Rozšírené hľadanie
Nedeľa 29. September 2024 |
meniny má Michal, Michaela
Flow Hudby uvádza – Bene a Roland Kánik

30.05.2022 23:45 Edukačný projekt Flow hudby ukazuje hudobnú výchovu v inom kontexte. Dvojica Bene a Roland Kánik z Modrých Hôr príde porozprávať a ukázať z čoho pozostáva beat a flow, ako funguje samplovanie, ako vznikajú a z čoho sa skladajú tracky. Takisto predstavia krátku históriu hiphopu a jeho najvýznamnejšie osobnosti a zvukový posun tohto v súčasnosti najobľúbenejšieho

Krst albumu La3no Deluxe na vlnách Dunaja

30.05.2022 14:46 Uvedenie nového albumu ako sa patrí – s veľkou oslavou s pozvanými hudobnými hosťami. Večer 2. júna na lodi Pink Whale otvorí svojimi selekciami DJ Matthew, po ňom príde bubnová show v podaní Drumstas a uvedie na pódium Balkansambel s Geišbergovcami. Po nich príde na rad La3no, a okrem skladieb z nového albumu vás čaká

DANUBE MUSIC DAY: Akua Naru predstaví svoju hiphopovú poéziu v klube MMC

27.05.2022 12:45 Vypredané koncerty v prestížnejších kluboch a koncertných sálach. A dobrá správa je, že súčasťou európskeho turné bude aj Bratislava! Akua Naru sa vráti na Slovensko kvôli klubovému koncertu, aby predviedla svoje neopakovateľné flow, poéziu hiphopu a našliapanú kapelu. Koncert sa uskutoční 20. septembra v MMC v rámci novej koncertnej edície DANUBE MUSIC DAY (Grandmaster Flash, DakhaBrakha, PSH, Munly The

R.I.P Andrew Fletcher

27.05.2022 12:45 Zakladajúci a dlhoročný člen kapely Depeche Mode a jeden z výrazných tvorcov ich charakteristického zvuku Andrew Fletcher zomrel vo veku šesťdesiat rokov.

Danube Music Day 2022 – Arrested Development pohľadom Mareka Bučka

26.05.2022 17:16 Návrat hiphopovej legendy stvrdený vynikajúcimi dvomi albumami. Do MMC 14. mája 2022 zavítala jedna z najoceňovanejších hiphopových skupín, víťaz Grammy, Arrested Development. Predstavili svoje dva najnovšie albumy aj známe hity, ktorými vytvárali pozitívny obraz o afroamerickej kultúre. Koncert bol súčasťou novej koncertnej série Danube Music Day.

Attawalpa – stratený v preklade

25.05.2022 14:00 Stretnúť niekoho blízkeho, zamilovať sa, ale nebyť schopný mu naplno odovzdať svoje city – o tom pojednáva singel Too Much od britského-peruánskeho hudobníka Luis Delfin Attawalpa Saul Felber v skratke Attawalpa, ktorého veľkým vzorom je Prince, ktorý ešte v roku 2016 zaujal spoluprácou s Mickom Jaggerom pre seriál Vinyl.

Just Mustard – gitarovka aj techno rytmy

24.05.2022 19:30 Päťčlenná írska kapela Just Mustard tvorí snové atmosférické skladby s energickou rytmikou, techno aj časti, v ktorých sa experimentuje so zvukom, ako v najnovšom singli Seed z pripravovaného albumu Heart Under, ktorý vychádza 27. mája vo vydavateľstve Partisan.

Ultraflex spievajú, čo sa im stalo na Rhodose

24.05.2022 19:30 Nórka Farao a Islanďanka Special-K premenili v projekte Ultraflex severský zmysel pre humor v retro disco sound a slnkom zaliatu atmosféru v singli Rhodos, v ktorom pridávajú vlastnú skúsenosť z gréckeho rezortu počas ich bezstarostne trávených dní a nocí na pláži a v baroch.

Jana Golis – Radšej som si vybrala Fragile!

24.05.2022 19:30 Od vzniku Fragile bola prítomná pri všetkých skladbách, ktoré sa mali novo naštudovať. Ak bol nejaký nový projekt, aranžovala speváčka Jana Golis, ale aj Braňo Kostka, umelecký vedúci a cappella súboru, takže hneď na začiatku sa vykryštalizovala jej pozícia v kapele. Ako sa začala tvoja cesta v skupine Fragile? Ako sa z teba stala ,,pravá ruka“ Braňa Kostku? Keď

Meowlau x Val + Törzs pohľadom Mareka Bučka

23.05.2022 23:31 Výnimočné spojenie – maďarská post rocková kapela Törzs a slovenské trio Meowlau X Val. Energický live liquid verzus dynamický post rock v bratislavskom Klube pod lampou. Projekt finančne podporil Hudobný fond, SOZA.

Meowlau x Val + Törzs – NSOV vs EX:CLASS 2022 pohľadom Fanni Papp

23.05.2022 23:31 Výnimočné spojenie – maďarská post rocková kapela Törzs a slovenské trio Meowlau X Val. Energický live liquid verzus dynamický post rock v bratislavskom Klube pod lampou. Projekt finančne podporil Hudobný fond, SOZA. Photo by: Fanni Papp

Erik Rothenstein na rozhovore nielen o projekte Babele Beat Band

20.05.2022 19:32 Ako sa vysporiadal s pandemickými obmedzeniami v kultúre? Aké je to tvoriť a nahrávať album, keď sa nemohli muzikanti stretávať? Čo znamená názov a aký je koncept formácie Babele Beat Band? Akých hudobníkov oslovil a s akými rád spolupracuje? Ako dokázal skĺbiť jazzové aranžmány s rôznymi etnickými hudobnými vplyvmi? Nielen na tieto otázky v našom

Slovenská filharmónia s českým dirigentom a českým sólistom

20.05.2022 10:16 Slovenská filharmónia uvedie 19. a 20. mája abonentné symfonické koncerty pod taktovkou českého dirigenta Leoša Svárovského s dielami Ouvertura festiva od Ilju Zeljenku, Koncert pre husle a orchester e mol od Felixa Mendelssohna Bartholdyho – s českým huslistom s palestínskymi koreňmi Milanom Al – Ashhabom a so záverečnou treťou symfóniou Josefa Bohuslava Foerstera.

Takto znie autentický sludge metal od Bog Body

20.05.2022 10:16 Kultový newyorský sludge metalový projekt Bog Body sa hlási o pozornosť s pripravovanou nahrávkou Cryonic Crevasse Cult, ktorá vyjde 20. mája u Lore Records.

Slovenská filharmónia s českým dirigentom a izraelským sólistom

17.05.2022 17:32 Slovenská filharmónia uvedie 19. a 20. mája abonentné symfonické koncerty pod taktovkou českého dirigenta Leoša Svárovského s dielami Ouvertura festiva od Ilju Zeljenku, Koncert pre husle a orchester e mol od Felixa Mendelssohna Bartholdyho – s izraelským huslistom Milanom Al – Ashhabom a so záverečnou treťou symfóniou Josefa Bohuslava Foerstera.