Rozšírené hľadanie
Sobota 5. Október 2024 |
meniny má Viera
Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť

31.05.2018 14:01 Zásadná otázka na úvod: má v dnešnom svete maľba zmysel? Na toto nie je jednoduché odpovedať, keďže odpoveď nie je priamočiara a časom sa v mojom vnútri mení a prehodnocuje. Toto cizelovanie odpovede súvisí s nástojčivou otázkou, akú úlohu má zohrávať umenie v súčasnosti a či je vôbec potrebné. A úprimne: aj s … The post Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť appeared first on Martinus.sk Blog.

Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť

30.05.2018 18:30 Zásadná otázka na úvod: má v dnešnom svete maľba zmysel? Na toto nie je jednoduché odpovedať, keďže odpoveď nie je priamočiara a časom sa v mojom vnútri mení a prehodnocuje. Toto cizelovanie odpovede súvisí s nástojčivou otázkou, akú úlohu má zohrávať umenie v súčasnosti a či je vôbec potrebné. A úprimne: aj s … The post Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #9: Katka

30.05.2018 18:30 Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám pošťastilo a natrafili ste vo svojom okolí na ďalších jednotlivcov, ktorí viac či menej otvorene vyznávajú svoju lásku k literatúre – gratulujeme! Všimli ste si aj to, že každý z týchto ľudí má iný čitateľský štýl? Je to niečo ako životný štýl alebo charakter – každý … The post O knihách a ľuďoch #9: Katka appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #8: Maťo

30.05.2018 18:30 Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám pošťastilo a natrafili ste vo svojom okolí na ďalších jednotlivcov, ktorí viac či menej otvorene vyznávajú svoju lásku k literatúre – gratulujeme! Všimli ste si aj to, že každý z týchto ľudí má iný čitateľský štýl? Je to niečo ako životný štýl alebo charakter – každý … The post O knihách a ľuďoch #8: Maťo appeared first on Martinus.sk Blog.

Zahrajte sa s deťmi: stavebnica Hubelino

30.05.2018 18:30 Prečo stavebnica Hubelino? Stavebnica rozvíja detskú predstavivosť, priestorové myslenie, motoriku a zmysel pre dotiahnutie úlohy do konca. Nie je jednoduché postaviť zmysluplnú guľóčkovú dráhu

LookBook #12: Farebné jarné čítanie

30.05.2018 18:30 Margaret Atwood je kanadská spisovateľka, poetka, feministická a politická aktivistka. Je nositeľkou viacerých prestížnych literárnych ocenení vrátane Bookerovej ceny. Román Príbeh služobníčky potvrdzuje jej povesť veľkej prozaičky. Vo svojej tvorbe sa už viackrát vcítila do zložitej psychiky modernej ženy, no tentoraz sa obracia do budúcnosti. Podľa románu bol nakrútený úspešný seriál, ktorý dostal prestížnu cenu Zlatý … The post LookBook #12: Farebné jarné čítanie appeared first on Martinus.sk Blog.

Súďme knihu podľa obalu

30.05.2018 18:30 Dodo sa už 18 rokov venuje grafickému dizajnu a tvorbe obálok. Vo svojom profile na Instagrame nájdete zaujímavé komentáre o jeho prácach. My sme vybrali niektoré z nich venované práve edícii MM: Manželstvo pre potešenie Je super, že je stále možné vyskúšať si niečo nové. Arabská geometria bola pri tomto zadaní povinná. Lebo Maroko. Ruky s … The post Súďme knihu podľa obalu appeared first on Martinus.sk Blog.

