Rozšírené hľadanie
Sobota 28. September 2024 |
meniny má Václav
Michal Hrůza oslavuje narodeniny trojalbumom s výberom jeho najlepších skladieb

29.11.2021 19:30 Spevák, hudobník a uznávaný skladateľ a textár, Michal Hrůza, oslávil tento rok v auguste svoje 50. narodeniny. Ako darček si pripravil svoj prvý kompletný Best of výber s názvom Hity Příběhy, čo je trojalbum 37 najväčších Michalových hitov mapujúcich jeho 20-ročnú kariéru v rozmedzí rokov 2001 až 2021, aj spoluprácu so skupinou Ready Kirken a Kapelou Hrůzy. Okrem najznámejších skladieb, ktoré Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Chinaski oslavujú štvrťstoročie retrospektívnym kompletom

29.11.2021 19:30 Jedna z najúspešnejších českých kapiel súčasnosti oslavuje 25 rokov svojej existencie. A nie je lepší spôsob, ako osláviť narodeniny než retrospektívnym kompletom štyroch CD, ktorý mapuje kariéru Chinaski od samého začiatku až po súčasnosť. Na výbere sa taktiež objavia dnes už kultové skladby, ktoré zostali neprávom zatienené tými mediálne úspešnými. Jednotlivé CD sú tematicky rozdelené – Na vlnách Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Ed Sheeran oznámil vydanie vianočného duetu s Eltonom Johnom

29.11.2021 19:30 Speváci Ed Sheeran a Elton John oficiálne oznámili vydanie vianočného duetu Merry Christmas. Singel vyjde v piatok 3.12.2021. Informáciu zverejnili na sociálnych sieťach prostredníctvom videa natočeného podľa ikonickej scény z filmu Láska nebeská. Finančný výťažok z predaja skladby pôjde na konto Sheeranovej Suffolk Music Foundation a tiež AIDS Foundation Eltona Johna. Zároveň so singlom bude zverejnené aj video, ktoré Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Speváčka Janka Kozáková chystá vlastný jazzový album a plní si svoje sny

29.11.2021 19:30 Janu Kozákovú široká verejnosť vníma najmä ako speváčku kapely Mukatado, ktorá v tomto období pracuje na novom albume. Tento rok však vydala už druhý album projektu Vlčie Maky – Horehronie a budúci rok chystá vlastný jazzový album. Na prelome septembra a októbra zverejnila Jana Kozáková spolu s Vlčími makmi dueto s Danom Bártom – Kážu sa mi ženiť. Skladbu z albumu Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

IMT Smile prináša novú skladbu k filmu, ktorý mieri do našich kín

29.11.2021 10:16 Skupina IMT Smile prináša vianočný hit s názvom V LETE…. Ide o titulnú skladbu pre nový film od Evity Twardzik, ktorý sa dostane do našich kín na Valentína 2022 s názvom V lete ti poviem, ako sa mám. Po úspešnej spolupráci na filme Príliš osobná známosť, sa tak k nám dostáva nová pieseň s vianočným nádychom od IMT Smile. „Hudba k piesni mi Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Zuzana Hrvoľ prichádza so silným debutom Vzdaj sa svojich rán

25.11.2021 21:47 Talentovaná speváčka a herečka Zuzana Hrvoľ, ktorú poznáme aj zo známeho Ďurovčíkovho muzikálu Jesus Christ Superstar, predstavuje k Medzinárodnému dňu eliminácie násilia páchaného na ženách debutový sólo singel Vzdaj sa svojich rán. Silný odkaz obsiahnutý v piesni a emotívnom videoklipe je reflexiou na domáce násilie páchané na ženách. Zuzana Hrvoľ už v minulosti spolupracovala s krízovým centrom, ktoré Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Legendárny album Petra Muka vychádza v reedícii s mnohými bonusmi na CD aj vinyle

24.11.2021 18:00 Nezabudnuteľný spevák Petr Muk vydal v roku 2000 druhý sólový album Jizvy lásky, predajne najúspešnejší titul vo svojej sólovej diskografii. Práve v týchto dňoch vychádza jeho reedícia, a to v remastrovanej podobe, ktorá je rozšírená o niekoľko bonusových nahrávok na CD, doplnená fotografiami, úryvkami textov a edičnou poznámkou. Prvýkrát je k dispozícii aj vo vinylovom formáte. Pre Petra Muka znamenali Jizvy lásky začiatok cesty Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Na festival Sziget 2022 príde Dua Lipa, Arctic Monkeys aj Kings of Leon

