Rozšírené hľadanie
Piatok 27. September 2024 |
meniny má Cyprián
ČR, Velký Rečkov – zimná prechádzka národnou prírodnou pamiatkou Klokočka

28.02.2019 00:02 Na tento výlet môžete vyraziť v každom ročnom období, limitujúci nie je ani sneh. Z diaľnice D10 schádzame na Bakov nad Jizerou a pokračujeme až na koniec dediny Malá Bělá. Hneď za dedinou sa nachádza osada Velký Rečkov, kde zaparkujeme a vydávame sa na krátku prechádzku národnou prírodnou pamiatkou menom Klokočka. Z dôvodu výskytu vzácnych a ohrozených druhov rastlín a živočíchov je toto územie chránené už od roku 1956.

Ostrava: Dovolenka a Knižný festival 2019

28.02.2019 00:02 Najväčší medzinárodný veľtrh cestovného ruchu v Moravskosliezskom kraji sa spolu s Knižným festivalom koná v dňoch 1.–3. marca na Výstavisku Černá louka .

Metamorfóza ľadu – neznámy pohľad

28.02.2019 00:02 V dnešnej fotogalérií vás zavedieme do fascinujúceho sveta ľadu. Nahliadnete na rôznorodosť, svojskosť či originálnosť  štruktúr ľadu, ktorý je výtvorom jednej z najbežnejších látok na zemskom povrchu. Poodhalíme vám ľadové útvary vyskytujúce sa v starých banských dielach v Hodruši a Banskej Štiavnici, ako aj impozantné ľadopády z okolia Borinky pri Malých Karpatoch a zo Šikľavej skaly na východnom Slovensku. Okrem nich si vychutnajte snímky z ľadovcových jaskýň na Islande a v Alpách.   POZOR SÚŤAŽ Zdieľajte túto fotogalériu na sociálnych sieťach* a vyhrajte knihu - Metamorfóza ľadu / Ice Metamorphosis od Alberta Russa, ktorá ponúka nevšedný pohľad na ľad a zároveň čitateľovi poskytuje široké spektrum rozmanitých ľadových foriem, aké sa predovšetkým na Slovensku môžu vyskytovať. Jedinečná monografia je dvojjazyčná a obsahuje 200 strán so 176 farebnými fotografiami. Prevažná väčšina záberov je celostranových. Zdroj a foto: Albert Russ Textová úprava: redakcia   *Žrebujeme: 15.3. 2019; viac TU

SR: Malé Karpaty – potulky zimnou prírodou Karpát

28.02.2019 00:02 Malé Karpaty sú nevysokým pohorím ležiacim v západnej časti Slovenska, ktoré netreba nejako zvlášť predstavovať. Turistiku v tomto malebnom kúte Slovenska obľubujú najmä obyvatelia priľahlých regiónov, obzvlášť pre Bratislavčanov sú Malé Karpaty najbližším a najrýchlejšie dostupným horstvom, kde sa možno bez obmedzení a počas celého roka venovať ľahkým prechádzkam v prírode či celodennej turistike. Toto pohorie má svoje nezameniteľné čaro aj počas zimy. Biela zasnežená malokarpatská krajina láka priaznivcov zimných outdoorových aktivít na bežkovanie, ako aj na pešiu turistiku s možnosťou výstupov na významné vrchy Malých Karpát, z ktorých vrcholov sa núkajú prekrásne výhľady na okolité vrchy, údolia a nekonečné roviny Záhorskej a Podunajskej nížiny. Podmanivé a okúzľujúce výhľady sú hlavne z vrcholov Skalnatej , Vápennej , Vysokej , Čiernej skaly , či Devínskej Kobyly .   Text a foto: Radoslav Biskupič

Poľsko, soľná baňa vo Wieliczke II. – prvá polovica cesty cez komory

27.02.2019 00:40 Zostúpte s nami do podzemných chodieb a komôr soľnej bane, kde môžete na vlastné oči vidieť priestory, v ktorých sa po stáročia ťažila soľ. Jedinečný priestor prekvapí najmä množstvom originálnych umeleckých diel. V nasledujúcich riadkoch sa vydáme obdivovať zaujímavosti pozdĺž prvej polovice prehliadkovej trasy.

Bratislava: Profesia days 2019

27.02.2019 00:40 Hľadáte prácu? Pokiaľ áno, tak si nenechajte ujsť jubilejný 10 ročník veľtrhu príležitostí, ktorý sa uskutoční 6. a 7. marca 2019 v bratislavskom výstavisku Incheba.

