Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
Cestujte za romantikou po Slovensku

30.09.2021 17:01 Za krásou a romantikou vôbec nemusíte cestovať ďaleko. Slovenské zákutia vám ponúknu romantické a výnimočné miesta, ktoré si spolu s polovičkou naplno užijete. Ktoré destinácie sú teda považované za najromantickejšie?

SR, Bučany – kráska Podunajskej pahorkatiny

30.09.2021 08:00 Tentoraz navštívime malebnú obec Bučany nachádzajúcu sa približne 9 kilometrov od krajského mesta Trnava . Bezmála 2 aj pol tisícová obec ponúka k videniu viacero pozoruhodných pamiatok, ako Kostol sv. Margity Antiochijskej z roku 1410 prestavaný v 18. storočí či  zrúcaninu neskorobarokového kaštieľa. Azda najväčšou atrakciou tejto dediny je tzv. Nyáryovská kúria situovaná na najvyššom mieste obce, ktorá slúži ako kultúrno spoločenské centrum.   Text: Oskár Mažgút Foto: Pavol Jemala

Taliansko, Sicília: Národný park Zingaro

30.09.2021 08:00 Jeden z najkrajších národných parkov Sicílie leží na severozápade ostrova. Je to najstarší národný park na Sicílii, ktorý vznikol v roku 1981. Pre tých z vás, ktorí ste milovníkmi pešej turistiky, bude tento trek nezabudnuteľný. Aj ja ho mám stále v živej pamäti a je to jedno z miest, kam by som sa rada pri ďalšej ceste na Sicíliu vrátila. Poďme ho objaviť spolu.

SR: Dedinky v okolí Malých Karpát II.

30.09.2021 08:00 V okolí pohoria Malých Karpát sa rozprestierajú mnohé malebné dedinky. My dnes prostredníctvom fotografií navštívime miestnu časť Jaslovských Bohuníc - Paderovce, a tiež obce Pusté Úľany, Petrova Ves, Pavlice, Voderady, Košolná, Šúrovce, Radošovce a Bohdanovce nad Trnavou. Obdivovať budeme nielen sakrálne pamiatky, ale aj okolitú prírodu.   Text: Oskár Mažgút Foto: Pavol Jemala

Turizmus severovýchodu Slovenska sa v lete pomaly spamätával

29.09.2021 22:30 Huby nazývané baranie hlavy, tatarčané pirohy, drevené kostolíky, liečivé singletracky, tanky, delá, lietadlá, bunkre - to sú atrakcie aké nenájdete takmer nikde inde na Slovensku, iba na jeho severovýchode v okolí Bardejova a Svidníka.

Zistite, čo všetko ponúka posledné impérium na svete, v ktorom sa mieša dlhoveká história s cválajúcim pokrokom

29.09.2021 22:30 Ochutnajte tajomstvo japonskej kultúry! Cestovateľské kino vstúpi v utorok 12. októbra v KC Dunaj do krajiny vychádzajúceho slnka, kde na každom kroku možno naraziť na pozoruhodné kontrasty!

Kartografické veľdielo pokrstili hrudou zeme z Kráľovej hole

29.09.2021 13:45 Druhé vydanie Turistického atlasu Slovenska pokrstili pod Kráľovou hoľou v obci Šumiac. Slávnostného aktu sa zúčastnila starostka obce, Jarmila Gordanová ako i Eva Škutová z Klubu slovenských turistov.

Lyžovanie - Dôvody, prečo stráviť zimu na horách

29.09.2021 13:45 S nástupom jesene, letným športovým aktivitám už vo veľkej miere odzvonilo a namiesto toho, aby ste ťahali futbal, volejbal a iné pre leto charakteristické športy do zakrytých priestorov telocviční, odporúčame vám radšej využiť možnosti zimných športov. Predsa len je zložitejšie, ísť si niekam na území Slovenska zahrať ľadový hokej, snowboardovať alebo lyžovať uprostred leta. A práve o lyžovaní, respektíve o benefitoch, ktoré má táto športová aktivita pre ľudské telo, myseľ a socializáciu bude v nasledujúcom článku reč.

Bojnice: Leto v národnej zoo

29.09.2021 04:30 Zoologická záhrada Bojnice vás pozýva na prehliadku nielen úplne nového pavilónu slonov, ale aj do obľúbenej expozície motýľov. Navyše vás čakajú nové zvieracie prírastky či náučné podujatia.

K ČR: Medzinárodná výstava karavanov 2021

29.09.2021 04:30 V termíne od 21. do 24. októbra 2021 sa na výstavisku v Brne koná Medzinárodná výstava karavanov a obytných automobilov - Caravaning Brno. Jedná sa o jedno z najvýznamnejších podujatí svojho druhu v strednej a východnej Európe.

Francúzsko, Azúrové pobrežie II.: Nice – živé centrum - VIDEO

29.09.2021 04:30 Druhé najnavštevovanejšie mesto Francúzska nájdete na juhu krajiny v regióne Provence-Alpes-Côte d'Azur, neďaleko talianskych hraníc. Milióny turistov sem každý rok priláka povestné Azúrové pobrežie, krásne počasie a výborné francúzske víno. Punc, ktorý Nice získalo vďaka bohatým anglickým rodinám utekajúcim sem pred zimou v 18. storočí, stále rastie. Celé mesto má navyše nezabudnuteľné kúzlo a osobitú atmosféru. Poďte sa doň s nami na chvíľu pozrieť.

Oplatí sa v roku 2021 investovať do solárnych panelov?

28.09.2021 19:16 Investícia do solárnych panelov je vo všeobecnosti považovaná za výhodnú. Solárne systémy zaručujú využívanie slnečnej energie a jej prevod na elektrickú energiu alebo teplo. Vďaka tomu dokážu zásobovať domácnosť a prinášať finančnú úsporu. Oplatí sa v tomto roku investovať do solárnych panelov a ktoré zaujímavosti ste možno o solárnej energii nevedeli?

Bardejovské kúpele: Otvorenie národopisnej expozície

28.09.2021 00:45 Šarišské múzeum v Bardejove otvorilo v priestoroch Vily Rákoci v Bardejovských kúpeľoch svoju novú národopisnú expozíciu Remeslá našich predkov. Severovýchod Slovenska tak opäť zvýšil svoju atraktivitu a rozšírili možnosti kultúrneho vyžitia.

ČR: Užite si jeseň na bicykli

28.09.2021 00:45 V Českej republike je asi štyridsať tisíc vyznačených cyklotrás s celkovou dĺžkou približne 8800 km a 55 bike alebo trail parkov, z ktorých zhruba tretina spĺňa tie najnáročnejšie požiadavky. Vďaka miernemu rázu českých pohorí a príjemným teplotám je táto krajina ideálnou jesennou cyklistickou destináciou porovnateľnou s cyklo veľmocami, ako je Taliansko alebo Rakúsko.

Juhoafrická republika – krajina všetkého

28.09.2021 00:45 Juhoafrická republika je najjužnejším štátom Afriky. Rozprestiera sa medzi Atlantickým a Indickým oceánom. Hlavným mestom je Pretória. V dnešnom článku si povieme o tematických cestovateľských miestach tejto prenádhernej krajiny a pridáme aj nejakú tu zaujímavosť.