Monitorujeme 1678 zdrojov
Sója v jedálničku je zdrojom zdravia a vitality
Priaznivé účinky sóje na zdravie sú v Ázii známe už od pradávna. Do stravy bežného Európana prenikla táto mimoriadne výživná plodina neskôr, ruka v ruke so zvýšeným záujmom o zlepšovanie celkového zdravotného stavu pomocou prírodných produktov. Nad civilizačnými chorobami ako sú srdcovo-cievne ochorenia, osteoporóza, rakovina či cukrovka častejšie zvíťazíme prevenciou, než liečbou.
Priaznivé účinky sóje na zdravie sú v Ázii známe už od pradávna. Do stravy bežného Európana prenikla táto mimoriadne výživná plodina neskôr, ruka v ruke so zvýšeným záujmom o zlepšovanie celkového zdravotného stavu pomocou prírodných produktov. Nad civilizačnými chorobami ako sú srdcovo-cievne ochorenia, osteoporóza, rakovina či cukrovka častejšie zvíťazíme prevenciou, než liečbou. Mnohé vedecké štúdie dokázali pozitívny vplyv sóje na telesné zdravie a duševnú rovnováhu.
Sója poskytuje viac vápnika ako kravské mlieko, je bohatým zdrojom železa, zinku, fosforu a magnézia a širokej škály vitamínov skupiny B. Výhodou sójovej bielkoviny je jej takmer 100-percetná stráviteľnosť. Tukov obsahuje sója približne 18 %, pričom ide prevažne o nenasýtené mastné kyseliny, prospešné pre ľudské zdravie. Sacharidy sú v sóji zastúpené najmenej zo všetkých strukovín a až polovica z nich vo forme vlákniny.
Vedeli ste, že pravidelná konzumácia sóje má celý rad liečivých účinkov?
Kľúčový význam pre výživu alergikov a ľudí s tráviacimi poruchami
Sójové mlieko neobsahuje mliečny cukor (laktózu) a preto je veľmi vhodnou alternatívou pre ľudí s alergiou na kravské mlieko. Tento čoraz častejší problém vedie k tráviacim problémom ako sú hnačky, nevoľnosť, kŕče alebo iným, ťažko vysvetliteľným zdravotným poruchám. Mnohí postihnutí nedokážu identifikovať zdroj svojich problémov, pretože laktózu obsahuje v skrytej forme aj celý rad potravinárskych výrobkov. Dôvodom intolerancie laktózy je pravdepodobne geneticky podmienený nedostatok enzýmov.
Sójové mlieko ako ideálna alternatíva
Ak patríte k ľuďom, ktorých výživa vyžaduje vylúčenie kravského mlieka, nemusíte sa ešte vzdať obľúbených ovsených vločiek, alebo mnohých potravín, na ktoré ste zvyknutí. Vďaka prístroju SOJAMAT si môžete sami pripraviť sójové mlieko. Domáca príprava zachováva všetky výhody čerstvej potraviny.
Trojitá výhoda domáceho spracovania sóje
Praktický domáci prístroj SOJAMAT je na našom trhu novinkou a je prispôsobený na jednoduchú manipuláciu. Popri čistom a prírodnom sójovom mlieku, ktoré na rozdiel od predávaných výrobkov neobsahuje konzervačné látky, pri spracovaní vznikajú okara a sójová syrovátka. Okara je výživná a cenná hmota, s priaznivým účinkom na redukciu váhy. Využíva sa pri príprave rozmanitých jedál a je základnou surovinou na výrobu syra tofu. Syrovátka má priaznivé kozmetické účinky, lieči akné, upokojuje pleť, potláča kvasinkové a plesňové kožné ochorenia.
Chcete upevniť svoje zdravie pomocou vyváženej a hodnotnej výživy? Svoje otázky môžete poslať na info@sojamat.sk alebo položiť priamo na telefónnom čísle 0948 899 994. Viac informácií o prístrojoch SOJAMAT nájdete na www.sojamat.sk