Monitorujeme 1678 zdrojov
Máte mašktrný jazýček na kokosky?
Aj počas teplých letných dní sa človeku žiada sladké, napríklad kokosky! Nečudo, veď cukry sú jednou zo stavebných zložiek nášho tela. A navyše výborne chutia, tak prečo si ich trochu nedopriať?
Kto by kokos nemal rád?
Ľahké koláčiky nielen pre vaše bruško, ale i na prípravu sú kokosky. Potešte svojich blízkych i seba a zamaškrťte si na zdravom kokose.
Čo potrebujete: 200 g strúhaného kokosu, 150 g cukru múčka, 2 vajcia
Ako na to?
Všetky suroviny spracujeme na cesto a na papier na pečenie tvoríme hromádky. (Nič sa nešľahá v pare, len mieša). Kokosky pečieme pri nižšej teplote do zružovenia.
A čo tak piškótové rezy?
Máte radi rezy? Recepty na ich prípravu nájdete v každej dobrej kuchárskej knihe, ale i na internete. Piškótové rezy s pudingom sú jednoduché na prípravu a tiež veľmi chutné. Ako ich teda pripraviť?
Potrebujete:
- Suroviny: 4 ks vajcia, 4 PL horúcej vody, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 KL kypriaceho prášku
- Náplň: 2 balíčky pudingu (odporúčame Créme Olé) s čokoládovou príchuťou, 500 ml mlieka, 500 g mäkkého tvarohu
- Na ozdobu: 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček smota-fix, 1 balenie tmavého zdobenia (Dr. Oetker)
Čo tak trochu Viedne?
Chrám svätého Štefana, Mozartove gule, to nie sú jediné veci, ktoré vás napadnú, keď sa povie Viedeň. Chutné Rakúske dedičstvo - Sacherova torta. Recept na prípravu tejto originálnej torty je dobre strážený. My vám však prezradíme, ako si dopriať Sachero tortu skoro ako originál.
- Suroviny: 6 ks vajec, 21 dkg masla, 21 dkg práškového cukru, 21 dkg čokolády na varenie, 16,5 dkg hladkej múky, 2 ks vanilkového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 10 dkg čokolády na varenie, 5 dkg masla
Kulinársky kúsok histórie vytvoril v roku 1832 na kniežacom dvore kancelára Metternicha vtedajší kuchársky učeň Franz Sacher.