24.11.2021 18:00 Viac ako 40 mien dnes zverejnili organizátori maďarského Sziget festivalu, popri headlineroch Dua Lipa, Arctic Monkeys a Kings of Leon sú v zozname aj hviezdy ako Lewis Capaldi, Bastille, Jon Hopkins, Stromae, SIgrid, slowthai, Woodkid, Little Simz, Caribou, Princess Nokia, Yung Lean, Alan Walkej, FKJ, Jungle, Honey Dijon a mnoho ďalších. Pre Slovákov jeden z najobľúbenejších a najnavštevovanejších zahraničných Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Speváčka Nykki spieva o sebahodnote v posilňujúcej novinke Me Over You

24.11.2021 18:00 Skladba Me Over You, ktorá vznikla počas lockdownu, je výsledkom série zaoceánskych online stretnutí Nykki, Salt Ashes a britského autorského a produkčného dua The Radiators . Skladba má potenciál stať sa soundtrackom pochmúrnych zimných dní a zároveň spomienkou na leto. Náladu dokonale vykresľuje videoklip režiséra Jana Stracha, ktorý obsahuje zábery z trojdňového roadtripu medzi talianskym pobrežím Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Nela Pocisková v novej skladbe podporuje odvahu žien

24.11.2021 18:00 Napriek hereckej vyťaženosti sa Nela Pocisková intenzívne venuje aj svojej speváckej dráhe. Po skladbách Bez teba a Prvá, posledná prichádza s ďalšou hudobnou novinkou. Nová skladba Nie som tá je silnou výpoveďou, ktorá má upozorniť na aktivity spojené s Mesiacom boja proti domácemu násiliu a Svetovým dňom boja proti násilu páchanom na ženách. “Nápad na Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Kapela Ravenclaw vydáva live album s exkluzívnym hosťom

24.11.2021 18:00 Album sa nahrával na koncertoch, na ktorých kapele hosťoval Kai Hansen za mikrofónom. Bol rok 2017 a koncerty ešte bežali v plnom prúde. Nahrávalo sa klasicky na multitrack a teda každá jedna zvuková stopa, ktorá išla z aparatúry smerom do obecenstva prechádzala cez digitálne nahrávacie zariadenie. Kapela Ravenclaw vytiahla nahrávky v časoch, keď Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Peter Nagy zverejnil dojímavé video, v ktorom spomína na Mekyho Žbirku

23.11.2021 23:00 V stredu 10.11.2021 sa fanúšikovia legendárneho Mekyho Žbirku dozvedeli smutnú správu. Spevák nás vo veku 69 rokov navždy opustil. Zanechal nám po sebe desiatky hitov, ale aj spomienok, ktoré nikdy nevyblednú. Miro Žbirka mal veľa kamarátov, ktorí naňho spomínajú a smútia. Medzi nimi je aj Peter Nagy, ktorý zverejnil dojímavé video ku skladbe Poslednýkrát, ktorú Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Desmod a Robo Šimko si v novej skladbe splnili svoj sen

23.11.2021 04:15 Kapela DESMOD a Robo Šimko prichádza s nezvyčajným singlom! Je ňou pieseň „Je to v nás“, ktorú skupina urobila pre nitrianske volejbalistky a dnes si ju už viete vypočuť aj na YouTube skupiny. Tou piesňou si splnili aj svoj dávny sen, finalizovala sa totiž v USA. Na spomínanom singli desmoďáci spolupracovali aj s bubnovou show Campana Batucada, ktorá svojimi brazílskymi rytmami osviežila Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Cinematický album Zephyrus je vonku, zaplnil hudobnú medzeru na Slovensku

23.11.2021 04:15 Slovenskí hudobní producenti Groovestudio vydali koncom minulého roku epický cinematický album Zephyrus, ktorého charakteristickou črtou sú silné témy, brilantná orchestrácia, anjelské zbory a v neposlednom rade Hollywoodsky zvuk. Zaplnili tak medzeru tohto žánru na Slovensku. Boli sme zvedaví, aké majú reakcie a ohlasy vo svete a čo plánujú v najbližšej dobe. Koncom minulého roku ste vydali album Zephyrus, aké máte Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.

Prešovský elektronický projekt Crystalist predstavuje nový singel Unpredictable

22.11.2021 18:45 Peter Debnár pokračuje v sólovej producentskej tvorbe pod názvom Crystalist a aktuálne ponúka nový singel Unpredictable. Názov skladby odkazuje na nepredvídateľnosť hudobného smerovania, ktoré muzikanta sprevádza v novej ére jeho tvorby. “Počas tvorby skladby som vnímal, že vytváram produkciu ovplyvnenú skupinou Depeche Mode a bolo to pre mňa znamenie, že je to zrejme v poriadku, ak Ďalšie zaujímavé články nájdete na music ZONE.