Rozšírené hľadanie
Nedeľa 22. September 2024 |
meniny má Móric
ČR, Hodonín – návšteva zoologickej záhrady

30.04.2023 02:15 Pozývame vás na návštevu domova mnohých druhov zvierat, ktorý sa nachádza na severozápadnom okraji mesta Hodonín . Tým domovom samozrejme myslíme miestnu zoologickú záhradu zasadenú do prírodného prostredia lužného lesa.

Kambodža, Angkor Thom: ranný Angkor Wat

29.04.2023 07:15 Keď nám okolo štvrtej hodiny ráno zazvonil budík, chvíľu trvalo, než sme si po predchádzajúcom náročnom dni uvedomili, kde to vlastne sme. Siem Reap, mestečko, ktoré sa vďaka chrámovému komplexu Angkor Wat a ďalším chrámom teší obrovskej návštevnosti, ešte spalo, keď sme nasadali na požičané bicykle a vyrážali už takmer popamäti za našim ďalším dobrodružstvom.

SR: Objavte Bardejov s priateľmi a rodinou

29.04.2023 07:15 Občianske združenie ,,Take naše“ organizuje v dňoch 19. až 21. mája 2023 zážitkový víkend ,,Objavte Bardejov“. Je to neziskové podujatie, ktorého účelom je zviditeľňovať regióny východného Slovenska.

Nemecko: Relaxačné miesta i rozprávková cesta

29.04.2023 07:15 Viete kam chodia oddychovať domáci, ktorí žijú v nemeckých mestách? Čo vidieť a zažiť počas 48 hodín v Stuttgarte? Poznáte historické a rozprávkové cesty nemeckých spolkových krajín? Odpovede na tieto otázky vám ponúkame v nasledujúcich riadkoch.

Dámske trekingové bundy - na čo sa zamerať pri kúpe?

28.04.2023 22:00 Vášni pre treking podlieha stále viac ľudí. Stres veľkomesta, celé dni v práci a následne kolotoč domácich povinností k psychickej pohode neprispievajú. Hory sú prostredím, kde hodíte stres za hlavu a plne sa uvoľníte. Do hôr potrebujete okrem trekingovej obuvi kvalitnú trekingovú bundu. Ako vybrať dámsku trekingovú bundu? Jednoducho. Držte sa našich tipov a vyberiete bundu raz dva!

Venezuela, Caracas – metropola na brehu Karibiku I.

28.04.2023 03:15 Opäť zostaneme na americkom kontinente. Avšak teraz sa presunieme severnejšie, vydáme sa do Venezuely. Mnohí z vás budú pravdepodobne poznať Venezuelu prevažne v spojení s už zosnulým diktátorom Hugom Chávezom, alebo pre fakt, že krajina je jedným z najväčších svetových producentov ropy.

SR: Víkendová lyžovačka opäť otvorí horské strediská

28.04.2023 03:15 Predĺžený víkend na horách bude ešte stále aj v znamení jarnej lyžovačky. Strediská vo Vysokých Tatrách aj v Jasnej majú v pláne prevádzku počas najbližších dvoch predĺžených víkendov .

Rakúsko, Wolfsthal - prihraničné mestečko

28.04.2023 03:15 Vydajte sa s nami na prechádzku príhraničnou obcou Wolfsthal, ktorá je situovaná v najvýchodnejšom cípe Dolného Rakúska, pár kilometrov od mesta Hainburg an der Donau. Z pamiatok ponúka k videniu neogotický zámok s parkom, pútnický kostol "Maria am Birnbaum", obľúbený park Karla Knausa a mnoho ďalšieho.   Text a video: Pavol Jemala Hudba: Pixabay.com; Krainer Waltz Traditional Austrian and Slovenian Music - 3358 

Švajčiarsko – krajina hôr, pamiatok a nevšednej prírody

28.04.2023 03:15 Pozývame vás na malý výlet po Švajčiarsku. Navštívime zámok Hegi, ktorý je považovaný za typický príklad neskorogotického panstva v severovýchodnej časti krajiny a následne sa presunieme do Schwyzských Álp, kde si vychutnáme dych berúce panorámy na skalné bralá, horské hrebene, zelené pastviny či na trblietajúce sa jazerá. Text: Oskár Mažgút Foto: Mário Lipovský

Kanoistika a kajakovanie na Slovensku: Najlepšie miesta na vodnom športe

27.04.2023 17:31 Slovensko je vďaka svojim kľukatým riekam a scénickým jazerám skvelou destináciou pre nadšencov kanoistiky a kajakovania. Bez ohľadu na to, či ste skúsený kanoista alebo začiatočník, Najlepšie Stávkové Kancelárie, ako hovorí Tony Sloterman - vlastník produktu, na Slovensku je mnoho miest, ktoré môžete objaviť na vode. Tu sú niektoré z najlepších miest na vodnom športe na Slovensku.

ČR: vyhliadka Máj alebo jedno z instagramových miest

27.04.2023 07:30 Miesto, ktoré je obľúbené nielen pre krásny výhľad, spadá do škatuľky miest „výlety okolo Prahy“. Pokiaľ ste trošku „instafriendly“, isto ste práve vyhliadku Máj videli u mnohých užívateľov. Jedná sa o jedno z najobľúbenejších a najnavštevovanejších miest, väčšinou sem ľudia jazdia v lete, ale na jeseň je to tu krásne farebné a v zime je tu tiež pekne, len pozor na pošmyknutie.

Maskarény, Rodriguez: divoká krása Indického oceánu

26.04.2023 03:16 Pokiaľ máte radi kitesurfing, surfovanie, chobotnice, rybárčenie a objavovanie masovou turistikou nepoznamenaných miest, kam sa na klasickú dovolenku nejazdí, budete to tu milovať.

PODPORME: Stromy a Pralesy Slovenska

26.04.2023 03:16 Milí naši čitatelia, chceli by sme vám dať do pozornosti projekt vydavateľstva Dajama, ktorý sa dá teraz podporiť na Startlabe - Stromy a Pralesy Slovenska, zahŕňajúc vydanie dvoch komplexných kníh o prírodnom dedičstve Slovenska, jeho chránených pralesoch a prastarých stromoch.

Slovenská extraliga - východniarske derby?

26.04.2023 03:16 Slovenská extraliga v ľadovom hokeji patrí jednoznačne medzi najsledovanejšie športové podujatia na Slovensku. Ľadový hokej sa u nás vo všeobecnosti teší veľkej obľube a ľudia pozorne sledujú nielen národné ligy, ale aj medzinárodné a zahraničné zápasy. Zápasy medzi mestami v sebe majú akúsi atmosféru miestneho patriotizmu, a preto sú tak veľmi obľúbené. Poďme sa spolu pozrieť, ako v súčasnosti prebieha semifinále a povedzme si v skratke niečo o tímoch, ktoré tam postúpili.

USA, Florida: národný park Everglades – domov krokodílov

25.04.2023 08:45 Na juhu Floridy sa rozprestiera národný park Everglades, kam mieri mnoho turistov. My nie sme výnimkou. Celá oblasť je zapísaná do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je to jeden z parkov s najnižšou nadmorskou výškou. Pre Everglades sú typické rozľahlé mokrade, ktoré pokrývajú väčšinu plochy, ďalej predovšetkým aligátory a krokodíly, ktorým mokrade poskytujú prirodzený domov.