Rozšírené hľadanie
Sobota 21. September 2024 |
meniny má Matúš
Maroko – Africká romantika

31.08.2023 12:00 Chceli by ste zažiť romantické dobrodružstvo? Tak sa vydajte na dovolenku do Maroka, kde vás čakajú nádherné pláže, starobylé pohorie Atlas či príbehmi opradené mestá Casablanca, Marakeš či Agadir. Spoznávajte krajinu obklopenú Atlantickým oceánom, Stredozemným morom aj Saharou. Inšpirujte sa našou fotogalériou a navštívte miesta, na ktoré budete dlho pamätať.   Text: Oskár Mažgút Foto: Karin Hörmannová

Ak na vínko, tak do Bardejovských kúpeľov

31.08.2023 12:00 V sobotu 2.septembra 2023 sa koná v Bardejovských Kúpeľoch HORNOŠARIŠSKÝ VÍNNY FESTIVAL. V exteriéri Kúpeľnej kolonády sa od 15.00 hod. predstavia viaceré slovenské vinárstva. V kultúrnom programe vystúpi folklórna skupina Lučanskí Hudci, saxofonista Marián Bukovský a pianista a vokalista Christián Jančošek.

ČR, Vyškov – hanácke Versailles

31.08.2023 01:45 Neďaleko Brna leží nenápadné mestečko Vyškov, ktorého história sa píše už od 12. storočia. Mnoho pamiatok nájdete priamo na vyškovskom námestí, ale keď už tu budete, navštívte aj zámok alebo Múzeum Vyškovska. Aj pre cyklistov to tu je ideálne.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Dexter Britain

SR: Začína leto v horách aj vo vodných parkoch II.

31.08.2023 01:45 Nielen horské strediská vo Vysokých Tatrách a v Jasnej si pripravili leto plné zážitkov. Najväčší vodný park na Slovensku Tatralandia oslavuje 20 rokov a už 1. júla pripravuje veľkú narodeninovú párty s bohatým programom a premiérou nového letného songu, ktorý naspievali KALI a Lenka Piešová.

Nemecko: Rostock II. – námornícka atmosféra starého prístavu

31.08.2023 01:45 V tomto kúte sveta, na pobreží Baltského mora je stále cítiť námornícku atmosféru. Srdce Rostocku patrí práve námorníctvu a táto romantika sa ešte umocňuje večer počas prechádzky mestským prístavom pri západe slnka so siluetou starobylých meštianskych domov z pálených tehál.

Slovinsko: Piran – starobylé mestečko s úžasnou atmosférou

30.08.2023 05:30 Pri letných potulkách zablúdili naše kroky do malebného slovinského prímorského mestečka Piran , ktoré nás uchvátilo najmä svojou úžasnou atmosférou. Toto nie veľké starobylé mestečko ležiace na výbežku slovinského pobrežia má rozlohu necelých 45 km² a žije v ňom menej ako 4 000 obyvateľov. No vďaka veľkému množstvu turistov to tu pulzuje čulým životom, ktorý je v úchvatnom kontraste s pokojnou prímorskou atmosférou, ktorá na vás dýchne v úzkych bočných uličkách. Veľmi zaujímavé je najmä veľké kruhové námestie so sochou miestneho rodáka, slávneho talianskeho huslistu Giuseppe Tartiniho, ktoré by ste v tak maličkom mestečku so stiesnenými uličkami rozhodne nečakali, či katedrála Sv. Juraja, ktorá je akousi prirodzenou dominantou mesta.   Text a foto: O. Maňáková

SR: Začína leto v horách aj vo vodných parkoch I.

30.08.2023 05:30 Horské strediská vo Vysokých Tatrách a v Jasnej vstúpili do dennej prevádzky so všetkými lanovkami určenými pre letný režim. Tatralandia oslavuje 20.rokov a spolu s Vodným parkom Bešeňová pripravili množstvo podujatí i zábavy.

SR, Orava: obec Hruštín ožila Off Roadom - VIDEO

30.08.2023 05:30 Počas tretej augustovej soboty sa miestny kameňolom v malebnej oravskej obci Hruštín stal dejiskom v poradí siedmeho ročníka súťaže Off Road áut, ktorý po dlhšej prestávke prilákal cez 2 a pol tisíc návštevníkov.

Vysoké Tatry: Návštevnosť v Tatranskom národnom parku

29.08.2023 09:45 Počas tradičného sčítavania turistov v Tatranskom národnom parku konajúcom sa už od roku 1972 sa zistilo, že za jediný deň krásy vysokohorského prostredia sa rozhodlo spoznávať na pešo i na bicykli celkovo 27 216 návštevníkov.

Španielsko, Cordoba – mesto dvoch kultúr

29.08.2023 09:45 V južnej časti Španielska zvanej Andalúzia leží krásne mestečko voňajúce pomarančovníkmi – Cordoba , zapísané do zoznam UNESCO. Turistov láka predovšetkým svojou arabskou architektúrou, ktorú toto mesto pochytilo okolo roku 1000, kedy bolo zásadným bodom islamskej kultúry.

Dolní Rakousko: 5 turistických oblastí, které stojí za návštěvu II.

28.08.2023 23:30 Ať už se rozhodnete pro lesní koupel a relax ve Vídeňském lese nebo upřednostníte hledání výjimečných přírodních míst v jižní části regionu Waldviertel, určitě si přijdete na své. Tak neváhejte a pojďte objevovat ty nejhezčí trasy a poznávat zajímavé příběhy přírody a hor.

Stručný sprievodca, ktorý vám pomôže nájsť najlepšie slovenské online kasíno

28.08.2023 13:01 Keď v roku 1994 uzrelo svetlo internetového sveta prvé online casino, svet hazardu ani netušil, akú to bude mať o niekoľko rokov obrovskú popularitu. Postupne sa počítače a stály prístup na internet presunul z internetových kaviarní do každej domácnosti. Teraz si už život bez toho, aby ste bolo pripojení na sieť ani nedokážete predstaviť.

Turistická mapa Malej Fatry – Vrátnej bude mať nové vydanie

28.08.2023 13:01 Nad mestom Terchová sa týči krásny národný park Malá Fatra. Je jedným z najkrajších národných parkov na Slovensku. Môžeme tu na skutočne malom území vidieť to najkrajšie, čo Slovensko ponúka. Vrátna dolina je jedným z troch miest, ktorými disponuje národný park Malá Fatra.

Dolné Rakúsko: Jesenné zábavy na zámku Schloss Hof

28.08.2023 03:02 Len približne 30 minút jazdy autom od Bratislavy sa rozprestiera veľkolepé barokové sídlo. Obľúbená vidiecka rezidencia Márie Terézie prináša nádhernú jesennú paletu farieb a spolu s nimi aj rozmanitú programovú ponuku. Nechajte sa očariť skvelými výstavami, vystúpeniami umelcov a remeselníkov.

Dolné Rakúsko: 5 turistických oblastí, ktoré stoja za návštevu II.

28.08.2023 03:02 Či už sa rozhodnete pre lesný kúpeľ a relax vo Viedenskom lese alebo uprednostníte hľadanie výnimočných prírodných miest v južnej časti regiónu Waldviertel, určite si prídete na svoje. Tak neváhajte a poďte objavovať tie najkrajšie trasy a spoznávať zaujímavé príbehy prírody a hôr.