Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard

Zimná terasa alebo klasický balkón? Posvieťme si na ich výhody a nevýhody

Datum: 05.08.2023

Zimná terasa rozšíri vaše bývanie o priestor, ktorý môžete využívať celoročne na oddych. Odkrytý balkón vám počas teplých dní dožičí pobyt na čerstvom vzduchu v pohodlí domova.

Zimná terasa alebo klasický balkón

Ak zvažujete premenu vášho balkóna na zimnú terasu, čítajte ďalej. Definujeme si rozdiely medzi zimnou terasou a otvoreným balkónom a pozrieme sa aj na výhody a nevýhody oboch riešení.

Zimná terasa – viac ako len presklený balkón

Uzavretý priestor s dostatkom denného svetla, ktorý umožňuje celoročné využitie terasy nielen na oddych. Zimnú terasu získate zasklením vášho balkóna.



Kvalitná konštrukcia, pevné sklá, vetranie alebo otváranie. Moderné systémy na presklenie terasy sú odolné a praktické.

Práve svetlo predstavuje jednu z hlavných výhod preskleného priestoru na balkóne. Zimná terasa je ideálna, ak radi pracujete alebo oddychujete na terase, pestujete kvetiny alebo potrebujete rozšíriť úžitkovú plochu bývania. Azda jedinou väčšou nevýhodou oproti klasickému balkónu je o niečo náročnejšia údržba, ktorú by ste mali vykonávať pravidelne.

Nie je tak celkom pravda, že presklená terasa automaticky zvýši náklady na vykurovanie. Práve naopak, kvalitne navrhnuté a namontované presklenie dokáže znížiť únik tepla počas chladnejších mesiacov.

Balkón ponúka výhľad aj čerstvý vzduch

Otvorený priestor bez strechy ohraničený zábradlím, ktorý je pripojený k domu – tak by sme mohli veľmi zjednodušene opísať balkón. Balkóny sú obľúbené najmä v mestách, kde nie je priestor na záhradu. 

Umožňujú pobyt na čerstvom vzduchu takmer z pohodlia obývačky. Z vyšších poschodí je naviac často krásny výhľad. Bezpečie zaručí kvalitné zábradlie na balkón.

Hlavnou výhodou odkrytého balkóna je to, že nepotrebuje žiadnu špeciálnu údržbu. Môžete na ňom oddychovať, využívať ho ako záhradu alebo na ňom sušiť prádlo. Avšak iba počas príjemných teplejších dní. Na rozdiel od zimnej terasy nepriaznivé počasie znemožňuje využívať balkón naplno.

Nerezové zábradlie na balkón ocení každý, kto nemá čas na údržbu. Nie je potrebné sa oň špeciálne starať ani ho pravidelne natierať novým farebným náterom.

2 v 1 – prepojte výhody zimnej terasy s otvoreným balkónom

Moderné možnosti presklenia balkóna vám umožnia využiť to najlepšie z oboch riešení. Posuvné dvere, bezrámové zasklenie či zalamovací systém otvárania – kontaktujte profesionálov zo Sklofix-u a vyžiadajte si ponuku na mieru. Na každý balkón existuje skvelé riešenie.

 

Čítané: 2656 x