Rozšírené hľadanie
Pondelok 30. September 2024 |
meniny má Jarolím
Nemecko, Bad Füssing – termálne kúpele kúsok od Českých Budějovíc I.

30.11.2015 00:36 Poslednú dobu viac cestujem a spoznávam veľmi zaujímavé miesta. Návšteva termálnych kúpeľov a wellness pobytov je teraz veľmi populárna. Keď som teda dostala ponuku do jedných kúpeľov vyraziť, tak som vôbec neváhala.

Bojnice: Vianoce na zámku 2015

30.11.2015 00:36 Priestory Bojnického zámku sa po roku opäť zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Už tradične sa tak stane počas podujatia Vianoce na zámku, ktoré každoročne priláka do Bojníc množstvo domácich i zahraničných návštevníkov.

Východné Slovensko, Bukovské vrchy III – putovanie divočinou

29.11.2015 02:02 Nasledujúci deň sme sa prebudili do slnečného, aj keď dosť chladného rána. Po zistení, s koľkými pavúkmi sme strávili noc a koľko je v chate dier, sme sa posilnili, zbalili a vyrazili na poslednú časť nášho prechodu Bukovskými vrchmi. Na tento deň bol naplánovaný už len zostup po modrej turistickej značke cez bývalú dedinku Ruské, sedlo Zálomy a rázcestie Smrekovica až do obce Runina, ktorý mal trvať približne 3 hodiny. Reálny čas bol však asi o hodinu dlhší, pretože sme si po ceste robili pravidelné prestávky na fotenie a doplňovanie energie.

Viedeň: Vianočné trhy u susedov

29.11.2015 02:02 Aj tento rok rakúska metropola ponúka až 22 adventných trhov, ako aj mnoho malých vianočných trhov, charitatívne stánky a iné outdoorové akcie. Vianočné trhy lákajú nielen svojou atmosférou, ale aj najrôznejšími vianočnými dobrotami, dekoráciami, umelecko-remeselnými výrobkami, neodmysliteľným punčom a vareným vínom.

Čína, Na štúdiách: Li-ťiang – druhý pokus

28.11.2015 00:39 Odjazd z tiesňavy Tigrieho skoku sme takmer zázrakom v zdraví prežili a čakal nás Li-ťiang 丽江. Po druhý raz. Musím priznať, že aj keď sme to nikto nahlas nepovedali, nijako zvlášť sme sa do tohto mesta netešili. Náš pobyt pred pár dňami nám totiž tak nejako bohato stačil. Bývali sme síce vďaka mojej vynaliezavosti hneď pri jazere La-š'-chaj 拉市海, ale rozhodne to nebola žiadna výhra. Okrem iného preto, že sme si vôbec nepozreli historické centrum, časť Li-ťiangu, kvôli ktorej sem všetci jazdia.

Karlštejn: Kráľovský advent

28.11.2015 00:39 Adventný program sa koná na námestí v Karlštejne, kde vystúpia tanečné, spevácke a hudobné súbory.

Austrália, Tasmánia – na druhý koniec planéty III.

27.11.2015 00:35 V dnešnej časti sa rozlúčime s Hobartom a potom sa vydáme do okolia tasmánskeho hlavného mesta.

Kúpele Luhačovice: Tip na darček

27.11.2015 00:35 Chcete urobiť svojim blízkym radosť pod stromček a zároveň sa postarať o ich zdravie? Venujte im k Vianociam darčekové poukážky alebo zážitkové balíčky od Kúpeľov Luhačovice.

SR, Beckov – obec opradená povesťami

27.11.2015 00:35 Neďaleko Nového Mesta nad Váhom v krásnej prírode Považia sa rozprestiera obec Beckov a s ňou aj jedna z najimpozantnejších národno-kultúrnych pamiatok na Slovensku - Beckovský hrad. Nechajte sa pozvať na prechádzku bývalým hradom kráľov, mocných veľmožov a rytierov a vychutnajte si čaro tajomných stredovekých uličiek, hradieb a zákutí. Text: Oskár Mažgút Video: Jozef Dovičin

ČR, Černá Hora – mestečko piva

26.11.2015 00:03 V okrese Blansko, asi 20 kilometrov od Brna na južnom okraji Boskovickej brázdy sa nachádza približne dvojtisícové mestečko Černá Hora, ktoré je obklopené krásnymi lesmi. Táto obec je známa hlavne miestnym pivovarom, no okrem neho sa pozrieme aj na ďalšie zaujímavé miesta, ktoré by ste rozhodne nemali vynechať.

Zlín: Zahájenie adventu

26.11.2015 00:03 Dňa 29. novembra bude v Zlíne zahájený jarmok Adventný čas a zároveň sa rozsvieti vianočný strom.

SR, Hájske vodopády – krása vody

26.11.2015 00:03 Neďaleko malebnej dedinky Háj sa nachádza očarujúca príroda Slovenského krasu, ktorá sa vyšantila v podobe vodopádov či vodných kaskád, ktoré uchvacujú oko nejedného turistu. Vydajte sa prostredníctvom našej fotogalérie na miesta Hájskej doliny, kde si stačí sadnúť, zavrieť oči a odpočívať. Text: Oskár Mažgút Foto: Jozef Dovičin

SR, Spišský hrad – stredoveký monument

26.11.2015 00:03 Na rozhraní Prešovského a Košického kraja či regiónov Spiš a Šariš sa nachádza jedna unikátna stredoveká pamiatka – Spišský hrad. Táto mimoriadne dobre zachovaná zrúcanina pochádzajúca z 12. storočia je jedným z najväčších turistických lákadiel na Slovensku. Niet preto divu, že je zaradená aj na zoznam svetového dedičstva UNESCO. Poďte si spolu s nami pozrieť dolné nádvorie, stredný a horný hrad či expozície stredovej kuchyne, mučiarne alebo dodnes duchovným účelom slúžiacu kaplnku. Text: Oskár MažgútVideo: Jozef Dovičin

Dolné Rakúsko: Rozprávkový advent a jedinečné vianočné trhy

25.11.2015 01:02 Keď sa studeným vzduchom nesie vôňa perníka a pečených jabĺk, prichádza obdobie vianočných trhov. Očarujúce adventné podujatia sa konajú po celom Dolnom Rakúsku, a to v rozmanitej podobe od tradičných cez moderné, až po romantické či neobyčajné. A my vás v nasledujúcich riadkoch nimi prevedieme.

Dolné Rakúsko: Advent na zámku Schloss Hof

25.11.2015 01:02 Najväčší vidiecky zámocký areál v Rakúsku – zámok Schloss Hof vás pozýva na návštevu Vianočnej dedinky, v ktorej nájdete vynikajúce inšpirácie na vianočné darčeky.