Rozšírené hľadanie
Nedeľa 12. Máj 2024 |
meniny má Pankrác
Víťazom Eurovízie sa stal Nemo zo Švajčiarska. Pozrite si, ako v návale emócií rozbil sklenenú trofej

12.05.2024 13:16 Víťazom piesňovej súťaže Veľká cena Eurovízie sa na rok 2024 stal švajčiarsky spevák a raper Nemo so skladbou The Code. Vo finále zvíťazil najmä vďaka hlasom poroty, od ktorej získal 365 bodov. Ďalších 226 mal z diváckeho hlasovania. Súčet stačil na preskočenie Chorvátska, ktoré u divákov vyhralo s počtom hlasov 337, od poroty však spevák/kapela Baby Lasagna dostal iba 210 hlasov . Na treťom mieste sa umiestnila Ukrajina so 453 bodmi.

Nový singel bardejovskej skupiny The Cardinals nesie tajomný názov I Can See A Light

12.05.2024 13:16 Pop rocková skupina The Cardinals z východu Slovenska vydala svoj prvý tohtoročný singel. "Je to taký náš magnum opus," hovorí s úsmevom autor a spevák skupiny Ľubomír Guľa.

Adam Mišík a raper Rohony prinášajú singlom Berlin atmosféru nemeckej klubovej scény

12.05.2024 13:16 Adam Mišík neprestáva prekvapovať. Po emotívnej balade Jaro prichádza so singlom Berlin. Prizval nanň rapera Rohonyho a došlo tak k nečakanému, ale podarenému prepojeniu dvoch svetov. "Rozhodli sme sa urobiť klubový track s darkpopovým nádychom," hovorí na začiatok. Novým songom fanúšikov ďalej láka na svoj doposiaľ najväčší koncert v pražskom Fore Karlín 6. februára budúceho roka.

Eurovízia našla Nema: Najnudnejší ročník 21. storočia nebolo ťažké vyhrať

12.05.2024 13:16 Pozorný divák Veľkej ceny Eurovízie si určite všíma jednotlivé vzorce. Jedným z nich je už pár posledných rokov aj ten, že v danom ročníku väčšina umelcov kopíruje víťaza toho predošlého. A keďže iba Loreen sa vie zmyselne povaľovať, a pri tom vytvoriť hudobnú výpravu, celá Eurovízia bola tento rok ospalá aj nudná.

Košická kapela Kate Evans prichádza s animovanou novinkou Po špičkách

12.05.2024 13:16 Po špičkách je názov piesne, ku ktorej kapela Kate Evans nedávno zverejnila svoj nový videoklip. Po poslednom videu k piesni Káva sa tentokrát rozhodla pre animovanú podobu.

Skvelý Jared Leto, slovenská vlajka aj fanúšikovia na pódiu. Takto to vyzeralo na koncerte 30 Seconds to Mars

11.05.2024 14:45 Americká kapela 30 Seconds to Mars sa v piatok večer po šiestich rokoch vrátila na Slovensko. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu ponúkla obnovený setlist s pár novinkami z minuloročného albumu It's the End of the World but It's a Beautiful Day, no z hľadiska šou stavila na overené triky - fanúšikov na pódiu či mávanie Jareda Leta našou vlajkou, čo už sme videli pri ich premiére na Topfeste aj v roku 2018 v Bratislave. Pozrite si rozsiahly fotoreport Martiny Mlčúchovej.

Manželský pár Nokturno vydáva prvý singel z pripravovaného EP

11.05.2024 14:45 Hudobný projekt Nokturno tvorí manželský pár Slavomír Kvasňovský a Polina Kvasňovský Nikolaevskaya.

Vyhrá Eurovíziu Chorvátsko alebo Izrael? Podľa stávkových kancelárií je jasným favoritom Baby Lasagna

11.05.2024 14:45 Už dnes večer sa vo švédskom meste Malmö uskutoční finále 68. ročníka najsledovanejšej pesničkovej súťaže na svete. Po utorkovom a štvrtkovom semifinále je jasné, ktoré krajiny patria medzi hlavných favoritov, ale aj to, ktoré vystúpenia a umelci či umelkyne vzbudzujú v tomto ročníku najviac kontroverzie. Ani tento rok pritom nechýba politika, v Malmö sa dokonca konajú protiizraelské protesty.

