U nás sa káva pije predovšetkým pre svoje povzbudzujúce účinky na ľudský organizmus. Je hneď niekoľko tisícok ľudí, ktorí by si ranné vstávanie bez šálky silnej kávy ani nevedeli predstaviť. Káva je však populárna aj vďaka horkastej chuti a intenzívnej aróme. Tá už na diaľku sľubuje dobrú a jedinečnú šálku kávy.
Chute sú však rôzne, niekto obľubuje horkú silnú kávu, iný si radšej kávu vychutná s mliekom a lyžičkou cukru. Káva sa pripravuje zaliatím pomletých kávových zŕn. Aróma však rýchlo vyprchá, a tak by sa mala mlieť až tesne pred prípravou. Najkvalitnejšia je teda zrnková káva, avšak rôzne odrody ponúkajú rôznu chuť aj vôňu. Tú správnu zrnkovú kávu pre svoj dokonalý pôžitok nájdete aj na tomto odkaze.
Príprava, ale aj vychutnávanie a obľúbené odrody sa menia z krajiny na krajinu. Každý človek má iný vkus, a preto sú aj chute odlišné. U nás sa káva pripravuje zväčša zaliatím rozomletej kávy a dochutením cukrom či mliekom. Takto si kávu pripravuje väčšina z nás doma. V kaviarni Vám však pripravia originálne espresso, z čerstvo pomletých zŕn. Len v takejto koncentrovanej podobe sa uvoľní pravá kávová chuť.
Ak si chcete podobný zážitok dopriať aj doma, prácu Vám samozrejme uľahčí automatický kávovar. Tie dnes tvoria praktickú súčasť našich kuchýň.