Rozšírené hľadanie
Piatok 22. November 2024 |
meniny má Cecília

Kurzy v rámci cezhraničnej spolupráce SR – ČR, téma gastronómia.

Datum: 28.01.2011

Bojnice ( 12.11.2010). Projekt s názvom „Cielené školenia, kurzy a tvorba spoločných marketingových produktov - podpora rastu cestovného ruchu v cezhraničných regiónoch“ napomáha  poskytovateľom služieb cestovného ruchu vo zvýšovaní  pripravenosti  ľudských zdrojov na kvalitnejšie poskytovanie služieb v cezhraničnej oblasti.

V rámci neho sa realizujú cielené kurzy v 13 obsahových témach, ktoré sú orientované na praktickú výmenu poznatkov a informácií z oblastí  hotelových a gastronomických služieb, incentívnu a kongresovú turistiku, voľnočasové a wellness aktivity, teambuildingové programy, komunikačné schopnosti pracovníkov v cestovnom ruchu, marketingové činnosti a techniky.  

 

            Gastronómia predstvuje jednu z najdôležitejších oblastí služieb cestovného ruchu.

V tejto blasti prezentoval na projekte svoje skúsenosti a aktuálne trendy Branislav Križan, šéf kuchár  Hotela Matyšák a kapitán slovenského národného seniorského kuchárskeho tímu. Pán Križan tvrdí:„ Gastronómia je velmi živé odvetvie v rámci cestovného ruchu. Prinášať nové trendy a skusennosti a podeliť sa s nimi s ostatnými je niečo čo nás môže všetkých posunúť vpred k lepšiemu vnímaniu služieb na domácej pôde. Vítam takúto možnosť a je dobré, že sú tieto aktivity, ktoré toto smerovanie podporujú“. Inovatívna gastronómia je nie len trendová téma, ale ako sa ukazuje prax v sučasnom cestovnom ruchu očakáva nové vízie a smerovanie aj v tejto oblasti. 

 

            Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ a ŠR Slovenskej republiky a realizuje ho občianske združenie Bojniciensis so sídlom v Bojniciach, hlavným cezhraničným partnerom je Region Slovácko – sdružení pro rozvoj cestovního ruchu so sídlom v Uherskom Hradišti.

 

 

Kontakt: oz@bojniciensis.sk

Čítané: 325 x