Rozšírené hľadanie
Sobota 29. Jún 2024 |
meniny má Peter, Pavol, Petra
Z kapely Symfobia odišla obľúbená speváčka, hudobníci už majú náhradu

25.09.2020 10:33 Slovenská kapela Symfobia má za sebou ťažký rok. Najskôr museli hudobníci kvôli pandémií koronavírusu presunúť turné s legendárnou českou kapelou CITRON, ktoré sa malo konať na jeseň 2020, ale museli ho preložiť znovu na jar 2021. Nevyšlo im ani festivalové leto a nakoniec z kapely odchádza aj obľúbená speváčka. Kapela Symfobia mala cez leto odohrať Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Rockové legendy ožívajú s postavičkami KnuckleBonz

10.09.2020 20:39 KnuckleBonz sú oficiálne licencované špičkové zberateľske predmety, ktoré si vo svete našli už obrovské množstvo fanúšikov. Ručne malované postavičky svetových gitaristov, spevákov a hudobných hviezd sa vyrábajú v limitovaných počtoch a tak sa po rokoch stávajú veľmi vzácne. Firma KnuckleBonz bola založená v roku 2003, aby si uctila hudobníkov a legendy rockovej hudby. Všetky postavičky Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Brian Johnson konečne prehovoril, ako pandémia ovplyvnila kapelu AC/DC?

08.09.2020 14:07 Spevák a frontman kapely AC/DC Brian Johnson po dlhom čase prehovoril o vzťahoch v kapele, ale aj o tom, ako ich ovplyvnila pandémia koronavírusu. “V skutočnosti je to tá najbláznivejšia vec”: povedal Brian Johnson v rozhovore pre Old Fashioned Rock N ‘Roll Radio Show. Rozhovor viedol gitarista kapely Eagles Joe Walsh a so spevákom Brianom Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

The Cranberries vzdávajú hold zosnulej speváčke, ktorá by oslávila 49 rokov

07.09.2020 22:33 Kapela The Cranberries si v týchto dňoch spomína na zosnulú speváčku Dolores O’Riordan, ktorá by 6. septembra 2020 oslávila svoje 49. narodeniny. Speváčka zomrela v londýnskom hoteli v roku 2018. Príčinou smrti bola intoxikácia alkoholom a následné utopenie vo vani. “Vždy zostaneš v našich myšlienkach a v našich srdciach”: napísala kapela The Cranberries na sociálne Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Kapela NIEčO NAVYšE má nový videoklip, zahrali si v ňom mnohé známe tváre

07.09.2020 14:37 Bardejovská štvorica NIEčO NAVYšE prichádza po menšej pauze s novým videoklipom ku skladbe Zopár správnych ľudí, v ktorom si zahralo aj niekoľko známych slovenských hudobníkov. Spoločne tak podporili myšlienku, ktorou je práve spojenie tých správnych ľudí. S nápadom prišiel spevák kapely Willi Zamborský: “Oslovili sme kapely a hudobníkov, s ktorými sa už istý čas poznáme, či by boli Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Metallica prerobila skladbu Nothing Else Matters kvôli novému filmu od Disney

07.09.2020 12:31 Americká kapela Metallica prezradila, že prerobila svoju legendárnu skladbu Nothing Else Matters z roku 1991 kvôli novému filmu s názvom Jungle Cruise, v ktorom si zahral aj Dwayne “The Rock” Johnson, Emily Blunt a Jack Whitehall. Skladba Nothing Else Matters mala dostať orchestrálnu verziu, ktorá zaznie práve v pripravovanom filme. “Režisér filmu Jungle Cruise Sean Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Ozzy Osbourne už nemá záujem o žiadny ďalší koncert s kapelou Black Sabbath

06.09.2020 20:05  Anglický spevák Ozzy Osbourne vylúčil účasť na akomkoľvek budúcom stretnutí, či koncerte kapely Black Sabbath aj napriek tomu, že pred časom povedal, že sa to môže stať. V novom rozhovore legendárny spevák vyjadril poľutovanie nad tým, že sa pôvodný bubeník Bill Ward vo februári 2017 nezúčastnil na rozlúčkovom vystúpení kapely Black Sabbath v Birminghame kvôli Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Vypočujte si skladbu We Are The Champions bez hudby. Zo spevu budete veľmi prekvapení!