Robo Šimko má novú skladbu s kapelou Massriot. Hosťom je koncertmajster kosovskej filharmónie

11.05.2024 14:45 Spevák Robo Šimko v spolupráci so svojou skupinou Massriot a kosovským virtuózom Visarom Kuçim prináša do éteru emotívnu skladbu s názvom Nie je zlé. Pieseň oslavuje krásu života a jeho kontinuitu aj po smrti, zdôrazňujúc, že dobrí ľudia zostávajú v spomienkach navždy živí.

Lunatic Gods zdieľajú singel Horárova. Je spomienkou na bývalého speváka skupiny

11.05.2024 14:45 "Piesňou vzdávame hold všetkým bojovníkom s rakovinou a spomíname na nášho bývalého speváka Jarka Vavra "Horára", ktorý ukončil svoju pozemskú púť práve kvôli tejto chorobe tak príliš skoro," hovorí o skladbe z nového albumu Vresovranie gitarista Luboslav.

Karin Ann vydáva album through the telescope a nový videoklip s exkluzívnym hosťom

11.05.2024 03:45 Slovenská speváčka Karin Ann dnes oficiálne vydáva svoj debutový album through the telescope. Zverejnila tiež nový videoklip k skladbe i don't believe in God , v ktorom si v cameo úlohe zahrala svetovo uznávaná britská umelkyňa Imogen Heap.

ADONXS zverejnil videoklip k svojej prvej piesni v slovenčine. S tvorbou v rodnom jazyku chce pokračovať

11.05.2024 03:45 Adam Pavlovčin, známy aj pod umeleckým menom ADONXS, sa doposiaľ prezentoval len anglicky spievanými piesňami. Teraz štartuje ďalšiu etapu svojej hudobnej kariéry so svojou prvou piesňou v rodnom jazyku. Skladba sa volá Sám a hoci oficiálne ju vydal už 15. marca na digitálnych platformách a mohli ste ju započuť aj v playlistoch slovenských rádií, videoklip, resp. "anti-klip" k nej zverejnil až tento týždeň.

Jean-Michel Jarre a Brian May vystúpia už v nedeľu v Bratislave. V meste budú aj dopravné obmedzenia

10.05.2024 16:00 Už túto nedeľu sa v areáli výstaviska Incheba uskutoční veľký bezplatný open air koncert najslávnejšieho francúzskeho priekopníka elektronickej hudby. Jean-Michel Jarre sa výnimočne predstaví spolu s Brianom Mayom, gitaristom skupiny Queen. Ten je zároveň spoluzakladateľom vedecko-hudobného festivalu Starmus, ktorý v Bratislave začne práve týmto veľkolepým otváracím koncertom.

Pet Shop Boys nestačili na Taylor Swift, no v britskom rebríčku albumov sú najvyššie od roku 1993

10.05.2024 16:00 Skupina Pet Shop Boys vydala nový album Nonetheless. Merané hitparádovým umiestnením na domácej pôde je pätnásty štúdiový album britskej dvojice jej najúspešnejšou nahrávkou od roku 1993. Legendárne synthpopové duo dosiahlo s Nonetheless druhú priečku ostrovného rebríčka. Do poslednej chvíle pritom zvádzalo vyrovnaný duel s Taylor Swift a jej novinkou The Tortured Poets Department.

Kings Of Leon vydávajú album Can We Please Have Fun

10.05.2024 16:00 Bratia Caleb, Jared a Nathan Followill a bratranec Matthew Followill vydali nový album Can We Please Have Fun 21 rokov po svojom debute Youth Young Manhood. Album bol ohlásený 22. februára spolu s vydaním pilotného singla Mustang. V marci ho nasledovala skladba Split Screen a o tri týždne neskôr kapela zdieľala tretí singel Nothing To Do.

Následujúci mesiac