Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila
Toto je 5 charakterových vlastností, ktoré dedíme po rodičoch, či chceme alebo nie - a toto zas po starých rodičoch

31.08.2024 16:00 Toto je 5 charakterových vlastností, ktoré dedíme po rodičoch, či chceme alebo nie - a toto zas po starých rodičoch. Fyzická podobnosť detí s rodičmi nie je niečo, čo by nás prekvapilo. Oveľa menej sa však hovorí o tom, že geneticky deti dedia aj určité vlastnosti, ktoré sa stanú súčasťou jeho charakteru. Niektoré vás prekvapia! A na čo si dať pozor pri dedení po starých rodičoch?

Dvojnásobná mamina často čelí kritike, dnes úprimne priznáva: Viem, že nie som supermatkou, ale...

31.08.2024 16:00 Dvojnásobná mamina často čelí kritike, dnes úprimne priznáva: Viem, že nie som supermatkou, ale.... Prekvapila otvorenou spoveďou. Často pritom čelí kritike ohľadom výchovy svojich dvoch synov. Teraz otvorene priznala, že nepozná návod na dokonalú výchovu a svojim chlapcom necháva voľnosť.

Z pohľadu lekárky aj učiteľky: Hry detí podľa veku. Prvé roky sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Kedy sa začnú viac socializovať, a ktoré hračky sú vhodné?

31.08.2024 16:00 Z pohľadu lekárky aj učiteľky: Hry detí podľa veku. Prvé roky sa nehrajú spolu, ale vedľa seba. Kedy sa začnú viac socializovať, a ktoré hračky sú vhodné?. Hračky sú prirodzenou súčasťou detstva a dokonca môžu podporiť správny vývoj dieťaťa. Sprostredkúvajú im spojenie medzi svetom a ich vnútorným prežívaním. Rovnako tak uľahčujú bytie rodičom, ktorí si chcú aspoň na chvíľu vyložiť nohy v kolotoči celodenných aktivít okolo domácnosti a dieťaťa.

Časté a stále chyby rodičov pri obliekaní detí: 10 kúskov detského oblečenia, ktorým sa už radšej naozaj vyhnite

31.08.2024 16:00 Časté a stále chyby rodičov pri obliekaní detí: 10 kúskov detského oblečenia, ktorým sa už radšej naozaj vyhnite. Nie vždy všetko, čo je pekné, je aj vhodné a praktické! Aké materiály sú pre deti nevhodné a čomu sa treba pri výbere oblečenia pre dieťa úplne vyhnúť?

Nesnažte sa byť dokonalá mama, snažte sa byť šťastná mama! 7 dôležitých rád, ako to môžete dosiahnuť

31.08.2024 16:00 Nesnažte sa byť dokonalá mama, snažte sa byť šťastná mama! 7 dôležitých rád, ako to môžete dosiahnuť. Aj vám sa zdá, že ste v neustálom kolotoči povinností a na seba vám nezostáva žiaden čas? Nezabúdajte ale, že len keď je šťastná a spokojná mama, môže byť spokojná celá rodina. Starajte sa viac aj o seba. Ak by to mala byť jediná vec, ktorú robíte každý večer – doprajte si tú chvíľu pre seba. Ako na to?

Dnes oslavuje meniny Nora, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť

31.08.2024 16:00 Dnes oslavuje meniny Nora, aký je význam tohto mena? Zaujímavosti, ktoré treba vedieť. Čo by ste o tomto mene mali vedieť, ak sa vám páči, a premýšľate nad takým menom pre svoje dieťatko, alebo sa tak voláte?

Niekdajšia rebelka pokračuje vo svojej kontroverznosti aj v úlohe mamy: Plienky nemení a jej deti sú len rekvizitou? Či nástrojom, ako si udržať vlnu záujmu?

