Rozšírené hľadanie
Štvrtok 26. September 2024 |
meniny má Edita
USA, Idaho – raj pre vychádzky do prírody

31.05.2019 01:00 V dnešnom dieli o americkom štáte Idaho, ktorý sa nazýva tiež „Potato State“ , začneme návštevou rekreačnej oblasti Sawtooth. Tá pokrýva oblasť 3 tisíc kilometrov štvorcových divokej prírody, ktorú si do sýtosti užijete na viac než tisíc kilometroch cestičiek a 40 vrcholkoch hôr, ktoré sa vypínajú nad 3 tisíc metrov nad morom.

Dolné Rakúsko: Rekonštrukcia barokovej záhrady zámku Schloss Hof je úspešne dokončená

31.05.2019 01:00 Máme pre vás úžasnú novinku. Po 15 rokoch detailnej rekonštrukcie podľa historického vzoru je baroková záhrada dokončená. Návštevníci majú možnosť obdivovať jedinečný pôvab všetkých záhradných terás.

ČR, Kersko – po stopách filmu Slavnosti sněženek

30.05.2019 00:41 Máte radi film Slavnosti sněženek, ste fanúšikom spisovateľa Bohumila Hrabala alebo si len chcete urobiť peknú prechádzku Polabím? Tak práve pre vás je určená táto trasa. Po ceste, ktorá je lemovaná trinástimi náučnými tabuľami, sa dozviete niečo zo života spisovateľa Bohumila Hrabala, o Slávnostiach snežienok alebo o lese a živote v ňom. Kersko sa nachádza v stredných Čechách asi 9 km od mesta Nymburk.

Litomyšl: Múzejná noc 2019

30.05.2019 00:41 Múzejná noc je každoročná akcia, ktorá predstaví kultúrne dedičstvo mesta Litomyšl ojedinelým spôsobom všetkým bez rozdielu veku. Príďte si aj vy v sobotu 1. júna pre mimoriadne a nečakané zážitky. Slávnostné zahájenie múzejnej noci prebehne o 16. hodine pred Regionálnym múzeom.

SR, Orava – pozoruhodné mestečko Trstená

30.05.2019 00:41 V nasledujúcej fotogalérií vás zavedieme do obce Trstená, ktorá sa nachádza v hornej časti Oravskej kotliny, v údolí riečky Oravica. Návštevníkom ponúka množstvo unikátnych pamiatok, zaujímavú históriou, výnimočné osobnosti a akúsi povznášajúcu atmosféru. Vydajte sa spolu s nami spoznávať nádherný barokový farský Kostol sv. Martina s areálom, Židovskú synagógu, Námestie Milana Rastislava Štefánika, galériu trstenských osobností a mnoho ďalšieho.   Text a foto: Oskár Mažgút

Keňa: Mount Longonot – skvelý trek na sopku a trocha safari neďaleko Nairobi

30.05.2019 00:41 Národný park Mount Longonot ponúka skvelý trek na sopku. Cestou môžete vidieť mnoho divokých zvierat a hore vás čaká takmer dokonalý kráter. Park patrí k tým najlacnejším, a pokiaľ neplánujete zostúpiť na dno krátera, tak môžete vyraziť aj bez sprievodcu. Prvé kilometre sa vám budú zdať ako príjemná prechádzka okolo zebier a antilop, ale postupne to začína byť náročnejšie. Posledná fáza bez tieňa je dosť náročná. Rozhodne to ale stojí za to.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Ketsa

ČR, Prírodné krásy krajiny príbehov – Česka II.

29.05.2019 00:05 Minulý týždeň sme vás zaviedli do Veľkej Ameriky pri Prahe, ku krasovej priepasti Macocha či k skalnému mestečku Toulovcovy maštale. Dnes budeme v spoznávaní krásnych prírodných miest Českej republiky pokračovať. Našou ďalšou zastávkou bude prírodná sopečná rarita Soos.

Spišské Podhradie: Letná turistická sezóna na Spišskom hrade 2019

29.05.2019 00:05 Prinášame vám prehľad letnej turistickej sezóny v podobe podujatí na veľkolepom Spišskom hrade, ktoré by ste si určite nemali nechať ujsť.

Nemecko, Trier – najstarší skvost krajiny

29.05.2019 00:05 V údolí rieky Mosely sa rozprestiera najstaršie mesto v Nemecku – Trier. Dajú sa tu vidieť úchvatné rímske pamiatky , ktoré sú spolu s veľkolepou katedrálou sv. Petra a kostolom Panny Márie zapísané do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem nich si môžete vychutnať prechádzku krásnymi palácmi, záhradami, tajuplnými uličkami či múzeami, z ktorých vyniká rodný dom Karla Marxa. Vydajte sa teda po stopách histórie tohto mesta.   Text: Oskár Mažgút Foto: Beata Firicová

ČR, Děčín – kráľovské mesto na sútoku Labe s Ploučnicou – VIDEO

28.05.2019 01:04 Len niekoľko kilometrov pred tým, než voda Labe opustí územie Česka, pretečie okolo majestátneho zámku v Děčíne. Samotné mesto a jeho okolie ponúka množstvo lákadiel, ktoré stoja za návštevu. Okrem zámku napríklad aj Ružovú záhradu, CHKO Labské pieskovce a neďaleké České Švajčiarsko.

Karlovy Vary: Goetheho vyhliadka opäť prístupná

28.05.2019 01:04 Kultúrna pamiatka Goetheho rozhľadňa bola po kompletnej rekonštrukcii otvorená pre verejnosť. Prístupná je bezplatne počas víkendov od 12. do 17. hodiny. Postavená bola v 80. rokoch 19. storočia a posledných 15 rokov len chátrala.

Zomrela legenda F1 Niki Lauda

27.05.2019 12:36 Niki Lauda bol práve na ceste za svojím druhým svetovým titulom F1, keď takmer zomrel pri jednej z najslávnejších nehôd v histórii motoristických športov. Keď v roku 1976 na nemeckej Veľkej cene jeho Ferrari začalo po náraze náhle horieť, Lauda zostal v bezvedomí v kokpite.

Vincentka získala cenu VIA BONA

27.05.2019 12:36 CENA VIA BONA 2019 už má svojich držiteľov. Víťazom kategórie Dobrá firma sa stala akciová spoločnosť Vincentka. V ostatných troch kategóriách sa Srdciarkou stala Martina Seidlerová, v kategórii Darcovská výzva ocenili Ondreja Šimetku, Mladým srdciarom je Patrik Zadina.

Mexiko, Bacalar – mesto aj rovnomenné jazero

27.05.2019 01:03 Po Tulume máme v pláne navštíviť ďalšie mayské pamiatky, predtým sa však chceme pozrieť k jazeru Bacalar, pretože ho máme po ceste. Zas skúšame stopovať. Niekedy sa darí, niekedy čakáme dlhšie a niekedy si jednoducho vezmeme colectivo, pretože začne pršať.

SR: Bardejov, Svidník a ich okolie sú lákavými kultúrnymi destináciami

27.05.2019 01:03 Okrem športovania, turistiky, wellness a kúpeľných aktivít, ale aj atraktívnej histórie, je severovýchod Slovenska cieľom návštevníkov, ktorí si radi vychutnávajú kultúru. Zaujímavú paletu spoločenských podujatí, niektoré z nich s tradíciou už od stredoveku, vám predstavíme v nasledujúcich riadkoch.