Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
Zdravie si nekúpite, ale úľavu áno

30.11.2021 21:15 Svetoznáma minerálna voda Vincentka sa aplikuje do tela niekoľkými spôsobmi. Predovšetkým sa pije, kúpe sa v nej, inhaluje sa vo vyvíjačoch hmloviny a pary, rozprašuje sa aplikátormi, zvlhčuje sa ňou sliznica, preplachujú sa s ňou dutiny, kloktá sa, cmúľa v pastilkách, natiera sa v krémoch, prehltáva v potravinách.

SR, Abrahám: baroková krása i secesné ruiny - VIDEO

30.11.2021 12:15 Severozápadne od krajského mesta Galanta sa rozprestiera dedinka Abrahám. Jej bezprostrednými susedmi sú obce Pavlice, Majcichov, Hoste, Veľká a Malá Mača, Sládkovičovo a Pusté Úľany.

Nový Zéland: Bay of Islands a Whangarei – VIDEO

30.11.2021 03:00 Mierite na sever Nového Zélandu? Určite sa zastavte v oblasti za mestom Whangarei, ktorej dominuje asi 16 kilometrov široká zátoka Bay of Island. Čaká vás tu krásna príroda, vodopády, nádherné pláže či výlety za delfínmi a veľrybami.

SR, Abrahám: barokná krása i secesné ruiny - VIDEO

29.11.2021 07:45 Severozápadne od krajského mesta Galanta sa rozprestiera dedinka Abrahám. Jej bezprostrednými susedmi sú obce Pavlice, Majcichov, Hoste, Veľká a Malá Mača, Sládkovičovo a Pusté Úľany.

ČR: Užite si jeseň na bicykli

29.11.2021 07:45 V Českej republike je asi štyridsať tisíc vyznačených cyklotrás s celkovou dĺžkou približne 8800 km a 55 bike alebo trail parkov, z ktorých zhruba tretina spĺňa tie najnáročnejšie požiadavky. Vďaka miernemu rázu českých pohorí a príjemným teplotám je táto krajina ideálnou jesennou cyklistickou destináciou porovnateľnou s cyklo veľmocami, ako je Taliansko alebo Rakúsko.

Festival infofest 2021 bude ONLINE!

28.11.2021 03:56 Portál Infoglobe organizuje v poradí štvrtý ročník medzinárodného cestovateľského festivalu infofest, ktorý sa tento rok uskutoční len vo virtuálnej podobe.

Rumunsko, Bukurešť – mesto plné pamiatok

27.11.2021 08:45 Bukurešť je hlavným a zároveň najväčším mestom Rumunska. V minulom storočí, v medzivojnovom období, bola práve Bukurešť označovaná za Paríž Východu a bolo to mesto veľmi lákavé pre zahraničných turistov. Za vlády Nicholae Ceausesca sa ale všetko zmenilo a Bukurešť je jedno z menej atraktívnych miest Rumunska. V posledných rokoch sa však obľúbenosť ľahko zvyšuje.

Vysoké Tatry: Strom roka 2021 a obnovená strecha kaplnky

27.11.2021 08:45 V ankete strom roka 2021 získal prvé miesto vyše 70 ročný buk stojaci v centre Starého Smokovca, ktorý bude reprezentovať Slovensko i v súťaži Európsky strom roka.

Vietnam: na návšteve u ázijských tigrov – VIDEO

26.11.2021 04:30 Niekto ho miluje, iný za zaprisaháva, že sa už nikdy nevráti. Nič medzi tým neexistuje. Ja rozhodne patrím do prvej skupiny – už od prvého dňa, čo som priletel do hektického Saigonu a odbočil do jednej z postranných uličiek. V nasledujúcich niekoľkých týždňoch nás preto čaká seriál, kde si predstavíme jednotlivé zaujímavé miesta. Na začiatku si ale poďme trochu priblížiť dôležité fakty o tejto krajine.

SR, Kuklov: dedinka na Pomoraví

26.11.2021 04:30 Vydajte sa spolu s nami na Záhorie, kde navštívime obec Kuklov, ktorá vďaka svojej histórii a osobnostiam sa radí medzi popredné dedinky v regióne. Nájdete tu množstvo historických pamiatok vrátane Marcinkovho vodného mlyna, klasicistický kostol sv. Štefana kráľa či areál Kalvárie so štíhlymi kaplnkami s plytkými reliéfnymi zobrazeniami Kristovej Krížovej cesty.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay.com, Telifsiz fon muzigi - 3344

ČR, Kamýk nad Vltavou: Nielen zrúcanina hradu Vrškamýk

25.11.2021 01:15 S Kamýkom nad Vltavou si väčšina z nás spája predovšetkým zrúcaninu kedysi významného hradu patriaceho českým kráľom, môžete tu však toho navštíviť omnoho viac.

Gibraltár – zámorské územie Spojeného kráľovstva

25.11.2021 01:15 Úzky polostrov s rozlohou 6,5 kilometrov štvorcových je nielen vyhľadávanou turistickou destináciou, ale tiež strategickou spojnicou medzi Stredozemným morom a Atlantikom, a taktiež skrz Gibraltársku úžinu spája Európsky kontinent s tým Africkým. Gibraltár ponúka vskutku úžasný kus zeme, ktorého dominantou je Vápencová skala dosahujúca nadmorskú výšku 426 metrov. Okrem tejto masívnej hory tu nájdete úzke uličky, krásne zálivy i viaceré architektonické paradoxy. Zapozerajte sa do nasledovných fotografií a preneste sa na najjužnejší cíp Pyrenejského ostrova.   Text: Oskár Mažgút Foto: Maxim Kucer, Jakub Štantejský, Miroslav Lipovský

SR, Jaslovské Bohunice: Za pamiatkami Paderoviec

25.11.2021 01:15 Vydajte sa s nami na návštevu obecnej časti Jaslovských Bohuníc - Paderovce, ktoré ešte pred tromi desaťročiami boli samostatnou dedinkou. K videniu ponúkajú viacero krásnych pamätihodností, ako napríklad Kostol svätého Martina, pozoruhodné kamenné náhrobky na miestom cintoríne či Pomník obetiam 1. svetovej vojny zdobený plastikou trojvŕšia s dvojkrížom.   Video: Pavol Jemala  Hudba: Pixabay, The lost path - 5610

Francúzsko, departement Isere – Grenoble

24.11.2021 06:15 Dnes sa pozrieme do Grenoble. Toto menej známe francúzske mesto sa nachádza na juhovýchode krajiny. Obklopené je horami, čo je isto jeden z hlavných dôvodov, prečo sa jedná o veľmi atraktívne miesto, ktoré sa prezýva hlavné mesto Álp.

Vysoké Tatry: Tatranský ľadový dóm s motívom Svätojakubskej púte

24.11.2021 06:15 Aj tento rok sa návštevníci Vysokých Tatier môžu tešiť na Tatranský ľadový dóm, ktorý tradične „vyrástol“ na Hrebienku. Nesie podobu jedného z najvýznamnejších pútnických miest v Európe, ako symbolu konca doby poznačenej pandémiou a nového začiatku.