Rozšírené hľadanie
Sobota 21. September 2024 |
meniny má Matúš

Vyberáte si parfém? Zvážte tieto faktory!

Datum: 20.09.2024

Výber parfému môže byť častokrát veľmi náročná úloha. Aj keď ide o doplnok, dokáže zvýrazniť vašu osobnosť, dodať vám sebavedomie a vytvoriť nezabudnuteľný dojem. Na trhu je však celé spektrum vôní, z ktorých si je skutočne náročné vyberať.

Vyberáte si parfém? Zvážte tieto faktory!

My však pre vás máme dobrú správu! Prinášame vám faktory, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere parfému. V prvom rade by ste mali zvážiť príležitosť, pretože aj na základe nej sa môžu parfémy odlišovať. Napríklad, do školy alebo práce sa výborne hodia citrusové, prípadne kvetinové vône. Práve také sú ideálne na každodenné nosenie. Sú nenápadné, osviežujúce a veľmi príjemné. Samozrejme, všetko závisí aj od vašich preferencií. Preto sa v niektorých prípadoch odporúčajú vône s orientálnymi tónmi.

Vône na ročné obdobie

To, aká sa vám páči vôňa, závisí často aj od ročného obdobia. V chladnejších mesiacoch sú ideálne teplejšie vône, ako napríklad vanilka alebo jantár. V lete ľudia preferujú dámsky parfém, ktorý je svieži, citrusový a kvetinový. Preto sa aj odporúča kupovať nový parfém presne v tom období, kedy ho chcete používať.

Záleží na tom, akú máte osobnosť

Vedeli ste o tom, že pri výbere parfému by ste sa mali zamerať aj na vlastnú osobnosť? Tá totiž zohráva skutočne dôležitú rolu pri výbere. V prípade, že ste extrovertný typ, pravdepodobne vás budú skôr lákať výraznejšie a odvážnejšie vône. Ak patríte medzi introvertov, určite skôr oceníte jemnejšie a diskrétne vône, v ktorých sa budete cítiť maximálne komfortne.

Či už budete kupovať dámsky alebo pánsky parfém, určite nezanedbávajte testovanie parfému. Ten by ste si mali totiž otestovať priamo na vašej pokožke. Na každom človeku sa totiž môže vôňa rozvinúť iným spôsobom. Preto je dobré, aby ste si na výber parfému vynahradili viac času a výber si dobre premysleli.

Čítané: 205 x