V rámci neho sa realizujú cielené kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované na praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, teambuildingové programy, komunikačné schopnosti pracovníkov v cestovnom ruchu, marketingové činnosti a techniky.
Gastronómia predstvuje jednu z najdôležitejších oblastí služieb cestovného ruchu.
V tejto blasti prezentoval na projekte svoje skúsenosti a aktuálne trendy Branislav Križan, šéf kuchár Hotela Matyšák a kapitán slovenského národného seniorského kuchárskeho tímu. Pán Križan tvrdí:„ Gastronómia je velmi živé odvetvie v rámci cestovného ruchu. Prinášať nové trendy a skusennosti a podeliť sa s nimi s ostatnými je niečo čo nás môže všetkých posunúť vpred k lepšiemu vnímaniu služieb na domácej pôde. Vítam takúto možnosť a je dobré, že sú tieto aktivity, ktoré toto smerovanie podporujú“. Inovatívna gastronómia je nie len trendová téma, ale ako sa ukazuje prax v sučasnom cestovnom ruchu očakáva nové vízie a smerovanie aj v tejto oblasti.
Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ŠR Slovenskej republiky a realizuje ho občianske združenie Bojniciensis so sídlom v Bojniciach, hlavným cezhraničným partnerom je Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu so sídlom v Uherskom Hradišti.
Kontakt: oz@bojniciensis.sk