Rozšírené hľadanie
Nedeľa 8. September 2024 |
meniny má Miriama

Aké služby vám prinesie sídlo firmy v Bratislave?

Datum: 13.07.2024

So začiatkom podnikania je spojených mnoho rozhodnutí, počítať je nutné aj s viacerými výdavkami. Kvôli šetreniu nákladov si mnoho podnikateľov zvolí ako sídlo firmy svoju domácu adresu.

Aké služby vám prinesie sídlo firmy v Bratislave?

Finančne nenáročné riešenie, ktorým je sídlo firmy v Bratislave, vám však prinesie niekoľko významných výhod.

Sídlo firmy doma, v prenajatých priestoroch alebo virtuálne sídlo?

Vzhľadom na množstvo výdavkov si mnoho živnostníkov aj spoločností na začiatku podnikania zvolí za svoje sídlo súkromný byt alebo dom. I keď sa toto riešenie zdá byť výhodné, má viacero úskalí, na ktoré sa často zabúda. Nie je to len častejšie rušenie poštárom z dôvodu doručovania úradných zásielok. V mieste podnikania môže vykonať kontrolu daňový úrad, colný úrad aj obec ako správca dane z nehnuteľnosti. Ak by ste mali vy alebo spoločnosť, ktorá sídli na mieste vášho trvalého bydliska finančné problémy, navštíviť vás môžu tiež veritelia a exekútor.

Prenajaté priestory na podnikanie

Potrebujete na výkon podnikateľskej činnosti administratívne alebo obchodné priestory? Výhodným riešením môže byť voľba sídla spoločnosti na tom istom mieste. Nezabudnite však na to, že potrebujete písomný, overený súhlas vlastníka nehnuteľnosti. Vopred by ste mali počítať aj s tým, že prípade, že vám skončí zmluva o prenájme, majiteľ nehnuteľnosti vám ju nemusí predĺžiť. Môže sa stať aj to, že sa budete chcieť presťahovať z rôznych dôvodov na nové miesto. Zmenu sídla firmy bude potom potrebné oznamovať úradom, meniť pečiatku, firemné tlačoviny či vizitky.

Virtuálne sídlo

Nevýhody oboch predchádzajúcich riešení eliminuje virtuálne sídlo. V rámci tejto služby sú k dispozícii aj preberanie pošty, jej skenovanie a preposielanie. Problémom nie je ani súhlas prenajímateľa. Prenájom virtuálneho sídla poskytujú spoločnosti, ktoré sa na túto službu špecializujú, pričom do nehnuteľnosti, v ktorej sídlo prenajímajú, investovali. Môžete sa preto spoľahnúť aj na stálosť adresy, ktorú nebudete musieť meniť ani v prípade sťahovania.

Sídlo firmy v Bratislave

Mnohé firmy sa rozhodnú mať svoje sídlo v Bratislave. Toto riešenie je vhodné pre všetky spoločnosti a živnostníkov, ktorých podnikanie nie je viazané na služby poskytované v inom regióne. Sídlo firmy v Bratislave vám prinesie viacero výhod.

Anonymita pred úradmi

V hlavnom meste Slovenska vzniká každoročne mnoho podnikateľských subjektov. Jednou z výhod, ak budete mať sídlo firmy v Bratislave, je preto anonymita. Pri veľkom počte spoločností a živnostníkov je oveľa menšia pravdepodobnosť kontroly daňového či colného úradu alebo iných kontrol. Aby ste neupútali ich pozornosť, malo by stačiť plniť si načas všetky svoje povinnosti.

Miesto podnikania v srdci diania

Vysoký počet obyvateľov, ktorí sú vašimi potenciálnymi zákazníkmi, a mnoho spoločností, ktoré sa môžu stať vašimi obchodnými partnermi. Miesto podnikania Bratislava ponúka veľa príležitostí na váš rast.

Lukratívna adresa

Ak budete mať na vašich firemných dokumentoch uvedené miesto podnikania Bratislava, zvyšuje to prestíž firmy. Bratislavu budú, s veľkou pravdepodobnosťou, poznať tiež vaši obchodní partneri zo zahraničia.

Nízke náklady na sídlo firmy

Sídlo firmy v Bratislave si môžete prenajať aj v tom prípade, že využívate nižšie náklady na prenájom kamenných priestorov v inej časti Slovenska. Virtuálne sídlo v Bratislave navýši vaše výdavky o zanedbateľnú sumu. Využívať pritom budete môcť všetky uvedené výhody.

fotografia: © bigstockphoto

Čítané: 836 x