Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila

Premena betónovej podlahy – tipy a inšpirácie

Datum: 28.07.2024

Betónová podlaha nemusí byť nudná, fádna a zásadne sivá. Existuje niekoľko spôsobov, ako ju premeniť na dizajnový prvok, ktorý oživí interiér alebo exteriér.

Premena betónovej podlahy – tipy a inšpirácie

Či už túžite po modernom, rustikálnom, alebo industriálnom štýle, betónovú podlahu je možné upraviť podľa vášho želania.

Farebné hry s betónovou podlahou

Jednou z najpopulárnejších metód úpravy betónovej podlahy je jej farbenie. Špeciálna farba na betón je dostupná v rôznych odtieňoch. Vybrať si môžete neutrálne i výrazne farebné tóny. Výhodou farieb na betón je fakt, že sú odolné voči oderu, chemikáliám i UV žiareniu. Sú tak vhodné do interiéru a tiež do vonkajších priestorov. Farbenie betónu prebieha rovnako ako keď používate farby na stenu. Natretie betónovej farby je rýchle a cenovo dostupné.

Moderné epoxidové nátery na podlahy

Epoxidové nátery sú vysoko odolné a esteticky pôsobivé riešenie. Podlahu upravenú takýmto náterom odporúčame do domov zariadených v modernom štýle. Epoxidový náter totiž poskytuje podlahe lesklý vzhľad a vytvára na podlahe zaujímavý odtieň. Náter je odolný voči poškriabaniu a chemikáliám. Epoxidové nátery sú vhodné pre garáže, dielne, moderné interiéry a našli svoje využitie aj v priemyselných priestoroch.

Odolné leštené betónové podlahy

Leštenie betónu je proces, pri ktorom sa povrch betónovej podlahy mechanicky upravuje, aby sa dosiahol vysoký lesk a odolnosť. Leštený betón je nielen esteticky príťažlivý, ale aj veľmi odolný voči opotrebeniu a jednoduchý na údržbu. Táto metóda je vhodná pre komerčné priestory, ale aj moderné domácnosti. Leštené podlahy sa ľahko udržiavajú a sú bezpečné, keďže sa nešmýkajú.

Minimalistické podlahy ošetrené mikrocementom

Mikrocement je tenká vrstva materiálu na báze cementu, ktorá sa aplikuje na existujúcu betónovú podlahu. Vytvára moderný, minimalistický vzhľad s jemnou textúrou. Mikrocement je dostupný v rôznych farbách a môže byť aplikovaný aj na steny a iné povrchy. Je ideálny pre moderné interiéry a priestory, kde chcete dosiahnuť hladký a elegantný povrch. Podlahy ošetrené mirkocementom sú veľmi odolné a pôsobia luxusne.

Podlahy s imitáciou materiálov a vzorov

Ak máte radi kreatívne riešenia, zmeňte betónovú podlahu pomocou potlačí. Potlačené vzory sú  spôsob, ako dodať betónovej podlahe jedinečný vzhľad. Pomocou špeciálnych foriem a nástrojov sa do čerstvého betónu vytvárajú rozmanité vzory, ktoré môžu imitovať kameň, tehly alebo drevo. Potlačené vzory sú odolné a esteticky pôsobivé riešenie pre exteriéry aj interiéry.

Autor: Gabriela Kudláčová

 

 

Čítané: 475 x