Rozšírené hľadanie
Streda 3. Júl 2024 |
meniny má Miloslav
Nový album AC/DC údajne mešká kvôli koronavírusu

28.07.2020 19:12  Spevák kapely Twisted Sister Dee Snider tvrdí, že očakávaný album legendárnej kapely AC/DC bol nahratý, ale mešká kvôli pandémií koronavírusu. V decembri 2019 Snider potvrdil, že sa stretol s Brianom Johnsonom a frontman AC/DC mu povedal, že sa už má dobre. Takmer pred štyrmi rokmi stratil sluch a bol nútený prerušiť turné s kapelou. Nakoniec The post Nový album AC/DC údajne mešká kvôli koronavírusu appeared first on music ZONE.

Predaje vinylových platní po koronakríze prudko stúpajú

28.07.2020 14:32  Hudobný svet momentálne prežíva ťažké časy. Pandémia koronavírusu má obrovský dopad na všetky odvetvia vrátane hudby a kultúry. Ruší sa tisíce koncertov a festivalov a niektoré veľké fabriky prestali s výrobou. Všetci počítajú obrovské straty a v marci dokonca najväčší predajca vinylových platní – Amazon oznámil, že nebude naskladňovať vinylové platne, aby na skladoch vytvoril The post Predaje vinylových platní po koronakríze prudko stúpajú appeared first on music ZONE.

Metalová legenda, v ktorej začínal aj Otto Weiter vydala kompiláciu najväčších hitov

28.07.2020 09:35  Legendárna slovenská heavy metalová kapela Makar Čudra sa nedávno predstavila v novej zostave a teraz potešila svojich fanúšikov vydaním komplácie ich najväčších hitov z rokov 1987 – 2014. Kapelu Makar Čudra si pamätajú hlavne starší poslucháči. V minulosti v nej pôsobili hudobníci ako Peter Slivka, gitarista Vlado „Jerzy“ Jurča , bubeník Teo Skovay The post Metalová legenda, v ktorej začínal aj Otto Weiter vydala kompiláciu najväčších hitov appeared first on music ZONE.

The Prodigy pracujú na novom albume na počesť Keitha Flinta

27.07.2020 12:39  Podľa najnovších informácií The Prodigy údajne dokončujú svoj nový album na počesť zosnulého frontmana Keitha Flinta. Spevák si zobral svoj vlastný život v marci 2019. Pri príležitosti prvého výročia jeho smrti sa skupina rozhodla nahrať nový album. “Zišli sme sa pri príležitosti výročia Keithovej smrti a chcem tak osláviť jeho život”: vyjadrili sa hudobníci z The post The Prodigy pracujú na novom albume na počesť Keitha Flinta appeared first on music ZONE.

Vypočujte si 10 najlepších gitarových sól slávneho Slasha

27.07.2020 12:39  Saul Hudson je jeden z najznámejších gitaristov na svete. Väčšina fanúšikov ho však pozná pod menom Slash. Britsko-americký hudobník, gitarista a skladateľ je známy hlavne z kapely Guns N’ Roses, v ktorej pôsobil v rokoch 1985 až 1996. Jeho kariéra však pokračovala v ďalších kapelách ako Slash’s Snakepit alebo Velvet Revolver, v ktorej Slash pôsobil The post Vypočujte si 10 najlepších gitarových sól slávneho Slasha appeared first on music ZONE.

Muzikálový festival Jozefa Bednárika sa aj napriek obmedzeniam uskutoční

26.07.2020 20:38  Fanúšikovia muzikálu sa aj tento rok stretnú na Muzikálovom festivale Jozefa Bednárika, ktorý sa uskutoční v Kúpeľoch Sliač a bude to už jeho trinásty ročník. Festival sa uskutoční 22. a 23. augusta 2020 a organizátori na ňom opäť odovdzajú aj Muzikálové Brusnice. “Všetko je tentokrát inak, ako to bolo posledných dvanásť rokov. Tri mesiace sme The post Muzikálový festival Jozefa Bednárika sa aj napriek obmedzeniam uskutoční appeared first on music ZONE.

Koronavírus zmenil kultúru na nepoznanie, aj vy sa bojíte chodiť na koncerty?

26.07.2020 20:38  Slovenská kultúrna obec sa spojila a spustila online prieskum, v ktorom sa pýta návštevníkov koncertov, festivalov a iných kultúrnych podujatí, čo ich odrádza od toho, aby si kúpili lístky na podujatie v predpredaji. Veľa promotérov v posledných týždňoch zaznamenalo veľmi nízky a v niektoré dni dokonca nulový záujem o lístky na podujatia v predpredaji. Niektoré The post Koronavírus zmenil kultúru na nepoznanie, aj vy sa bojíte chodiť na koncerty? appeared first on music ZONE.

