Rozšírené hľadanie
Sobota 6. Júl 2024 |
meniny má Patrik, Patrícia
Inšpiratívni učitelia čítajú inšpiratívne knihy

19.10.2018 12:37 Pamätáte si ešte deň, ako ste vchádzali po prvý krát do triedy so školskou taškou a hľadali lavicu, do ktorej sa posadíte? Niektorí majú tento deň v živej pamäti dodnes. Či už si prvý deň v škole pamätáte alebo nie, s istotou by ste vedeli odpovedať na otázku, ktorý učiteľ vás ovplyvnil do takej miery, že môže za to, … The post Inšpiratívni učitelia čítajú inšpiratívne knihy appeared first on Martinus.sk Blog.

LookBook #15: Jesenné čítanie

15.10.2018 15:01 Nesmrteľní. Príbeh, ktorý vás vtiahne do deja a už nepustí, kým ho nedočítate. Je rok 1969 v New Yorku a štyria súrodenci Goldovci prichádzajú do Hesterinej ulice, kde vraj býva veštica, ktorá vie každému povedať kedy zomrie. Tú ženu skutočne nájdu a tá každému z nich povie dátum. Ďalej sa odvíja príbeh každého z nich. Štyri … The post LookBook #15: Jesenné čítanie appeared first on Martinus.sk Blog.

Spustili sme podcasty: počúvajte novinky z knižného sveta

11.10.2018 18:34 Pred pár rokmi vznikol náš YouTube kanál, aby sme mohli posolstvo o skvelom čítaní šíriť pre čo najviac divákov a stretnúť sa s vami aj mimo kamenných kníhkupectiev. Vo videách zvykneme zvestovať novinky na trhu, odovzdávať knižné tipy, odporúčať čítanie špeciálne zamerané len na určitý žáner , autora … The post Spustili sme podcasty: počúvajte novinky z knižného sveta appeared first on Martinus.sk Blog.

Vyber víťaza Martinus Ceny Fantázie 2018 a vyhraj

06.10.2018 09:06 Na našom blogu sme celému svetu predstavili 5 poviedok, ktoré vybrala odborná porota súťaže Martinus Cena Fantázie 2018 ako to najlepšie spomedzi 120 prihlásených prác. Všetky finálové poviedky vyjdú v zborníku Fantázia 2018, teraz však máš možnosť hlasovať za jednu z nich a pomôcť jej autorovi k titulu absolútneho víťaza   

V tuneli

05.10.2018 08:32 Z kúpeľne zrazu začujem nadávku. „Mišo?“ Opatrne otvorím dvere. Stojí tam, zabalený v osuške, a vypliešťa oči na konkrétny bod na stene nad umývadlom. Nočný motýľ. Obrovský. Chlpaté telo, umrlčia lebka na krídlach. Znovu a znovu si obíja hlavu o žiarovku, nepoučí sa. V duchu si urobím poznámku, že ráno už konečne musíme nalepiť sieťky, … The post V tuneli appeared first on Martinus.sk Blog.

Škára

04.10.2018 14:07 1. V škáre medzi skriňou a stenou Benovej spálne žije monštrum. Prišiel na to počas prvých dní – nie, nie počas dní; prišiel na to počas prvých nocí, ktoré boli temnejšie a tichšie ako tie v jeho starom byte v Bratislave. Centrum hlavného mesta bolo vždy plné života, plné zvukov. Jeho nový malý byt na … The post Škára appeared first on Martinus.sk Blog.

Perpetuum immobile

03.10.2018 12:09 Krútil na prstenníku obrúčkou, ale obrúčka tam už nebola. Darko Krivič sa toho zvyku nedokázal zbaviť. Sedel na terase za domom a popíjal istrijské víno. Predlanské; zatiaľ najlepší ročník. Ostalo mu posledného pol barelu. Hltal dúšok za dúškom a obzeral si svoju starú vykrivenú figu. Rástla priamo pri bazéne a každý rok sa jej konáre … The post Perpetuum immobile appeared first on Martinus.sk Blog.

Peklo na tanieri

02.10.2018 16:03 Sledujem ju už desať minút. Naschvál kráča pár krokov predo mnou, dosť na to, aby som na ňu nedosiahol. Vlasy má stiahnuté do copu a keď chodí, poskakujú zo strany na stranu. Dnešný večer pripravila ona, ja sa nechávam prekvapiť. Pozrie sa na mňa a kývne hlavou. Mám si pohnúť. Sama pridá do kroku a … The post Peklo na tanieri appeared first on Martinus.sk Blog.

Statočný chlapík

01.10.2018 12:07 Karol Pupala dvakrát autom obkrúžil blok, aby našiel parkovacie miesto. Napokon sa rozhodol porušiť pravidlá a zaparkoval na tráve medzi dvomi platanmi. Nestihol ani poriadne vystúpiť z auta a už pri ňom stála mladá žena v uniforme košickej mestskej polície. „Tu nesmiete parkovať,“ povedala. Karol si nacvičeným pohybom odhrnul sako a ukázal odznak, pripnutý na opasku. „Pupala, kriminálka Žilina. Dvakrát … The post Statočný chlapík appeared first on Martinus.sk Blog.