Rozšírené hľadanie
Streda 15. Máj 2024 |
meniny má Žofia
Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený

15.05.2024 18:16 reakciu podpredsedu NR SR a predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku: „Som šokovaný a zhrozený streľbou na premiéra Roberta Fica v Handlovej. Akékoľvek násilie jednoznačne a ostro odsudzujeme. Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený. Zároveň vyzývame všetkých politikov, aby sme sa zdržali akýchkoľvek vyjadrení a krokov,... The post Veríme, že premiér Fico bude v poriadku a že tento hrozný čin bude čo najskôr objasnený appeared first on Progresívne Slovensko.

Zotrvanie Šimkovičovej a Dolinkovej vo funkciách je obrovská škoda pre slovenskú kultúru aj slovenské zdravotníctvo

15.05.2024 18:16 Všetci poslanci a poslankyne Progresívneho Slovenska hlasovali za odvolanie ministeriek Martiny Šimkovičovej a Zuzany Dolinkovej. Ich zotrvanie na ministerských stoličkách je obrovská škoda pre slovenskú kultúru aj slovenské zdravotníctvo, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Napriek tomuto výsledku všetci vidíme nejednotnosť vládnej koalície. V kuloároch počúvame o ich rozporoch. Neskrývajú nespokojnosť s... The post Zotrvanie Šimkovičovej a Dolinkovej vo funkciách je obrovská škoda pre slovenskú kultúru aj slovenské zdravotníctvo appeared first on Progresívne Slovensko.

Nedovoľme, aby si z RTVS spravili dezinformačný kanál

15.05.2024 18:16 Progresívne Slovensko a SaS pozývajú na protest na záchranu RTVS v stredu o 18:00 na Námestí slobody. Postavme sa proti ich barbarskému plánu a ukážme, že si nenecháme ukradnúť slobodné médiá, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Ficova vláda nás ťahá preč z Európy, stále viac na východ. Idú presne podľa manuálu... The post Nedovoľme, aby si z RTVS spravili dezinformačný kanál appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda chráni Putinových spojencov a ohrozuje bezpečnosť Slovenska

14.05.2024 22:16 Progresívne Slovensko varuje pred priamym ohrozením bezpečnosti Slovenska a EÚ. Arťom Marčevskyj je súčasťou ruskej vplyvovej siete v Európe, ktorého v Česku vyhodnotili ako bezpečnostnú hrozbu. Vláda Roberta Fica ho ale na Slovensku víta s otvorenou náručou, a naďalej mu poskytuje dočasné útočisko, upozornila poslankyňa NR SR Zuzana Števulová. “Marčevskyj je súčasťou proruskej platformy Voice... The post Vláda chráni Putinových spojencov a ohrozuje bezpečnosť Slovenska appeared first on Progresívne Slovensko.

Šimkovičová je najhoršou ministerkou kultúry, musíme zabrániť likvidácii RTVS

14.05.2024 22:16 Progresívne Slovensko vyzýva na odvolanie ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej. Je suverénne najhoršou ministerkou kultúry, aj keď to najhoršie sa ešte iba chystá urobiť. Musíme zabrániť jej pokusu o ovládnutie RTVS, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Nemôžeme dovoliť, aby Ficova vláda cez ministerku Šimkovičovú zničila verejnoprávne médiá, a urobila si z nich hlásnu... The post Šimkovičová je najhoršou ministerkou kultúry, musíme zabrániť likvidácii RTVS appeared first on Progresívne Slovensko.

 Fico nás vracia do minulého storočia, drahšie zelené energie vyženú investície inde

14.05.2024 22:16 Navýšenie platby za prístup do siete pre výrobcov energie z obnoviteľných zdrojov by vážne ohrozilo investície na Slovensku. Vyhláška navrhovaná Úradom pre reguláciu sieťových odvetví poškodí tvorbu pracovných miest, varuje podpredseda Európskeho parlamentu a kandidát Progresívneho Slovenska do eurovolieb Martin Hojsík. “Dostupnosť zelenej elektriny je v posledných rokoch jedným z dôležitých faktorov, ktoré si firmy... The post  Fico nás vracia do minulého storočia, drahšie zelené energie vyženú investície inde appeared first on Progresívne Slovensko.

Zem nie je plochá a RTVS nie je vaša. Progresívne Slovensko a SaS pripravujú protest za záchranu RTVS 

10.05.2024 19:31 Progresívne Slovensko a SaS v stredu 15.5. o 18:00 na Námestí Slobody pripravujú protest za záchranu RTVS. Bude to v čase, na ktorý koalícia avizovala mimoriadnu schôdzu parlamentu. Vláda Roberta Fica chce na nej začať s násilným ovládnutím verejnoprávnej televízie a rozhlasu. Opäť hrozí, že obmedzia rozpravu v parlamente, preto im spoločne musíme ukázať, že... The post Zem nie je plochá a RTVS nie je vaša. Progresívne Slovensko a SaS pripravujú protest za záchranu RTVS  appeared first on Progresívne Slovensko.

100 dní ministerstva cestovného ruchu a športu podľa PS znamenalo 100 dní ticha

09.05.2024 23:31 100 dní ministerstva cestovného ruchu a športu bolo podľa Progresívneho Slovenska 100 dňami ticha. Rezort bol absolútne nepripravený vzniknúť, a obrovské prostriedky mohli byť vynaložené na zmysluplné aktivity, uviedol poslanec NR SR Dávid Dej. “Po troch mesiacoch stále nevieme, kde bude ministerstvo sídliť alebo aké zákony chce predkladať. A prečo sú do jeho fungovania zapojení... The post 100 dní ministerstva cestovného ruchu a športu podľa PS znamenalo 100 dní ticha appeared first on Progresívne Slovensko.

