Rozšírené hľadanie
Utorok 1. Október 2024 |
meniny má Arnold
SR, Bratislava: Nevšedná terénna vychádzka

31.12.2014 01:03 Druhú októbrovú nedeľu sa priaznivci portálu Infoglobe, ako aj Slovenského paleontologického klubu, rozhodli pomôcť prírode a zároveň sa aj čo-to dozvedieť o unikátnych geologických lokalitách, ktoré sa rozprestierajú na území Národnej prírodnej rezervácie Devínska Kobyla. Zraz dobrovoľných nadšencov bol pri paleontologickej lokalite Sandberg, kde prebehli krátke prednášky o novom, ešte oficiálne neotvorenom Sandbersko-Pajštúnskom geoparku, ako aj o samotnej lokalite Sandberg. Po pútavej prezentácií nasledovalo rozdanie vriec na odpad a rukavíc. Všetci spoločne sme vyzbierali odpadky v okolí, a potom sa presunuli na ďalšiu nemenej zaujímavú lokalitu zvanú Waitov lom, kde prebehla druhá krátka prednáška upozorňujúca na význam tohto miesta. Z Waitovho lomu nasledoval presun do mestskej časti Bratislavy – do Devína, kde boli vyzbierané odpadky uskladnené na dvore obecného úradu, ktorý svojou ústretovosťou dopomohol k úspešnému priebehu akcie. Účastníci tohto podujatia pomohli prírode, dozvedeli sa mnohé zaujímavé fakty a zároveň si vychutnali krásy pestrofarebnej jesene. Zážitky z priebehu podujatia prinášame prostredníctvom fotogalérie. Poďakovanie za podporu podujatia patrí aj spoločnosti ČIMAE za bezplatné poskytnutie upratovacích prostriedkov. Text a foto: Oskár Mažgút

Francúzsko, Paríž XXXII.: Zámkový most lásky

31.12.2014 01:03 Po príjemnej prechádzke Tuilerijskými záhradami sme sa vydali smerom k vytúženému Louvru, ktorý mal byť bodkou za našim putovaním Parížom. No predsa len, ešte pred dosiahnutím tohto cieľa sme sa presunuli k Seine, aby sme navštívili most, ktorý je symbolom lásky, prianí a priateľstva.

Bratislava: Novoročný koncert na Hlavnom námestí

31.12.2014 01:03 Nielen odchod starého roku, ale aj nástup toho nového môžete spolu s priateľmi či rodinou osláviť v uliciach hlavného mesta.

ČR: Louny - kúzelná atmosféra

30.12.2014 00:31 Perla na rieke Ohře alebo tiež Brána Českého stredohoria - Louny, ležia asi 60 kilometrov od Prahy a len neďaleko od hraníc s Nemeckom. Dominantu mesta, obklopeného hradbami, tvorí Žatecká brána a chrám sv. Mikuláša, dielo pražského architekta Benedikta Rejta, ktorého meno nesie aj tamojšia galéria. V Lounách žije bezmála 20 tisíc ľudí. Video: Klára Svobodová

ČR, Zvole: zábavní park Šikland

30.12.2014 00:31 Zábavný komplex troch areálov sa nachádza medzi obcou Zvole pri Bystřici nad Perštejnom a Dolnou Rožínkou. Vo westernovom mestečku Šiklův mlýn sa však zdržíte najdlhšie. Stretnete sa tu so zvieratami, pravými kovbojmi, haďou ženou, rybármi, aquaparkom a inými atrakciami. Na ploche 5 km² všetko dýcha drevom. Westernové stavby a dej rodea vás prenesú do Ameriky, konkrétne do obdobia 30. rokov. Ani ubytovanie tu nie je problém. Ďalšou zastávkou je strašidelný zámok Draxmoor a pár minút vzdialená krokodília farma, kde si možno po prvýkrát v živote siahnete na živého krokodíla. Dobrodružstvo si tu ale užijete iba v letnom období. Text a foto: Daniel Babický

Praha: Novoročný ohňostroj 2015

30.12.2014 00:31 Novoročný ohňostroj sa uskutoční 1. januára 2015 o 18. hodine na Letnej pod názvom Stroj času.

Maďarsko: Budapešť – pulzujúca metropola na Dunaji - VIDEO

30.12.2014 00:31 Po niekoľkohodinovej vcelku príjemnej ceste vystupujem z vlaku na konečnej stanici Budapest Keleti Pályaudvar a už príjazdová hala stanice ma núti vyloviť z ruksaku foťák. Len škoda, že tu dnes už človek nestretne parnú lokomotívu, musela to byť nádhera.

Valčianska dolina: Silvestrovská noc na svahu

29.12.2014 00:39 Ak aj vy patríte k vášnivým vyznávačom zimných športov a ešte stále sa rozhodujete, kde strávite Silvester, tak už ďalej váhať nemusíte.

Kanada, USA: Skalnaté vrchy, tzv. Rockies

29.12.2014 00:39 Ak sa medzi rečou povie názov Skalnaté vrchy, viete o ktorých horách je reč? Tento slovenský názov nie je až tak rozšírený, každý asi skôr pozná názov Rocky mountains, no nie je to tak? Rocky mountains, tzv. Rockies je pohorie skrášľujúce západnú časť Severnej Ameriky.

Island – stretnutie na inej planéte VI.

28.12.2014 01:11 Budíček je dnes už o 7,30; do 8,30 musíme opustiť kajuty. Ako vždy, opäť som si pred zahraničnou cestou kúpila osvedčený bedeker a študovala. Tu som si hneď v úvodu prečítala, citujem: "Ak je možné na pricestovať Island loďou, plavbu odporúčame len námorníkom so silnými žalúdkami, pretože na trase často zúri víchrica, búrka a mocné vlnobitie Severného Atlantiku."

Bratislava: Silvestrovský beh

28.12.2014 01:11 Tento rok sa uskutoční už 26. ročník zaujímavej akcie, ktorá je určená pre všetkých, ktorí si nevedia ani posledný deň v roku predstaviť bez športovania.

Jihlava: Večerné prehliadky v ZOO

27.12.2014 02:30 Navštívte ZOO v Jihlave, kde sa v dňoch 27. až 29. decembra 2014 konajú nočné prehliadky.

Čína: Na štúdiách - na skok do školských lavíc: ak prichádza priateľ z ďaleka...

27.12.2014 02:30 Aj keď som v Číne pomerne dosť precestovala, hlavným dôvodom, prečo som sem prišla, predsa len bolo štúdium čínštiny. A pretože sa ma v poslednej dobe stále viac známych aj takmer neznámych ľudí pýta, ako vlastne taká výučba v Číne vyzerá, pokúsim sa vám to aspoň trošku priblížiť.

Venezuela, Caracas – metropola na brehu Karibiku I.

26.12.2014 01:40 Opäť zostaneme na americkom kontinente. Avšak teraz sa presunieme južnejšie, vydáme sa do Venezuely. Mnohí z vás budú pravdepodobne poznať Venezuelu prevažne v spojení s už zosnulým diktátorom Hugom Chávezom, alebo pre fakt, že krajina je jedným z najväčších svetových producentov ropy.

Pribylina: Vianoce v Liptove

26.12.2014 01:40 Pokiaľ ešte nemáte program na poslednú nedeľu v roku, máme pre vás jeden zaujímavý tip na výlet. Čo tak zavítať do Múzea liptovskej dediny v Pribyline, kde sa v tento deň uskutoční zaujímavé podujatie nesúce názov Vianoce v Liptove.