Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila

Nie je krmivo ako krmivo! Dôležité rozdiely

Datum: 02.08.2024

Spočiatku sa nám môže zdať, že nezáleží na type krmiva, ktorým nášho psíka kŕmime. Existujú kvalitné krmivá, ktoré predstavujú plnohodnotnú stravu, zatiaľ čo bežne dostupné krmivá mávajú chabú kvalitu, teda sú priemyselnými krmivami. Rozšírením práve týchto suchých priemyselných krmív sa u psov zvýšili prípady nádorových ochorení, ochorení pečene a obličiek.

Nie je krmivo ako krmivo! Dôležité rozdiely

Zloženie

Kvalitné krmivo pre psov je vhodné aj na ľudskú spotrebu, pripravené výhradne len z čerstvých surovín a neobsahuje žiadne pridané látky. Takým krmivom je PetChef, neobsahuje GMO, je bez lepku a plné čerstvých zelenín a superpotravín. Na druhej strane suché krmivá často obsahujú rad živočíšnych vedľajších produktov, mäsovú múčku a mnoho pridaných látok, ako konzervačné látky a farbivá.

Výroba

Granule sú vyrobené pomocou extrudácie. Pri procese extrudácie dochádza za vysokého tlaku a teploty (120-200°C) k ničeniu vitamínov, enzýmov aj potrebných živín. Čerstvo varené krmivá PetChef sa pripravujú pri nízkej teplote, pomalým varením, aby boli všetky potrebné živiny zanechané. Varené krmivá sú neskôr vákuovo balené a trvanlivosť je dosiahnutá šokovým mrazením.

Fyziologický účinok

Dlhodobé kŕmenie suchými krmivami s chabou kvalitou môže viesť k chorobám spôsobených nedostatkom vitamínov a minerálov, nízkej energetickej dostupnosti, obezite, alergiám a tráviacim problémom. Kvalitné krmivo naopak, dodáva psovi energiu, srsti lesk, zlepšuje trávenie a znižuje príznaky alergie.

Chuť

Psom často granule nechutia, kým varené krmivá konzumujú s radosťou. Výrobcovia granúl väčšinou neodporúčajú kŕmenie iným typom krmiva, aby pes nezistil, že existuje lepšia, pre neho lákavejšia potrava.

Kritériá majiteľov

Cena a Pohodlie

Suché krmivá sú na prvý pohľad lacnejšie a pohodlnejšie, avšak z dlhodobého hľadiska sa pri veterinárnych nákladoch a zdravotných problémoch vôbec nevyplácajú. Kvalitné krmivá, ako produkty PetChef, sú doručené rovno k vašim dverám, v mrazenom a vopred porciovanom stave pre ich jednoduchšie dávkovanie. V porovnaní s granulami môže byť cena čerstvo varených krmív vyššia, avšak z dlhodobého hľadiska sa oplatí investovať do tej najdôležitejšej hodnoty, a to zdravia psíka.

Zhrnutie

Táto tabuľka ti pomôže v porovnaní granúl s kvalitnými krmivami, aby si sa vo veci kŕmenia psov mohol zodpovedne rozhodnúť.

Pri svojom prvom nákupe* použi zľavový kód PC-NEWS55 a získaj zľavu 55% na Ochutnávkový balíček, v ktorom nájdeš všetkých 7 druhov našich PetChef krmív v 160-gramových baleniach.

*Akcia platí pre nových zákazníkov pri objednávke prvého Ochutnávkového balíčka.

 

 

 

Čítané: 1128 x