Tony Iommi vyhodil Madonnu zo skúšky Black Sabbath, pretože nevedel, kto to je

23.07.2020 20:35  Gitarista kapely Black Sabbath Tony Iommi si spomína na trápny okamih z roku 1985 kedy kapela skúšala na megakoncert Live Aid. Iommi dal počas skúšky z miestnosti vyhodiť speváčku Madonnu. “Bola to skutočne katastrofa.”: zneli po 35 rokoch slová Tonyho Iommiho, keď si spomenul na tento trápny okamih. “Mali sme rezervovanú miestnost na skúšku. Začali The post Tony Iommi vyhodil Madonnu zo skúšky Black Sabbath, pretože nevedel, kto to je appeared first on music ZONE.

Chris Cornell prespieval skladbu od Guns N ‘Roses, ktorá vyšla pri príležitosti jeho nedožitýc

20.07.2020 21:31  Vypočujte si nikdy nevydanú skladbu, ktorá vyšla pri príležitosti nedožitých 56. narodenín speváka Chrisa Cornella, ktorý zomrel v roku 2017. “Narodeniny sa zdali byť ideálnym časom na to, aby sme sa podelili o Chrissov hlas, hudbu, príbehy a umenie.”: hovorí text na jeho Facebooku. “Je pravda, že človek nie je mŕtvi, keď sa o ňom The post Chris Cornell prespieval skladbu od Guns N ‘Roses, ktorá vyšla pri príležitosti jeho nedožitých narodenín appeared first on music ZONE.

Trenčianske Teplice zažijú v Kursalone najväčšie hity kapely Queen

20.07.2020 16:30  Najväčšie hity legendárnej kapely Queen zaznejú už 20. augusta 2020 v Kursalone v Trenčianskych Tepliciach. Tento špeciálny program si pre návštevníkov pripravila najznámenšia slovenská vokálna skupina Fragile. Návštevníci Kursalonu sa môžu tešiť na skladby Bohemian Rhapsody, The Show Must Go On, We Will Rock You, Bicycle Race a mnohé ďalšie. Skupinu Fragile bude dopĺňať zvuk The post Trenčianske Teplice zažijú v Kursalone najväčšie hity kapely Queen appeared first on music ZONE.

Kapela Random Choises v novom klipe pozýva k sebe domov

20.07.2020 12:00  Nový singel kapely Random Choises s názvom Výlet do oblakov pochádza z pripravovaného albumu Zrkadlová zem. Hlavnou témou novej skladby je láska. “Každý pozná ten pocit, keď je človek čerstvo zamilovaný a celý svet mu a príde akoby v oblakoch a myslí si, že nikto iný takému krásnemu pocitu snáď ani nemôže porozumieť. A presne o tom je Výlet The post Kapela Random Choises v novom klipe pozýva k sebe domov appeared first on music ZONE.

Najobľúbenejšie YouTube kanály pre gitaristov

16.07.2020 16:32  Hráte na gitaru a potrebujete inšpiráciu? Pripravili sme pre Vás zoznam obľúbených gitarových YouTube kanálov, ktoré Vám prezradia všetko o gitarách, gitarových sólach a hre na gitare. Na YouTube kanáloch nájdete rady a tipy, gitarové efekty ale hlavne gitarové lekcie, ktoré Vám pomôžu zdokonaliť hru na tomto obľúbenom hudobnom nástroji. Gitarové kanály sú veľmi obľúbenou The post Najobľúbenejšie YouTube kanály pre gitaristov appeared first on music ZONE.

Úžasné fakty o živote a dedičstve Cliffa Burtona, o ktorých ste vedeli

16.07.2020 14:32  Cliff Burton je právom jedným z najobľúbenejších a najviac oceňovaných metalových hudobníkov, ktorí kedy kráčali po Zemi. Počas svojej smutne krátkej kariéry sa mu podarilo nielen zvýšiť latku hráčov na basgitaru, ale vyšliapal aj cestu kapely Metallica, aby sa stala tým, čím je dnes. Bez Cliffa Burtona by pravdepodobne neexistovali skladby ako Ride the Lightning The post Úžasné fakty o živote a dedičstve Cliffa Burtona, o ktorých ste vedeli appeared first on music ZONE.

Sám Sebou vydávajú letný singel v Nočnom meste

16.07.2020 12:04  Kapela Sám Sebou vydáva nové single už viac-menej v pravidelných intervaloch. Tentokrát si hudobníci pre svojich fanúšikov pripravili letnú skladbu s názvom V nočnom meste, ktorá má potenciál stať sa hitom tohto leta. “Prvotný nápad tejto piesne vznikol už v minulom roku, lenže nevedeli sme sa s ňou pohnúť ďalej, tak sme si ju nechali The post Sám Sebou vydávajú letný singel v Nočnom meste appeared first on music ZONE.

Metallica oficiálne predstavila nový album

15.07.2020 21:32  Americká kapela Metallica predstavila očakávaný živý album S&M 2 a odhallila všetky podrobnosti o jeho vydaní. Album bol nahratý počas dvoch koncertov kapely Metallica spolu so San Francisco Symphony Orchestra ešte v septembri 2019. Metallica na dvoch špeciálnych koncertoch oslávila 20. výročie pôvodného albumu S&M z roku 1999. Prvé správy o novom live albume zverejnil The post Metallica oficiálne predstavila nový album appeared first on music ZONE.