Vyzývame premiéra, aby peniaze pre Michelkov časopis venoval charite

09.05.2024 23:31 Vyzývame premiéra Roberta Fica, aby 20-tisíc eur, ktoré zo svojej rozpočtovej rezervy vyhradil pre časopis spájaný s poslancom Romanom Michelkom venoval radšej charite, vyhlásil predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda parlamentu Michal Šimečka. Časopis Literárny týždenník vydáva Spolok slovenských spisovateľov, v ktorom je poslanec za Slovenskú národnú stranu Roman Michelko členom predstavenstva. Časopis opakovane pre nedostatočnú... The post Vyzývame premiéra, aby peniaze pre Michelkov časopis venoval charite appeared first on Progresívne Slovensko.

Mier v Európe nie je vďaka populistom, ale vďaka spolupráci a solidarite

09.05.2024 23:31 Predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka dnes v Národnej rade procedurálne navrhol, aby si parlament uctil Deň Európy vypočutím slovenskej a európskej hymny. Mali by sme byť hrdými občanmi Slovenska aj Európskej únie, preto sa teším, že návrh poslanci podporili, vyhlásil Šimečka. “Práve 9. máj nám ako Deň Európy každý rok pripomína... The post Mier v Európe nie je vďaka populistom, ale vďaka spolupráci a solidarite appeared first on Progresívne Slovensko.

Vláda chce obciam zobrať možnosť zakázať hazard na svojom území, je to absurdný zásah do kompetencií samospráv

07.05.2024 22:15 Progresívne Slovensko varuje pred medializovaným zámerom vlády zobrať obciam právo regulovať hazard a herne na svojom území. K zákazu hazardu pristúpili mnohé mestá práve kvôli negatívnym dôsledkom jeho chýbajúcej regulácie, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Vláda podľa medializovaných informácii pripravuje mimoriadne škodlivý zákon, ktorého hlavným cieľom je zarábať viac na nešťastí... The post Vláda chce obciam zobrať možnosť zakázať hazard na svojom území, je to absurdný zásah do kompetencií samospráv appeared first on Progresívne Slovensko.

Zákon o mimovládkach musí koalícia stiahnuť, je v rozpore s ústavou aj európskym právom

07.05.2024 22:15  Progresívne Slovensko vyzýva koalíciu, aby stiahla zákon SNS proti mimovládkam. Tento plagiát Orbánovho návrhu je v rozpore s našou ústavou aj európskym právom, vyhlásila predsedníčka Výboru NR SR pre ľudské práva a národnostné menšiny a podpredsedníčka PS Lucia Plaváková. “Návrh má zjavné ciele – stigmatizáciu a šikanu mimovládnych organizácií. Otvára priestor na ich bezdôvodnú likvidáciu.... The post Zákon o mimovládkach musí koalícia stiahnuť, je v rozpore s ústavou aj európskym právom appeared first on Progresívne Slovensko.

Nenechajme sa odtiahnuť z EÚ, aj po 20 rokoch môže vyhrať proeurópske Slovensko 

07.05.2024 22:15 Členstvo Slovenska v Európskej únii je mimoriadne dôležité, no nie je samozrejmé. Za 20 rokov sme sa stali hrdou, rovnocennou a vyspelou súčasťou EÚ, napriek tomu nás vládni politici ťahajú z Únie preč, pripomenul predseda Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka. “Slovensko z príslušnosti k EÚ čerpá geopoliticky, bezpečnostne aj ekonomicky. Dnes však ... The post Nenechajme sa odtiahnuť z EÚ, aj po 20 rokoch môže vyhrať proeurópske Slovensko  appeared first on Progresívne Slovensko.

Predkladáme 9 pozmeňujúcich návrhov pre skutočné riešenie situácie s medveďmi

07.05.2024 22:15 Vládny návrh zákona o medveďoch je nefunkčný a nebezpečný pre ľudí. Podpredsedníčka Výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Tamara Stohlová pripravila 9 pozmeňujúcich návrhov, ktoré ho aspoň čiastočne opravujú. Nové vedenie premrhalo pol roka, je najvyšší čas priniesť kvalitné riešenie, vyhlásila Stohlová. “Narastajúci problém stretov s medveďmi nemôžeme prehliadať. Vláda si však vybrala... The post Predkladáme 9 pozmeňujúcich návrhov pre skutočné riešenie situácie s medveďmi appeared first on Progresívne Slovensko.

Koalícia to s budovaním sociálneho štátu nemyslí úprimne

07.05.2024 22:15 Vládna koalícia nevyužila príležitosť ukázať, že to s budovaním sociálneho štátu myslí úprimne. Rozhodli sa naďalej prehliadať nespravodlivosť pri vdovských dôchodkoch či nerovnom odmeňovaní žien, uviedla podpredsedníčka Progresívneho Slovenska a Výboru NR SR pre sociálne veci Simona Petrík. Koalícia v utorok nepodporila štyri zákony zamerané na podporu sociálne znevýhodnených skupín. Jedným z nich je návrh... The post Koalícia to s budovaním sociálneho štátu nemyslí úprimne appeared first on Progresívne Slovensko.

Následujúci mesiac