Rozšírené hľadanie
Pondelok 30. September 2024 |
meniny má Jarolím
Veľká Británia: Edinburgh – hlavné mesto Škótska

31.07.2016 01:33 Dnes zavítame do jednej zo štyroch krajín tvoriacich Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska. Bude ňou Škótsko, ktoré sa rozprestiera v severnej časti ostrova. Zo severu a západu ho ohraničuje Atlantický oceán a z východu Severné more.

Orechová Potôň: Preteky cestných automobilov

31.07.2016 01:33 Priaznivci rýchlych áut by si nemali nechať ujsť tradičné národné automobilové podujatie – Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov.

Mjanmarsko: Krajina mnohých tvárí III – teakovo voňavá Amarapura

30.07.2016 02:01 Parádne slnečné predstavenie s pozadím najdlhšieho teakového mostu môžete vidieť len na jednom mieste sveta.

ČR: priame lety do Šanghaja

30.07.2016 02:01 Na Letisku Václava Havla Praha bola zahájená prevádzka novej priamej linky z Prahy do Šanghaja. Z hlavného mesta Českej republiky bude China Eastern Airlines prevádzkovať lety trikrát týždenne. Ďalšie priame letecké spojenie s Čínou je plánované na september.

ČR: Valtice – vinárske hlavné mesto Moravy

29.07.2016 01:09 Valtice patria spolu s Lednicami do svetového dedičstva UNESCO, takže ich návštevu vám určite odporúčame. Najväčším lákadlom je pre turistov miestny zámok, ktorý nájdete na návrší kúsok od námestia. Interiér síce nie je tak veľkolepý ako v tom lednickom, ale za prehliadku určite stojí. A v neďalekom Lednicko-valtickém areáli na vás čaká niekoľko verejne prístupných pamiatok alebo náučný chodník. Takže, ako je na južnej Morave zvykom – pohár vína do ruky a poďte si s nami prehliadnuť Valtice.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Dexter Britain

Hrušov: Hontianska paráda 2016

29.07.2016 01:09 V dňoch 19. a 20. augusta 2016 sa uskutoční 21. ročník netradičného festivalu tradičnej ľudovej kultúry - Hontianska paráda, ktorá je najväčším podujatím a prezentáciou obce Hrušov, ale zároveň i vrcholným prezentačným podujatím ľudovej tradičnej kultúry celého regiónu Hont.

Dánsko, Klampenborg – Dyrehavsbakken

29.07.2016 01:09 Pred časom sme sa zmienili o Dyrehavsbakkenu, najstaršom zábavnom parku na svete. Jeho meno je trochu dlhé a horšie sa vyslovuje, preto niet divu, že mu ľudia začali hovoriť skrátka len Bakken. Je vzdialený asi desať minút jazdy autom od Kodane.

Vietnam: Mui Ne – piesočné duny

28.07.2016 02:04 Nie je to tak úplne púšť, ale piesočné duny tu sú poriadne. Reč je o vietnamskom Mui Ne – úplnom raji nielen pre fotografov. Ľudia vstávajú ráno pred piatou hodinou, aby videli východ slnka nad dunami. A stojí to za to! V dnešnom videu sa ale nebudete len brodiť pieskom, navštívime aj turistami nepoznanú dedinku alebo riečku Fairy Stream, kde rybky robia pedikúru.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Kai Engel

Nasavrky: Festival keltskej kultúry 2016

28.07.2016 02:04 Jeden z hlavných keltských sviatkov Lughnasad, ktorý sa slávi na prelome júla a augusta, oslavoval plodnosť a začiatok zberu úrody. V meste Nasavrky, ktoré má keltskú minulosť, sa pod rovnakým názvom koná v dňoch 29. a 30. júla festival keltskej kultúry.

USA, Colorado – veľkolepé hory a mestá

28.07.2016 02:04 Colorado, štát nachádzajúci sa v juhozápadnej časti Spojených štátov amerických, ponúka rozsiahle stepné pláne na východe, hornatú krajinu na západe a kamenné srdce v podobe Skalnatých hôr uprostred. Okrem prírodných miest stoja za návštevu aj veľkolepé mestá či mestečká, kde každý nájde čo hľadá. Atmosféru nevšednosti ôsmeho najväčšieho amerického štátu zachytáva aj naša nasledujúca fotogaléria, ku ktorej prezeraniu vás pozývame.   Text: Oskár Mažgút Foto: Peter Barna

Nemecko, Wolkensteinské Švajčiarsko – feratová promenáda pre začiatočníkov aj pokročilých

28.07.2016 02:04 Nikto učený z neba nespadol, feraty si človek musí ohmatať a prísť im na kĺb. Kde? Neďaleko česko-nemeckých hraníc nájdete feraty troch rôznych náročností. Cvičiť tu môžete pokojne aj celý deň a nebudete pritom rušení húfmi nedočkavých „feratistov“.

Vysoké Tatry: Medvedie dni a Svište na plese 2016

27.07.2016 00:38 Aj tento rok sa uskutočnia vo Vysokých Tatrách nielen deťmi obľúbené podujatia Medvedie dni a Svište na plese.

SR, Bratislava: Prezidentská záhrada

27.07.2016 00:38 Leto je obdobím prechádzok a relaxu. V horúcich dňoch sú ideálnym útočiskom kúpaliská, výlety do hôr alebo potulky parkami. My sme sa tentokrát zamerali na zelené oázy nášho hlavného mesta - Bratislavy, kde nielen domáci obyvatelia, ale aj turisti nájdu oddych v náručí stromov a kveteny.

Francúzsko, Azúrové pobrežie – v srdci Provensalska

27.07.2016 00:38 Azúrové pobrežie alebo tiež francúzska Riviéra je jednou z najatraktívnejších rekreačných oblastí na pobreží Stredozemného mora. Veď kto by sa nechcel pozrieť na miesta, kde sa preháňal Louis de Funès ako excentrický policajt zo Saint-Tropez. Azúrové pobrežie toho ponúka ale omnoho viac – preslávené Nice, turistami obľúbený Fréjus a Saint-Raphaël alebo tiež „zbohatlícke“ Monako. Vychutnajte si spolu s nami vínom preslávené južné Francúzsko.   Text: Lenka Bauerová Foto: Matouš Vinš

Portugalsko – najzápadnejší výbežok európskeho kontinentu – VIDEO

26.07.2016 00:02 Víno, káva, útesy a vlny. Najzápadnejšia krajina kontinentálnej Európy patrí medzi tie, kde si na svoje príde snáď úplne každý. Taktiež sa radí medzi 20 najnavštevovanejších zemí sveta. Ponúka nielen nádherné pláže, a to vrátane tých najlepších surferských z celej Európy, ale aj krásnu prírodu vo vnútrozemí, bohatú kultúru i rušné pulzujúce mestá. Poďme sa spoločne pozrieť do Portugalska.