Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
Kostarika, Montezuma – zapadnutý raj

31.07.2021 06:00 Po návšteve mesta Quepos a nádherného národného parku Manuel Antonio sa vydávame na ďalšiu cestu krásnou Kostarikou. Miestnym autobusom ideme pozdĺž pacifického pobrežia až do mesta Puntaneras, ktoré sa nachádza na malom výbežku v zálive Nicoya a je hlavným mestom rovnomennej provincie.

ČR: Detské prehliadky na hrade Malenovice

31.07.2021 06:00 Milé deti, vezmite svojich rodičov aj prarodičov na prehliadku!

Malajzia, Kuala Lumpur – srdce krajiny a mesto kontrastov – VIDEO

30.07.2021 03:50 Hlavné mesto Malajzie sa preslávilo hlavne vďaka Petronas Twin Towers, najvyššej dvojitej budove sveta. Skutočne najzaujímavejšie je na meste jeho rôznorodosť či už národnostná alebo architektonická pestrosť. Mesto patrí medzi významné strediská medzinárodného obchodu a už na prvý pohľad poznáte, že ide skutočne o bohaté mesto. A tiež jedno z najnavštevovanejších miest sveta. Poďme sa teraz spoločne pozrieť, čo vás v ňom ako cestovateľov čaká.

SR, Záhorská Ves – výlet k hraniciam

30.07.2021 03:50 Vydajte sa spolu s nami do najzápadnejšej obce Slovenska - Záhorskej Vsi, kde nájdete množstvo pamätihodností v obklopení Národnej prírodnej rezervácie Horný les. Za videnie určite stojí Uhranské múzeum, Kostol svätého Michala či Pamätník povodeň. Pokiaľ si zvolíte prechádzku do okolia objavíte i tzv. "ropíky", čiže Bunkre a zážitkom môže byť i plavba na kompe do cezhraničnej rakúskej obce Angern/March. Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay, Change-3965

CHALLENGE 2021: Zdolaj svoj brdský Everest !

30.07.2021 03:50 Urobte niečo pre svoje zdravie, spoznajte Brdy a vyrazte s priateľmi na výlet. Brdský Everest je pascou na zlú náladu!

USA, Texas: Marfa

29.07.2021 01:30 Marfa je mesto, ktoré je v USA známe pre nevysvetliteľný a mysteriózny svetelný fenomén, ktorý je označovaný ako Marfa Lights, Marfa Mystery Lights alebo Marfa Ghost Lights. Tento úkaz miestni začali pozorovať dávno predtým, ako sa incidentom v Roswelli v druhej polovici 40. rokov 20. storočia rozšíril fenomén pozorovania UFO, a to konkrétne v roku 1883. Možno si hovoríte, že tu musí byť niečo vo vode, keď ľudia pozorujú takéto javy. Či už je to pravda, alebo nie, tak voda je pro Marfu dôležitá. Na začiatku 80. rokov 19. storočia sa totiž Marfa stala zastávkou, kde parné lokomotívy doplňovali zásoby vody.

SR, Bučany – kráska Podunajskej pahorkatiny

29.07.2021 01:30 Tentoraz navštívime malebnú obec Bučany nachádzajúcu sa približne 9 kilometrov od krajského mesta Trnava . Bezmála 2 aj pol tisícová obec ponúka k videniu viacero pozoruhodných pamiatok, ako Kostol sv. Margity Antiochijskej z roku 1410 prestavaný v 18. storočí či  zrúcaninu neskorobarokového kaštieľa. Azda najväčšou atrakciou tejto dediny je tzv. Nyáryovská kúria situovaná na najvyššom mieste obce, ktorá slúži ako kultúrno spoločenské centrum.   Text: Oskár Mažgút Foto: Pavol Jemala

Francúzsko: výstup na Mont Blanc II.

28.07.2021 08:00 V dnešnom článku si môžete prečítať, ako pokračoval náš výstup na slávnu horu Mont Blanc.

Bojnice: Leto v národnej zoo

28.07.2021 08:00 Zoologická záhrada Bojnice vás pozýva na prehliadku nielen úplne nového pavilónu slonov, ale aj do obľúbenej expozície motýľov. Navyše vás čakajú nové zvieracie prírastky či náučné podujatia.

Ekvádor - rovníková krajina plná dobrodružstva

28.07.2021 08:00 Na severozápade Južnej Ameriky sa rozprestiera Ekvádorská republika. Jej súčasťou je aj súostrovie Galapágy. Krajina obmývaná Tichým oceánom, členená vysokými horami, väčšine zelená vďaka prítomnosti amazonského dažďového pralesa a s vyspelou kultúrou ešte spred čias príchodu Inkov, ponúka turistom skutočné dobrodružstvo. Zažite atmosféru malebných miest či úchvatné prírodné scenérie na nasledujúcich fotografiách.   Text: Oskár Mažgút Foto: Tomáš Novák

Kanárske ostrovy, Tenerife – Puerto de la Cruz

27.07.2021 14:01 V severnej časti ostrova Tenerife sa nachádza pokojné mesto Puerto de la Cruz. Vzniklo z bývalej rybárskej osady a neskôr sa stalo významným prístavným mestom. Dnes je jeho hlavnou ekonomickou činnosťou turizmus, preto je tu veľké množstvo hotelov. Pekné apartmány tu môžete zohnať za veľmi priaznivú cenu. V kombinácii so spoľahlivou verejnou dopravou tak nemusíte za dovolenku strávenú na Tenerife ani platiť za služby cestovnej kancelárie.

ČR, České Švajčiarsko: So strážcami do národného parku

27.07.2021 14:01 Až do septembra organizuje strážna a informačná služba národného parku niekoľko prázdninových exkurzií pre verejnosť. Nahliadnete tak do každodenného života strážcov prírody.

Bardejovské kúpele: Otvorenie národopisnej expozície

27.07.2021 05:15 Šarišské muzeum v Bardějove otvorilo v prostorách Vily Rákoci v Bardejovských kúpeľoch svoju novú národopisnú expozíciu Remeslá našich predkov. Severovýchod Slovenska tak opäť zvýšil svoju atraktivitu a rozšírili možnosti kultúrneho vyžitia.

SR: Letné Tatranské stretnutie a plot na Evereste

27.07.2021 05:15 Slovenský vysokohorský turistický spolok vás pozýva na 23. letné tatranské stretnutie, ktoré sa uskutoční na Štrbskom Plese 17. – 20. júna 2021. Súčasťou podujatia budú aj kurzy základov vysokohorskej turistiky.

SR, Záhorská Ves: návšteva najzápadnejšej obce - VIDEO

26.07.2021 03:00 Záhorská Ves je obec pri rieke Morava na okraji Borskej nížiny. Dostupná je romantickou cyklotrasou z bratislavského Devína. Pre športovo menej zdatných sa naskytá možnosť prepravy vlakom alebo priamym autobusovým spojom. A čo vás tu čaká? Krásna prírodná scenéria v povodí rieky Moravy, zaujímavosti hraničnej línie, monumentálny starý cukrovar i pôvabné sakrálne pamiatky, a to všetko len 40 km od hlavného mesta.