Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
Rakúsko, Baden pri Viedni – kúpeľné mesto s noblesou II.

30.04.2022 19:32 Minulý týždeň sme navštívili dolnorakúske mesto Baden a povedali sme si čo-to o jeho histórií a azda najväčšom turistickom lákadle – kúpeľoch. Dnes budeme v objavovaní atraktivít pokračovať. Pozrieme si zaujímavé pamiatky a inštitúcie, odporučíme zopár spoločenských podujatí a na záver dáme pár tipov na výlety do okolia mesta.

Bratislava: výstava Česko bez bariér

30.04.2022 19:32 Po úspešnej výstave Olomouc z po hledu prichádzajú po roku na Hviezdoslavovo námestie v Bratislave ďalšie fotografie Tomáša Helíska: Česko bez bariér. Autor precestoval na svojom vozíčku šesť českých krajov, aby predstavil ich krásy slovenským turistom.

ČR: Rajhrad – mestečko s jedným z najkrajších kláštorov Moravy – VIDEO

29.04.2022 08:15 Len niekoľko kilometrov južne od Brna môžete navštíviť malebné vinárske mestečko Rajhrad, kde stojí unikátny benediktínsky kláštor s Pamätníkom písomníctva na Morave a barokovým kostolom svätého Petra a Pavla. Rajhrad je podľa nás ideálnym cieľom pre jednodňový výlet z Brna, a to nielen vlakom, autobusom či autom, ale aj na bicykli. V lete vám bude bohato stačiť aj jedno popoludnie.

SR, Čachtické Karpaty – výlet na Plešivce

29.04.2022 08:15 Absolvujte spolu s nami turistický výstup na Malý a Veľký Plešivec, ktorý obklopuje prírodná rezervácia a z jeho vrcholov sa naskytá pohľad na stredoveké hrady, údolie Váhu, ako aj na ďalšie končiare, nielen Malých Karpát.     Text: Oskár Mažgút Video a foto: Jozef Dovičin Hudba: The Hunt - Miguel Johnson

ČR: Atrakcie roku 2022, ktoré musíte vidieť!

28.04.2022 01:15 Tento rok pribudne v Českej republike mnoho nových, zrekonštruovaných a zaujímavých atrakcií, ktoré by ste určite mali vidieť. Prvou z nich je superpočítač Anselm v ostravskom Veľkom svete techniky .

Portugalsko – dovolenka pri mori aj chodenie po pamiatkach

28.04.2022 01:15 Portské víno, surferi, Christiano Ronaldo, jedny z najkrajších pláží, nočný život a krásna architektúra, to je Portugalsko. Krajina, ktorá je stále v tieni susedného Španielska, čo si v žiadnom prípade nezaslúži. Akonáhle sa sem raz vyberiete, budete sa sem radi vracať. Pre mnohých cestovateľov je cieľom ostrov večnej jari – Madeira. Tá je samozrejme tiež krásna, ale my sa v dnešnej fotogalérii pozrieme úplne inam. Nahliadneme do romantického mestečka Sintra, univerzitnej Coimbry, vínom presláveného Porta a samozrejme do Lisabonu.   Text: Lenka Bauerová Foto: Matouš Vinš

Bratislava: Cestovný veľtrh i autosalón v jednom

28.04.2022 01:15 Bratislavské výstavisko Incheba si pre návštevníkov od 28. apríla do 1. mája 2022 pripravilo tri veľtrhy týkajúce sa cestovania, gastronómie, krásnych áut i všetkých ostatných foriem mobility.

Ekvádor: Saraguro a Loja - indiánske centrá

28.04.2022 01:15 Južne od Cuency žije etnická skupina Saragurov, je to jedno z najvýznamnejších indiánskych centier Ekvádoru. Obyvatelia mesta Saraguro si stále zachovávajú inkské zvyklosti ako oblečenie, jazyk, umeleckú výrobu, rituály pri slnovrate, využitie liečivých rastlín, typické jedlo a pitie, hudbu a andské tance a tiež mýty a legendy.

Dánsko, Kodaň I. – mesto mnohých možností

27.04.2022 06:15 Dánske hlavné mesto mi učarovalo. Severská história a zaujímavá architektúra na každom kroku, mnoho zelene, cyklisti, pohodoví ľudia aj výborné jedlo a káva. Jedno z miest, ktoré by pre nás mohlo byť vzorom. Nie je žiadnym tajomstvom, že ľudia zo severských krajín patria k najspokojnejším na svete. V Kodani som pochopil prečo.

SR: Deň narcisov 2022

27.04.2022 06:15 Vo štvrtok 28. apríla 2022 sa uskutoční celoslovenská zbierka pre ľudí s rakovinou známa ako Deň narcisov. Dobrovoľným príspevkom a pripnutím si malého žltého kvietku podporíte onkologických pacientov v uliciach našich miest.

SR, Malacky – mesto, kde sa dobre žije

26.04.2022 01:31 Medzi riekou Moravou a Malými Karpatmi sa rozprestiera vyše 17-tisícové okresné mesto Malacky. Toto srdce Dolného Záhoria ponúka k videniu úchvatný Pálffyovský kaštieľ s nádherným zámockým parkom, ornamentálnu synagógu či umelecky hodnotné pomníky padlých a mnoho ďalších architektonických krás.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay.com, Scandinavians wings of Norway – 7728

Bardejov: Nadrozmerný mobilný nápis bude pohyblivou dominantou

26.04.2022 01:31 Radničné námestie v Bardejove bolo obohatené o novú atrakciu v podobe nadrozmerného nápisu „BARDEJOV“, ktorého výška je cez 2 metre a šírka takmer 10 metrov. Výhodou nápisu je, že sa dá a aj sa bude presúvať na rôzne atraktívne miesta v meste UNESCO - Bardejove a v okolí.

Turecko, Istanbul – Historické centrum, perla na zozname UNESCO – VIDEO

26.04.2022 01:31 Ako sme už v úvodnom článku zmienili, najviac návštevníkov do Istanbulu priláka jeho historické centrum. Či už ide o mešitu Hagia Sophia, Modrú mešitu, Grand Bazaar, palác Topkapi, alebo len jeho nezabudnuteľnú atmosféru v úzkych kopcovitých uličkách s nespočtným množstvom obchodíkov. Nechajte sa navnadiť naším článkom a videom.

Island je najbližšia možná exotika, ktorú môže Európan navštíviť

25.04.2022 16:00 Zem drsných Vikingov, ktorá ukrýva vzácne prírodné poklady! Cestovateľské kino sa v stredu 20. apríla v trnavskom Kine Hviezda vydá na zážitkovú cestu ostrovom, ktorému vládnu oheň aj ľad. Zabudnite na všetko, čo ste doteraz videli a zažili, Island je iný a jedinečný!

Írsko – Cork s výletom do Kinsale

25.04.2022 16:00 Druhé najväčšie a jedno z najstarších írskych miest Cork sa rozkladá na oboch brehoch rieky Lee – takmer na juhu štátu. Z centra Dublinu je ľahko dostupné autobusovou dopravou, má však aj vlastné letisko. My sme sa tu rozhodli stráviť dve noci a jeden deň využiť na prehliadku Kinsale – farebného malého mestečka, ktoré je obľúbenou turistickou destináciou.