30.08.2024 10:32 Niekdajšia rebelka pokračuje vo svojej kontroverznosti aj v úlohe mamy: Plienky nemení a jej deti sú len rekvizitou? Či nástrojom, ako si udržať vlnu záujmu?. Na milionárku Paris Hilton sa najnovšie hrnie kritika za jej bizarné a často nezodpovedné rodičovstvo; deti si vraj kúpila ako doplnok.

Prečo niektoré dojčené deti rastú viac, než iné? Zloženie materského mlieka sa môže rôzniť

30.08.2024 10:32 Prečo niektoré dojčené deti rastú viac, než iné? Zloženie materského mlieka sa môže rôzniť. Odpoveď vás možno prekvapí. Nie je to len o genetike.

Pred začiatkom školského roka zmeňte režim včas a deti školou nikdy nestrašte, radí detská psychologička

30.08.2024 10:32 Pred začiatkom školského roka zmeňte režim včas a deti školou nikdy nestrašte, radí detská psychologička. Začiatok školského roka pomaly klope na dvere a je len na vás, ako deti na zmenu režimu pripravíte. Myslite na niekoľko zásadných vecí, ktoré celej rodine pomôžu.

Majú ADHD, ADD alebo sú rozmaznané? 5 najčastejších mýtov o deťoch s poruchami pozornosti - z pohľadu odborníkov

30.08.2024 10:32 Majú ADHD, ADD alebo sú rozmaznané? 5 najčastejších mýtov o deťoch s poruchami pozornosti - z pohľadu odborníkov. Poruchy pozornosti sú momentálne veľmi rozšírenou diagnózou. Trápia nielen deti ale i mnohých dospelých, ktorým sú diagnostikované často až v dospelosti.

Čo spôsobuje hemoroidy a ako zmierniť príznaky hemoroidov počas tehotenstva?

30.08.2024 10:32 Čo spôsobuje hemoroidy a ako zmierniť príznaky hemoroidov počas tehotenstva?. Hemoroidy sú proktologické ochorenie, pri ktorom dochádza k zápalu a rozšíreniu žíl konečníka. V prípade zápalu hemoroidálnych uzlín počas tehotenstva je potrebné vyhľadať proktológa.

Každý môj nový pacient je mladší ako 45 rokov, tvrdí odborník na rakovinu a prezrádza, čo majú spoločné

29.08.2024 15:00 Každý môj nový pacient je mladší ako 45 rokov, tvrdí odborník na rakovinu a prezrádza, čo majú spoločné. Rakovina sa týka čoraz mladších ľudí. Onkológ spoločne s kolegami na jeden z amerických kliník potvrdili, že v posledných rokoch prežívajú úplnú demografickú zmenu. To isté platí aj pre Európu či naše Slovensko. Štúdie s nimi súhlasia.

Odmieta škôlku či školu? Týchto chýb by ste sa ako rodičia mali v takom prípade vyvarovať

29.08.2024 15:00 Odmieta škôlku či školu? Týchto chýb by ste sa ako rodičia mali v takom prípade vyvarovať. Chyby, ktorých sa rodičia dopúšťajú, keď dieťa napriek prvotnej radosti odmieta chodiť do škôlky či školy.

Nielen vzdelávacie či moderné hračky: Pre deti je dôležitá aj hra s bábikami, hovoria vedci

29.08.2024 15:00 Nielen vzdelávacie či moderné hračky: Pre deti je dôležitá aj hra s bábikami, hovoria vedci. Čo všetko podporí hra s bábikami na rozdiel od iných hračiek?

Čo jesť a ako sa stravovať počas jednotlivých mesiacov tehotenstva?

29.08.2024 15:00 Čo jesť a ako sa stravovať počas jednotlivých mesiacov tehotenstva? . Čo si dopriať v tehotenstve, aby ste boli zdravá vy aj dieťatko? Pozrite si hore inšpirujúce i náučné video, ktoré vám pomôže zdravo jesť v najkrajšom období života. Ako teda správne jesť počas tehotenstva?