05.09.2020 11:01  Freddie Mercury bol britský producent, spevák a skladateľ, ktorý sa preslávil hlavne ako líder rockovej skupiny Queen. Bol slávny vďaka svojmu okázalému vystupovaniu a charakteristickému spevu v rozsahu štyroch oktáv! Ako skladateľ sa výrazne autorsky podieľal na vzniku viacerých známych hitov kapely Queen, akými boli napríklad „Bohemian Rhapsody“, „Somebody to Love“, „Don’t Stop Me Now“, „Crazy Little Thing Called Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Takmer 5 tisíc zrušených podujatí, tak vyzerá dopad koronakrízy na hudobný priemysel na Slovensku

03.09.2020 21:02  Celý svet vrátane Slovenska už niekoľko mesiacov čelí kríze, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu. Tá výrazne ovplyvnila nielen ekonomický rozvoj štátu ale výrazne zasiahla aj všetky skupiny obyvateľstva. Jednou z prvých ohrozených skupín v rámci kreatívneho priemyslu bola hudobná obec, ktorá pocítila opatrenia vlády najvýraznejšie. Slovenský ochranný zväz autorský vypracoval podrobné štatistiky, ktoré hovoria o tom, že počet nahlásených Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Ľudia si robia srandu zo skladby Wake Me Up When September Ends, pre Billieho je však plná bolesti

02.09.2020 21:01  Určite ste už niekedy na sociálnych sieťach zachytili meme komiks, ktorý si robí srandu z frontmana kapely Green Day Billie Joe Armstronga a skladby Wake Me Up When September Ends. Obrázok koluje po internete už niekoľko rokov. Fanúšikovia kapely Green Day však pripomínajú, že pre speváka je táto skladba plná bolesti. Zatiaľ, čo si ľudia Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Vypočujte si epicko-cinematickú hudbu s hollywoodskym zvukom od slovenských producentov

02.09.2020 21:01  Groovestudio je skupina hudobných producentov zo Slovenska. Ich meno nie je širokému okruhu ľudí známe, ich hudbu však mohla počuť z éteru TV väčšina Slovákov. Skomponovali hudbu  k množstvu známych reklamných kampaní pre značky ako O2, Suzuki, SONY Cinemax, Eset, Siemens či RTVS. Momentálne chystajú vydať album, ktorý bude na Slovensku jedinečný; pôjde o epicko-cinematickú hudbu, v Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Väčšina hudobníkov z Británie uvažuje nad ukončením kariéry

01.09.2020 21:00  Približne 64 percent profesionálnych hudobníkov z Veľkej Británie uvažuje o ukončení svojej hudobnej kariéry v dôsledku pandémie koronavírusu. Tieto údaje vyšli z nového prieskumu, ktorý uskutočnila britská spoločnosť Encore Musicians. Umelci počas pandémie a obmedzení stratili v priemere 15 tisíc dolárov a do konca roka mali 2020 naplánovaných priemerne päť koncertov. “Výsledky ukazujú, že v Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Toto sú všetky zrušené kultúrne podujatia na Slovensku za rok 2020

01.09.2020 10:30  Kultúrne leto na Slovensku bolo veľmi smutné. Zrušili sa mnohé koncerty, festivaly, divadlá a iné podujatia a od septembra tomu nebude inak. Druhá vlna pandémie koronavírusu priniesla nové opatrenia a Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky neodporúča od 1.9.2020 do 1.10.2020 organizovať hromadné podujatia. Vláda Slovenskej republiky na základe odporúčaní Ústredného krízového štábu Slovenskej republiky schválila opatrenia, Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.