Rozšírené hľadanie
Pondelok 30. September 2024 |
meniny má Jarolím
Piazzolla v Klariskách

30.05.2021 18:45 Festival Konvergencie pripravil program venovaný argentínskemu skladateľovi Astorovi Piazzollovi, ktorého koncertnú časť otvoria 30. mája, dva koncerty, ktoré z pôvodného miesta Domu Albrechtovcov, organizátori presunuli do Klarisiek. Na prvom koncerte zaznejú diela A. Piazzollu v podaní gitaristov, Ondreja Veselého a Martina Krajča, huslistu Petra Bieleho, akordeonistu Borisa Lenka a violončelistu Jozefa Luptáka. O 19:30 zaznie suita Five Tango

Cobalt Chapel – Orange Synthetic

28.05.2021 10:01 Sheffieldské duo Cobalt Chapel sa s týmto štúdiovým albumom pokúša dosiahnuť syntézu z debutu a jeho upravenej verzie, ktorá bola vydaná o dva roky neskôr pod názvom Variants. Psych-folkové tendencie sú však bližšie americkej scéne a preto je zaujímavé sledovať, ako sa Cobalt Chapel aj na tomto albume pokúša vyšpekulovať, ako sa dá pracovať s inou vetvou psyvhedélie, hlboko zakorenenou v

Melánia Olláryová : prvá dáma zo Zámkov – Koščová, Predná, Feher, Bača

27.05.2021 10:01 Trojica speváčok Katarína Koščová, Zdenka Predná, Sisa Fehér, v galantnom sprievode herca Juraja Baču, zaspieva v nových aranžmánoch Martina „Majla“ Štefánika nesmrteľné piesne Melánii Oláryovej. Premiéra galakoncertu venovaného rodáčke z Nových Zámkov sa uskutoční už za prítomnosti živého publika – 11. júna 2021 v Kine Mier – a symbolicky uzatvorí tohtoročné Mesto kultúry – Vzdušné zámky. V jej rodnom

MOLYBARON – The Mutiny

26.05.2021 10:00 Progresívne rock/metalová formácia MOLYBARON vydáva svoju druhú nahrávku The Munity svojpomocne, cez podpornú kampaň. Zato už spoľahlivo zahrieva všetky streamovacie platformy a vôbec, v súvislosti s kapelou sa všeobecne veľa hovorí a skloňujú sa také mená ako METALLICA, RUSH, MASTODON, alebo tiež MUSE, U2, či THERAPY? Skupina MOLYBARON bola založená v roku 2015 írskym rodákom Garym Kellym, ktorý sa po presťahovaní

Bob Dylan sa dožíva osemdesiat rokov

24.05.2021 18:15 Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, dňa 24. mája oslavuje významné životné jubilem – osemdesiat rokov.

Baio – Dead Hand Control

24.05.2021 10:00 Basák z Vampire Weekend, Christopher Baio, si po troch rokoch našiel čas na to, aby vydal tretiu štúdiovku. Máločím by dokázal presvedčiť poslucháčov o tom, že čas dokáže zmeniť kadečo. Dead Hand Control je totiž zrelší, zádumčivejší odvar jeho niekdajšej kreativity. Baio sa kdesi v procese vlastnej tvorby zamotal do strašne depresívnych úvah o živote a žiaľ, všetky zaradil do

Juhoafrický underground ide do sveta – BLK JKS

23.05.2021 09:15 BLK JKS vzišli z juhoafrického undergroundu, z ktorého si priniesli domáce vplyvy tanečného žánru kwaito a zmiešali ho so spirituálom, jazzom, funkom, dubom, punkom, soulom či reggae, na nahrávke na ktorej spolupracoval malijský gitarista Vieux Farka Touré a producent a blízky spolupracovník Beastie Boys Money Mark.

Súťaž o vstupenky na Konvergencie – Piazzolla

22.05.2021 17:15 Sme nesmierne radi, že vám môžeme opäť ponúknuť lístky na podujatia so živým publikom. Začíname s festivalom Konvergencie, ktorí opäť pripravili zaujímavý program, tentoraz vyskladaný z diel argentínskeho skladateľa Astora Piazzollu pri príležitosti stého výročia jeho narodenia. Prvá súťaž o dve vstupenky sa týka koncertu 31. mája v Slovenskom rozhlase, kde medzinárodne zložené ChamberJam Quintet odohrá diela A.

Tolstoys – svadba v Berlíne

22.05.2021 17:15 Svadba, ktorá sa nikdy neuskutočnila, vzišla z myšlienky pri nakrúcaní videoklipu Describe My v Berlíne, ktorý pochádza z pripravovanej druhej nahrávky Mirror Me slovenskej indie popovej kapely Tolstoys.

FVLCRVM – brutalizmus sociálnych sietí

22.05.2021 17:15 Až päť jazykov a  architektúru brutalizmu troch európskych miest možno počuť a vidieť v najnovšom singli Come Get Some od slovenského producenta FVLCRVM, ktorí si pozval na spoluprácu ukrajinského hudobníka Ivana Dorna a rakúsku raperku Keke.

Takto znie „mood country blues – John Hiatt & Jerry Douglas

22.05.2021 17:15 Americký pesničkár John Hiatt vydal spoločný album Leftover Feelings so svojím krajanom, hráčom na lap steel gitaru, Jerry Douglasom a s jeho sprievodnou kapelou, ktorý sa nahrával v historickom štúdiu RCA v Nashville.

Marrón – synthwave projekt ako vystrihnutý zo sveta Stranger Things

22.05.2021 17:15 Zrážka svetov Stranger Things a Johna Hughesa, tak opísal svoj najnovší album album Today hudobník z Brooklynu Marrón.

All My Faith Lost – éterický aj neoklasický darkwave

21.05.2021 17:00 Talianska neoklasická darkwave štvorica All My Faith Lost vydala po jedenástich rokoch existencie debutovú nahrávku Untitled.

Pohoda on the Ground – predstaví totožný program na každý deň

21.05.2021 17:00 Pohoda on the Ground sa uskutoční 7. až 11. lúla na letisku v Trenčíne, kde počas piatich dní sa odohrá totožný program: Black Midi, Black Country, New Road, Dry Cleaning, Vrbovskí víťazi s Komorným orchestrom mesta Trenčín, Pengshui, Fulu Mizik, Murman Tsuladze. Festival chce podporiť domácu klubovú scénu, preto sa o program dvoch klubových stagov postarajú: Hangár,

Duran Duran dali von novú skladbu

20.05.2021 00:15 Duran Duran zverejnili nový singel a videoklip Invisible z ich pripravovaného albumu Future Past, ktorý bol vytvorený pomocou umelej inteligencie nazývanej Huxley.