disponujú výsuvnými zásuvkami na odkladanie vecí. Iné majú praktické kolieska, vďaka ktorým je premiestňovanie jednoduché a rýchle.

Tipy na montáž

Ak chcete, aby bola detská postieľka pre dieťa oázou pokoja a bezpečia, je potrebná aj správna montáž. Každý produkt disponuje podrobným návodom na inštaláciu. Skôr, ako sa pustíte do práce, preštudujte si ho a pripravte potrebné náčinie. Po montáži skontrolujte, či je postieľka stabilná a bezpečná. Použite kvalitný matrac a vhodnú posteľnú bielizeň. Až potom do nej uložte dieťa.

Čítané: 762 x