Rozšírené hľadanie
Streda 25. September 2024 |
meniny má Vladislav
USA, Texas – San Antonio

31.07.2020 01:07 V San Antoniu sa nachádzajú jedny z najznámejších historických miest štátu Texas, čo z mesta robí veľmi atraktívnu lokalitu. Avšak možností, čo tu zažiť nad rámec histórie, je obzvlášť v okolí mesta viac než dosť.

Dolné Rakúsko: Veľká prázdninová zábava 2020

31.07.2020 01:07 Chcete vašim deťom dopriať výnimočný prázdninový výlet? Hľadáte miesto, kde by si mohli naplno vychutnávať detské radosti a zažiť niečo nevšedné a obohacujúce? Neďaleko slovenských hraníc sa v malebnej prírodnej kulise na ploche 70 hektárov rozprestiera zámocký areál Schloss Hof, ktorý sa už čoskoro premení na jedno z najpríťažlivejších miest pre rodiny s deťmi.

ČR, Třeboň – Mesto kaprov, kúpeľov a renesančnej architektúry

31.07.2020 01:07 Třeboň je veľmi vyhľadávaným mestom v južných Čechách, kde sa snúbi bohatá história s krásnou prírodou a rybou gastronómiou. Rozhodne navštívte Masarykovo námestie, renesančný zámok s parkom a napríklad tiež kúpele. Okolie odporúčame prejsť na bicykli, je to celé rovina, takže sa vôbec nemusíte báť vyraziť s deťmi. A kde inde môžete obísť celý Svet?   Text a video: Matouš Vinš Preklad: Oskár Mažgút

ČR, Krušné hory – spanie pod širákom, bikepark aj kúpanie

30.07.2020 01:05 Tohtoročné nevyspytateľné počasie a zložitejšie podmienky na vycestovanie nás stále viac nabádajú k preskúmaniu našej rodnej krajiny. Našťastie možností, ako skvelo využiť voľný čas, je u nás v Česku viac než dosť. Tentokrát sa vydávame na víkend do Krušných hôr, v pláne máme nocovanie pod širákom kúsok od dediny Měděnec, športový deň v Trail Parku Klínovec aj relaxáciu pri rybníku.

ČR, Praha – Milíčovský les

30.07.2020 01:05 Na juhovýchodnom okraji Prahy, na konci sídliska, kde by ste už nič ani nečakali, sa vám rozprestrie rozľahlý lesný porast plný ciest a rybníkov, ktorý je držiteľom medzinárodného, ekologicky veľmi prísneho lesníckeho certifikátu. Tunajšie biotopy zaisťujú zvieratám aj rastlinám pre život dôležité vodné prostredie a tône s rákosovým porastom vznikajú stále nové. Milíčovským lesom prejdete na pešo či na bicykli po spevnených alebo asfaltových cestách. Prechádza tu aj náučný chodník s informačnými panelmi.   Text a foto: Monika Babická Preklad: Oskár Mažgút

SVET: Kalendárové medzinárodné a svetové dni II.

30.07.2020 01:05 Dnes vám prinášame druhú časť tých najzaujímavejších medzinárodných či svetových dní podľa kalendára , bez ktorého sa ani v súčasnej dobe nezaobídeme.

ČR, Gutštejn – romantická zrúcanina v západných Čechách

30.07.2020 01:05 V západných Čechách stojí jedna z najpôsobivejších zrúcanín. Pokiaľ budete v Konstantinových kúpeľoch musíte sa sem vydať. Zrúcanine dominuje mohutná veža, na ktorú pôvodne nadväzoval severný palác. Ak máte radi strach, pozrite sa do pivníc pod južným palácom. Cestou z hradu odporúčame zájsť ešte na vyhliadku nad údolím. Toto miesto vám ponúkne úplne inú perspektívu.       Text a video: Matouš Vinš Preklad: Oskár Mažgút

Dolné Rakúsko: 10 skvelých tipov na krátke letné výlety

29.07.2020 01:34 Dolné Rakúsko ponúka množstvo výletných miest, ktoré zabezpečia pohodu, zábavu i osvieženie pre každého člena rodiny - deti i dospelých. Praktická dostupnosť vám navyše zjednoduší cestovanie, preto dnes dokončíme inšpirácie na krátke letné výlety.

Hniezdne: Divoké sedlo

29.07.2020 01:34 Nenechajte si ujsť prvú augustovú nedeľu v Nestville Parku , ktorá sa bude niesť v duchu milovníkov koní, jazdeckého umenia a znamenitej zábavy!

SR, Hadviga – zaniknutá turčianska osada

29.07.2020 01:34 Prijmite pozvanie na prechádzku dnes už zaniknutou osadou Hadviga, ktorú založili nemeckí kolonisti už v roku 1392, no vplyvom tragických udalostí počas druhej svetovej vojny bola vysídlená. V roku 1954 sa stala súčasťou obce Brieštie . Územie zaniknutej osady má v súčasnosti chalupársky charakter, nájdete tu jednoduchý rímskokatolícky kostol zo začiatku 20. storočia, drevenú zvonicu a viaceré nádherné „dedinské“ zákutia. Z turistického hľadiska ponúka napojenie sa na najdôležitejšiu turistickú magistrálu Slovenska, a to Cestu hrdinov SNP, ako aj jedinečné prírodné scenérie.   Text: Oskár Mažgút Foto: Karol Kobella

ČR, Karlove Vary – Objavte omnoho viac než len slávne kúpele – VIDEO

28.07.2020 01:32 Slávne západočeské mesto na Ohře asi väčšina z nás pozná vďaka jeho kúpeľom a liečivým prameňom, možno vďaka Medzinárodnému filmovému festivalu. Dôvodov na návštevu je ale omnoho viac. Poďme sa do Karlových Varov spoločne vypraviť.

SVET: Kalendárové medzinárodné a svetové dni I.

28.07.2020 01:32 Najstarší kalendár síce vznikol v Egypte už v 4. tisícročí pred Kristom, no jeho dennodenné využívanie sa zachovalo dodnes. Okrem mien a rôznych sviatkov si prostredníctvom kalendára pripomíname všakovaké medzinárodné dni. A práve prehľad tých najzaujímavejších vám prinášame v nasledujúcich riadkoch.

7 pikošiek zo severovýchodu Slovenska

27.07.2020 14:04 Každá správna turistická destinácia či mesto má okrem serióznych pamiatok aj legendami a zvláštnosťami opradené atrakcie, nazývané aj pikošky. Severovýchod Slovenska - Bardejov a okolie má takýchto pikošiek lákajúcich turistov dostatok. Vybrali sme 7 z nich.

Skalná, Hájek: rezervácia SOOS má nové návštevnícke centrum

27.07.2020 12:33 Výstavba moderného informačného centra v rezervácii SOOS pri Františkových Lázňach začala v roku 2018. Dnes už nové priestory slúžia návštevníkom. Náučný chodník po dne vyschnutého jazera je obľúbeným turistickým miestom.

Indonézia, ostrov Flores a NP Komodo – plavba za jaštermi

27.07.2020 00:00 Vyraziť do Indonézie a vyhnúť sa masám turistov je dnes skoro nemožné. Väčšina turistov končí na ostrovoch Bali alebo Gili, niektorí z nich pokračujú ďalej na ostrov Lombok, Jávu alebo Sumatru. Radi by ste sa týmto miestam vyhli? Hľadáte väčšie dobrodružstvo? Potom sa vydajte ešte ďalej a objavte prírodné krásy ostrova Flores a jeho národný park Komodo.