Rozšírené hľadanie
Pondelok 23. September 2024 |
meniny má Zdenka
SR, Sereď: Múzeum holokaustu - VIDEO

31.07.2022 01:15 Po krátkom čase opäť navštívime mesto Sereď. Tento raz vám predstavíme autentické miesto viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas druhej svetovej vojny. Možno už tušíte, že tým miestom bude Múzeum holokaustu, ktoré vzniklo v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora v Seredi.

SR: Ferraty v Nitre nie sú zatiaľ prístupné verejnosti

30.07.2022 05:46 Počas uplynulých dní boli medializované informácie o vzniku ferrát – zaistených lezeckých ciest na skalách pod Pyramídou v Nitre, avšak faktom ostáva, že dielo je vo výstavbe a stále prebiehajú dokončovacie práce na jeho uvedenie do prevádzky, preto platí prísny zákaz vstupu na lezecké cesty!

Maroko, Ait Ben Haddou – ksar v údolí Ounila

30.07.2022 05:46 Maroko je bezpochyby jednou z najrozmanitejších krajín, a to predovšetkým vďaka svojej veľkosti. Ráz krajiny sa s prejdenými kilometrami výrazne mení, a tak sa dá za niekoľko dní v rámci jednej krajiny dostať od pobrežia Atlantického oceánu cez pohorie Atlas až do rozsiahlych palmérií, tiesňav a tiež do púšte.

ČR: Novinky na Technotrase – je väčšia a navyše európska

29.07.2022 00:45 Technotrasa prepája unikátne miesta severnej Moravy a Sliezska, na ktorých vás čakajú výnimočné zážitky pripomínajúce výraznú technickú a remeselnú vyspelosť regiónu. Ich pôvab a svojbytný genius loci budete vnímať všetkými zmyslami. Technotrasa prináša pre nadchádzajúcu sezónu poriadnu fúru noviniek.

Maďarsko, Ostrihom - kráska Dunaja

29.07.2022 00:45 Vydajte sa spolu s nami na videopotulku maďarským Ostrihomom , ktorý ponúka nielen cezhraničné nákupy, vychýrené cukrárne a reštaurácie, ale najmä množstvo pozoruhodných kultúrnych pamiatok. Sú nimi napríklad most Márie Valérie, hradný vrch s dominantnou Ostrihomskou bazilikou, ktorá je najväčším chrámom v celej krajine i viaceré zaujímavé historické budovy.   Text a video: Pavol Jemala  Hudba: Pixabay.com; Be Successful Postive Corporation - 112805

Francúzsko, Avignon - starobylé provensálske mesto

29.07.2022 00:45 Francúzsko ani tentoraz neopustíme. Je to nielen krajina krásnej prírody, pamiatok, ale aj samozrejme dobrého jedla a vína.

SR, Chtelnica - nádherný kaštieľ s anglickým parkom

28.07.2022 06:01 Pri vyústení doliny Chtelničky v severnej časti Malých Karpát sa rozprestiera vskutku nádherná obec Chtelnica. Bohaté dejiny, krásna príroda a architektonický klenot v podobe pôvodne renesančného kaštieľa z konca 15. storočia s priľahlým anglickým parkom robia z tohto mestečka turistické lákadlo, ktoré by ste mali určite navštíviť.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay.com: Chillout lounge downtempo cool atmospheric warm relaxed ambient music - 21040

Taliansko, Caorle – ideálne pre rodinnú dovolenku

28.07.2022 06:01 Leto je v plnom prúde, a tak prichádzame s tipom na miesto, ktoré je vhodné pre rodiny s deťmi. Pokojné miesto, piesočná pláž, pozvoľný vstup do mora…

Rakúsko: Bad Blumau – svetoznáme kúpele

28.07.2022 06:01 Približne 65 kilometrov od mesta Graz sa rozprestierajú svetoznáme rakúske kúpele Rogner Bad Blumau. Toto úžasné miesto je ideálne na strávenie pokojnej dovolenky i načerpanie nových síl. V obkolesení prírody a nádhernej architektúry Friedensreicha Hundertwassera spolu s liečivými účinkami termálnych prameňov zažijete neopakovateľnú atmosféru, na ktorú budete ešte dlho pamätať. Inšpirujte sa našou fotogalériou a vydajte sa do kúpeľov, kde sa snúbi ľudská energia s tou prírodnou.   Text a foto: Miroslav Lipovský

Cyklovýlet: Z Bratislavy po Dolnom Rakúsku II.

27.07.2022 02:00 V predošlej fotogalérií sme zo sedla bicykla obdivovali krásy prírody, zaujímavých zákutí a miest v obciach Wolfsthal a Hainburg. Dnes si ukážeme druhú polovicu cyklotrasy, v ktorej  sa snúbi Národný park Dunajské luhy, s meniacim sa typom cyklochodníkov až po cisársky nádych histórie v podobe zámockého komplexu Schloss Hof. Nezabudneme prejsť Cyklomostom slobody, nahliadneme do  miest pod hradom Devín, až nás Staromestská promenáda dovedie späť do Petržalky.   Text a foto: Oskár Mažgút

ČR: Východná Morava – tento rok ešte príťažlivejšia II.

27.07.2022 02:00 Pri pozvánkach na zaujímavé podujatia v rámci Východnej Moravy budeme pokračovať aj dnes. Nenechajte si ujsť Víkend otvorených záhrad v Květnej a Podzámockej záhrade v Kroměříži.

Dolné Rakúsko: Piknik pod hviezdami na zámku Schloss Hof

27.07.2022 02:00 Zámocký areál Schloss Hof je známy svojou bohatou ponukou celodenných podujatí. Ak však máte chuť spoznať tento čarokrásny zámocký komplex pri západe slnka, nenechajte si ujsť exkluzívne večerné otvorenie so skvelým sprievodným programom.

Nemecko, Bastei – ikonický skalný most nad kaňonom Labe – VIDEO

27.07.2022 02:00 Len niekoľko desiatok minút jazdy autom od českých hraníc smerom na Drážďany navštívte jednu z najikonickejších skalných scenérií v Európe. Čakajú vás nádherné výhľady na kaňon Labe, unikátny pieskovcový most aj zrúcanina stredovekého hradu.

Trendy 2022: Letný styling s poltopánkami

26.07.2022 17:00 Slnečné dni sú tu a letné nevyhnutnosti, ktoré sa ukrývajú v zadnej časti vášho šatníka, dostanú opäť šancu zažiariť. Väčšina z nás v lete preferuje otvorenú obuv a sandále, no v niektorých prípadoch si jednoducho potrebujeme obuť topánky, ktoré odolajú dažďu, sú pohodlné a pôsobia elegantnejšie. Vtedy je čas na poltopánky, ktoré sú horúcim trendom tohto leta. Ako ich nosiť? To vám hneď prezradíme!

Bulharsko, Atanasovské jazero – podmanivé kúpele

26.07.2022 07:16 Naše potulky po Bulharsku zavŕšime návštevou prírodného skvostu v podobe Atanasovského jazera, ktoré sa nachádza na severnom okraji mesta Burgas a patrí medzi najrozsiahlejšie zásobárne slanej vody v krajine.