Thajsko: Národné parky, vodopády a výhľady do Loei a Phetchabun – VIDEO

26.02.2019 01:09 Poďme aktuálnu sériu článkov a videí z turistami zatiaľ takmer neobjavených častí severného Thajska zakončiť v regióne, ktorý ma prekvapil snáď zo všetkých najviac. V okolí miest Loei a Phetchabun totiž nájdete nádherné stolové hory, krásnu džungľu, vodopády aj úžasne milých ľudí.

Veľtrh FOR CARAVAN: stovky obytných áut a karavanov pod jednou strechou

26.02.2019 01:09 Voľnosť, nezávislosť, sloboda. To sú synonymá pre cestovanie karavanom alebo obytným autom, ktoré je u Čechov rok od roku obľúbenejšie. Ak aj vy patríte medzi milovníkov takého cestovania, tak by ste si nemali nechať ujsť ďalší ročník veľtrhu FOR CARAVAN, ktorý od 8. do 10. marca 2019 obsadí letňanské výstavisko PVA EXPO PRAHA. Budete tam môcť vidieť stovky áut vrátane tých luxusných, ktoré stoja rádovo toľko ako rodinný dom v Prahe. Chýbať nebudú ani populárne vnútorné úpravy užitkových áut alebo vybavenie pre autokemping a cestovanie. To všetko doplní cestovateľský festival Okolo sveta, ktorý vás v sobotu 9. a v nedeľu 10. marca zavedie do všetkých kútov sveta.

Tchaj-wan – krásy na severe krajiny

25.02.2019 00:37 Severné pobrežie Tchaj-wanu je pestré na prírodné úkazy. Keď sa z hlavného mesta Tchaj-pej vydáte vlakom do mesta Ruifang, čaká vás už iba prestup na shuttle bus, ktorý jazdí po severovýchodnom pobreží. Priamo u šoféra si za 50 tchaj-wanských dolárov kúpite jednodenný lístok a môžete vystupovať a nastupovať na ktorejkoľvek zo zastávok. Na vlakovej stanici si v infocentre nezabudnite vyzdvihnúť mapku s informáciami a časmi odchodov autobusov.

Čierny Balog: Najchutnejšie trhance

25.02.2019 00:37 Nenechajte si ujsť v poradí už 15. ročník súťaže O najchutnejšie trhance, ktorá sa uskutoční v miestnom Kultúrnom dome v Čiernom Balogu.

SR: Západné Tatry – zimná túra na Holý vrch

24.02.2019 00:06 Západné Tatry sú čarokrásnym pohorím, ktoré nadšencom zimných outdoorových aktivít dokážu ponúknuť viacero možností vyžitia. Pešia turistika, či čoraz viac populárnejšie skialpinistické túry je možné absolvovať len v určitých oblastiach tohto pohoria. Zaujímavou lokalitou, ktorú je možné navštíviť aj počas zimného obdobia, je Holý vrch, ktorý sa rozprestiera na jednej z južných rázsoch Západných Tatier.

Banská Štiavnica: Zimomravenie 2019

24.02.2019 00:06 Jubilejný 10. ročník festivalu Zimomravenie sa uskutoční 2. marca 2019 v Banskej Štiavnici a ponúkne návštevníkom rôznorodý program i dobrú náladu.

Vietnam – zátoka Ha Long

23.02.2019 01:12 Zátoka Ha Long patrí k najznámejším a najnavštevovanejším turistickým miestam vo Vietname. Nachádza sa v Bacboskom zálive alebo staršie Tonkinskom zálive v Juhočínskom mori v provincii Quang Ninh. Od roku 1994 je na zozname svetového dedičstva UNESCO. Ha Long v preklade znamená miesto, kde sa drak zanára do mora. A vraj práve vďaka drakovi vznikli aj tunajšie zaujímavé vápencové skaly týčiace sa z mora, ktoré sem každoročne lákajú mnoho turistov.

ČR: Pohodové Južné Čechy

23.02.2019 01:12 Pohodové Južné Čechy sú hlavnou témou turistickej ponuky pre návštevníkov regiónu v roku 2019. Projekt má návštevníkom z domova aj zo zahraničia pripomenúť, že tento región je predovšetkým synonymom pre pohodu a relax, ponúka veľké množstvo historických pamiatok, krásnu prírodu, ale tiež pestrý výber kultúrneho vyžitia či aktívneho odpočinku.

JAR, Garden Route III – Knysna

22.02.2019 01:08 Ďalší diel našej série článkov snažiacich sa vám priblížiť Juhoafrickú republiku nás opäť zavedie na krásnu pobrežnú trasu Garden Route. A začali by sme rovno lokalitami Knysna Heads a Knysna Forest. Nachádzajú sa neďaleko mesta Knysna, jedného z najpopulárnejších miest na trase.