Rozšírené hľadanie
Utorok 24. September 2024 |
meniny má Ľuboš, Ľubor
E-shop Vincentky začal dodávať aj na Slovensko

28.02.2021 19:01 Po niekoľkomesačnej prevádzke vlastného e-shopu pre Českú republiku, začala akciová spoločnosť Vincentka s internetovým predajom cez tento odbytový kanál v závere februára 2021, aj na Slovensko.

Bardejovské kúpele zavádzajú rehabilitačný pobyt po Covide-19

28.02.2021 19:01 Kúpeľnú liečbu pre pacientov, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 zavádzajú BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a.s. Na odstránenie nepriaznivých následkov ochorenia pritom využijú vzácne liečivé minerálne vody Herkules a František na individuálne a skupinové inhalácie.

SR, Žilinský kraj – región prírodných krás I.

28.02.2021 01:04 Žilinský kraj sa rozprestiera na severe stredného Slovenska a snúbi v sebe krásy čistej prírody a unikátnych miest. Zaraďuje sa medzi turisticky najvyhľadávanejšie lokality na Slovensku, a to vďaka prítomnosti štyroch národných parkov a troch chránených krajinných oblastí.

Španielsko – Svätojakubská púť do Santiaga de Compostela

27.02.2021 01:35 Dnes nás čaká Svätojakubská cesta, „Camino de St. James“, ktorá je nezabudnuteľným zážitkom. Zatiaľ sa ale len pozrieme, kadiaľ sa na túto púť môžete vydať a prečo by ste ju mali absolvovať.

USA, Washington – Leavenworth

26.02.2021 00:43 Vítajte v Bavorsku. Ste zmätení? Bavorsko/Bavaria nie je totiž len spolkovou krajinou v Nemecku, ale tiež oblasťou v srdci Kaskádového pohoria, ktoré sa tiahne štátom Washington. Mesto sa pôvodne špecializovalo na ťažbu dreva a prechádzala tadiaľto železnica. V 60. rokoch 20. storočia bolo výrazne revitalizované a stalo sa z neho mestečko skutočného bavorského strihu. Nejde však len o vonkajšiu podobu mestečka, miestni si ctia staré aj moderné nemecké tradície.

SR: Nový cyklookruh Poloniny a rekonštrukcia Pieninskej cesty

26.02.2021 00:43 Pre všetkých milovníkov turistiky máme dobré správy. V Národnom parku Poloniny vzniká vyše 90 kilometrový cyklookruh, ktorého cieľom je prepojiť najvýznamnejšie atrakcie či prírodné scenérie parku a podporiť tak rozvoj turizmu v tejto ešte stále turistami málo objavenej časti Slovenska.

ČR, Tišnov: Brána Vysočiny

26.02.2021 00:43 História Tišnova siaha až do 13. storočia, keď bol v susednom Předklášteří založený kláštor Porta Coeli. Najvýraznejšou pamiatkou mesta je gotický kostol sv. Václava z 15. storočia, ďalej potom novorenesančná radnica a barokové domy. Milovníci architektúry to tu isto-iste ocenia. Odporúčame tiež vyliezť na kopec Klucanina, z ktorého vás čaká krásny výhľad do okolia. Tiež sa môžete prejsť po Ceste hrdelného práva alebo podniknúť dlhší výlet do Trenckovej rokliny či na Pernštejn.   Text a video: Matouš Vinš Preklad: Oskár Mažgút

EURÓPA: Víza do Veľkej Británie

26.02.2021 00:43 Od 1. januára 2021 končí voľný pohyb medzi členskými krajinami Európskej únie a Spojeným kráľovstvom, preto bude potrebný nielen cestovný pas , ale v prípade záujmu o prácu aj víza.

SR, Čičmany - ornamentálna krása

26.02.2021 00:43 V dnešnom videu vás zavedieme do jednej z najkrajších dedín Slovenska, ktorou sú malebné Čičmany. Široko ďaleko sú známe vďaka krásnym, dodnes veľmi dobre zachovaným dreveniciam, pre ktoré sú typické biele ornamenty podobné výšivke.   Text: O. Maňáková Video: Jozef Dovičin

ČR, Vysočina – Polná a Nadějov

25.02.2021 01:07 Túžite sa schovať pred svetom a hory sú pre vás moc preplnené? Neďaleko diaľnice D1 na Vysočine nájdete dve nenápadné obce. Mestečko Polnú s bohatou históriou a zapadnutú dedinku Nadějov.

Kanárske ostrovy – sopečný raj

25.02.2021 01:07 Približne 100 kilometrov severozápadne od pobrežia Afriky sa vo vodách Atlantického oceánu rozprestierajú Kanárske ostrovy. Toto autonómne spoločenstvo Španielskeho kráľovstva pozostáva z 13-tich ostrovov. K tým najznámejším i najvyhľadávanejším patria Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura či Lanzarote. Ostrovy vďaka svojmu sopečnému pôvodu ponúkajú unikátne scenérie i prírodu, ktorú si môžete vychutnať na nasledujúcich fotografiách.   Text: Oskár Mažgút Foto: Veronika Kocmanová, Šárka Hylmarová

Fínsko: Krajina tisícich jazier I.

25.02.2021 01:07 Poďte spolu s nami navštíviť severovýchodnú Európu, presnejšie severský štát Fínsko. Okrem hlavného mesta Helsinky ponúka k videniu aj ďalšie pozoruhodné miesta, ako napríklad Kuopio, Kokkola, industriálne Tampere, bránu do Laponska Rovaniemi či bývalú metropolu dechtu Oulu. Zabúdať nemôžeme ani na panenskú prírodu, nádhernú ako v letnom, tak i v zimnom období.   Text: Oskár Mažgút Foto: Barbara Nováková, Šárka Vacková, Veronika Schubertová, Martina Kotorová, Beata Firicová, PhDr. Josef Levý

SR, Západné Tatry – výlet k Ťatliakovej chate

24.02.2021 02:05 Tentoraz vás pozývame na výlet do Západných Tatier, presnejšie do Roháčskej doliny. Naším cieľom bude vysokohorská Ťatliakova chata, ktorá je ideálnym východiskovým bodom pre turistiku do Smutného sedla, sedla Zábrať či napríklad k Roháčskym plesám.

SVET: Najlepšie hodnotené i ocenené Národné parky

24.02.2021 02:05 Svetoznámy cestovateľský portál Tripadvisor prináša rebríček najobľúbenejších destinácií sveta pre rok 2021 v rôznych kategóriách zostavený na základe recenzií, hodnotení a ďalších parametrov. My vám v nasledujúcich riadkoch prinášame výsledky v kategórii Národné parky.

EURÓPA: Posielanie pohľadníc stále nevyšlo z módy

24.02.2021 02:05 Tento rok je azda najlepším spôsobom pozdraviť rodinu nie osobne, ale skôr milou vianočnou pohľadnicou. Tento fenomén minulosti má v čase internetu či moderných chytrých telefónov stále svoje pevné miesto.