Vyhral 180 kníh: Knihy namiesto pozerania TV

30.05.2018 18:30 Aký je to pocit vyhrať takú obrovskú knižnú nádielku? Je to neuveriteľne fantastický pocit. Stále tomu celkom nemôžem uveriť. Čo sa chystáte čítať najbližšie? Keďže som učiteľ, veľmi sa teším, že si knižnicu doplním o nejaké odborné knihy a dozviem sa niečo nové. Aké sú vaše najobľúbenejšie knihy? Mám rád detektívky, ale rád siahnem aj po „oddychovkách“ … The post Vyhral 180 kníh: Knihy namiesto pozerania TV appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #7: Ivka

30.05.2018 18:30 Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám pošťastilo a natrafili ste vo svojom okolí na ďalších jednotlivcov, ktorí viac či menej otvorene vyznávajú svoju lásku k literatúre – gratulujeme! Všimli ste si aj to, že každý z týchto ľudí má iný čitateľský štýl? Je to niečo ako životný štýl alebo charakter – každý … The post O knihách a ľuďoch #7: Ivka appeared first on Martinus.sk Blog.

12 najlepších kníh roka 2017 podľa Fantasyknihy.eu

30.05.2018 18:30 1. Pád světla – Steven Erikson Autor Malazskej knihy Padlých priniesol už druhý diel Charkanaskej trilógie, odohrávajúcí sa tisíce rokov pred známou ságou. S takmer deväťsto stranami sa nejedná o žiadnu jednohubku. Odmenou je však príbeh epických rozmerov a obrovskej komplexnosti, ktorý tentokrát sleduje vznik a rozpad náboženstiev a civilizácie v Kurald Galain, občiansku vojnu medzi … The post 12 najlepších kníh roka 2017 podľa Fantasyknihy.eu appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #6: Ivan

30.05.2018 18:30 Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám pošťastilo a natrafili ste vo svojom okolí na ďalších jednotlivcov, ktorí viac či menej otvorene vyznávajú svoju lásku k literatúre – gratulujeme! Všimli ste si aj to, že každý z týchto ľudí má iný čitateľský štýl? Je to niečo ako životný štýl alebo charakter – každý … The post O knihách a ľuďoch #6: Ivan appeared first on Martinus.sk Blog.

Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť

29.05.2018 12:30 Zásadná otázka na úvod: má v dnešnom svete maľba zmysel? Na toto nie je jednoduché odpovedať, keďže odpoveď nie je priamočiara a časom sa v mojom vnútri mení a prehodnocuje. Toto cizelovanie odpovede súvisí s nástojčivou otázkou, akú úlohu má zohrávať umenie v súčasnosti a či je vôbec potrebné. A úprimne: aj s … The post Dominika Žáková: Chcem v ľuďoch kultivovať citlivosť appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #9: Katka

28.05.2018 12:34 Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám pošťastilo a natrafili ste vo svojom okolí na ďalších jednotlivcov, ktorí viac či menej otvorene vyznávajú svoju lásku k literatúre – gratulujeme! Všimli ste si aj to, že každý z týchto ľudí má iný čitateľský štýl? Je to niečo ako životný štýl alebo charakter – každý … The post O knihách a ľuďoch #9: Katka appeared first on Martinus.sk Blog.

O knihách a ľuďoch #7: Ivka

27.05.2018 01:03 V rubrike O knihách a ľuďoch vám vždy posledný pondelok v mesiaci prezradíme o niekom z nášho kníhkupectva čosi viac ;-) Dostane 15 otázok. Niektoré o knihách, niektoré zo života. A dostane ešte jedno privilégium: odporučiť vám knihu, na ktorú bude nasledujúci týždeň zľava až 25%!  Každá láska ku knihám je iná. Ak sa vám

Súťaž: Užite si Španielsko podľa Dana Browna!

27.05.2018 01:03 Cestovná kancelária BUBO pripravila pre vás skvelý zájazd, počas ktorého navštívite kľúčové miesta z najnovšieho príbehu od Dana Browna, ale aj mnohé iné krásy Španielska. Stačí si najneskôr do 15. 2. kúpiť či objednať knihu Pôvod a možno to budete práve vy, kto sa vydá do čarovného Bilbao či Barcelony. Prečítajte si, čo vás čaká…