Rozšírené hľadanie
Sobota 19. Október 2024 |
meniny má Kristián
Dajte sa sprevádzať prírodou skúsenou bylinkárkou

31.03.2023 18:00 Iveta Henzelyová vydala v roku 2021 bestseller Bylinková škola. Teraz prichádza s novinkou Rok bylinkára. V prehľadnej obrazovej publikácií nás sprevádza prírodou počas celého roka a odhaľuje liečivú silu byliniek v jednotlivých ročných obdobiach.   Rok bylinkára je praktická kniha, ktorá čitateľom pomôže orientovať sa v záhrade aj v prírode. Učí nás, ako bylinky rozpoznávať, ako ich používať či spracovávať. Zavedie nás The post Dajte sa sprevádzať prírodou skúsenou bylinkárkou appeared first on WomanMan.

Bez filtra. Tá dobrá, tá zlá a tá nádherná… Pavlína Pořízková

30.03.2023 22:31 Príbehy a úvahy o láske, o modelingu, fotení, ale aj o sociálnych sieťach, manželstve, veľkom smútku, zrade, úzkosti. O starnutí, kráse, aj o radosti.Taká je novinka Bez filtra bývalej modelky Pavlíny Pořízkovej. Píše o zložitom prežívaní ženskosti v každom veku, pričom lesklé obálky magazínov necháva za sebou a hovorí priamo od srdca. Možno viete, že Pořízková sa narodila v Československu a The post Bez filtra. Tá dobrá, tá zlá a tá nádherná… Pavlína Pořízková appeared first on WomanMan.

Slovensko už 25 rokov úspešne transplantuje srdce

30.03.2023 13:15 V Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb pred 25 rokmi na Slovensku po prvý raz úspešne transplantovali srdce. Operáciu vykonal lekársky tím pod vedením Viliama Fischera v roku 1998. Pacientom bol 58-ročný Štefan Petrík, ktorý s transplantovaným srdcom žil ešte 9,5 roka. Transplantácia srdca predstavuje štandardnú liečebnú metódu inak neriešiteľného chronického zlyhávania srdca. Historicky prvú The post Slovensko už 25 rokov úspešne transplantuje srdce appeared first on WomanMan.

Moderné veľkonočné dekorácie pre každý domov

30.03.2023 13:15 Najkrajšie sviatky jari sú už za dverami. Je čas upriamiť pozornosť na veľkonočné dekorácie a vyzdobiť si nimi príbytky. Po zime totiž vnesú do každého priestoru závan radosti a nového života. Aké sú však tohtoročné trendy v tejto oblasti? Tradičné motívy jari K veľkonočne vyzdobenému príbytku už tradične patria kraslice, korbáče, či zajace. Tieto hravé motívy si opäť nachádzajú The post Moderné veľkonočné dekorácie pre každý domov appeared first on WomanMan.

Milovníci fantastických svetov si v kine prídu na svoje! Prichádza Dungeons & Dragons: Česť zlodejov

30.03.2023 13:15 Niet nad poriadne dobrodružstvo! V novom rodinnom filme Dungeons Dragons: Česť zlodejov, ktorý vychádza z jednej celosvetovo obľúbenej hry na Slovensku  známej pod názvom “Dračí doupě”, si ho diváci užijú vrchovato. Čakajú ich fantastické svety plné príšer, kúziel, mágie, humoru, ale predovšetkým svojrázna partia hrdinov, ktorých si jednoducho zamilujete.  Potulný spevák a bard Edgin (Chris The post Milovníci fantastických svetov si v kine prídu na svoje! Prichádza Dungeons Dragons: Česť zlodejov appeared first on WomanMan.

8 vecí, na ktoré záhradkári podľa odborníka na záhradnú techniku pravidelne zabúdajú

29.03.2023 18:30 Pokiaľ patríte k vyznávačom starého príslovia „Ak chceš byť šťastný po celý život, založ si záhradu“, určite sa tešíte, že sezóna sa už opäť začala. Azda ani neexistuje záhradkár, ktorý by tento rok už nezanechal prvé stopy svojej činnosti na svojom milovanom kúsku zeme. Odborník na záhradnú techniku Peter Lukáč vám dá niekoľko malých, ale veľmi The post 8 vecí, na ktoré záhradkári podľa odborníka na záhradnú techniku pravidelne zabúdajú appeared first on WomanMan.

Tetra Pak spolu s Tescom chcú šíriť osvetu o zbere a recyklácii nápojových kartónov

29.03.2023 18:30 Spoločnosť Tetra Pak v novej kampani spája sily s obchodným reťazcom Tesco na Slovensku. Cieľom ich spolupráce je rozšíriť povedomie spotrebiteľov o potrebe a možnostiach zberu a recyklácie nápojových kartónov. Kampaň prebieha v ôsmich mestách na Slovensku a potrvá do nedele 2. apríla. Nápojové kartóny sú plne recyklovateľné a z veľkej časti tvorené kvalitnými papierovými vláknami. Vďaka efektívnej recyklácii sa môžu z obalov, The post Tetra Pak spolu s Tescom chcú šíriť osvetu o zbere a recyklácii nápojových kartónov appeared first on WomanMan.

Novinky skupiny Hex a jubilejný album s názvom Kde je tu láska?

29.03.2023 18:30 Skupina Hex vydá 17. apríla jubilejný album s názvom Kde je tu láska? Desiaty album bude obsahovať rovnaký počet skladieb vrátane posledného singlu Možno si pamätáš a duetu s Tamarou Kramar Mesto stratilo dych. Kapela na ňom pracovala dva roky v troch rôznych nahrávacích štúdiách. Neprehliadnuteľný obal albumu navrhol výtvarný umelec Erik Šille a členovia skupiny kvôli novým fotkám cestovali The post Novinky skupiny Hex a jubilejný album s názvom Kde je tu láska? appeared first on WomanMan.

Jarná inšpirácia pre útulný domov

29.03.2023 18:30 S jarou je spojené prebúdzanie prírody, ale aj veľkonočné sviatky. Väčšina z nás si s príchodom teplejšieho počasia aj svoju domácnosť vyupratuje a ozvláštni nejakou novinkou, ktorá oživí domácnosť. Výber trendy, ale aj praktických doplnkov pre každý príbytok ponúka Dedoma. Kvitnúca jar je nekonečným zdrojom inšpirácie, je plná pastelových farieb a výrazných vzorov, ktoré už na prvý pohľad upútajú The post Jarná inšpirácia pre útulný domov appeared first on WomanMan.

Slovenská inovačná a energetická agentúra navýši rozpočet na projekt Zelená domácnostiam. Teší to aj výrobcu slnečných kolektorov THERMO|SOLAR

29.03.2023 00:00 Energetická sebestačnosť je a bude na programe týchto dní i najbližších rokov. Okrem toho, že každý novopostavený objekt by mal dôsledne spĺňať ekologické aj energetické kritériá, je potrebné čo najviac podporiť a zlacniť energetickú náročnosť aj všetkých existujúcich budov, vrátane rodinných domov. Čím skôr sa k tomuto kroku odhodláme napríklad aj s využitím slnečnej energie, tým skôr začneme šetriť The post Slovenská inovačná a energetická agentúra navýši rozpočet na projekt Zelená domácnostiam. Teší to aj výrobcu slnečných kolektorov THERMO|SOLAR appeared first on WomanMan.

Jarné trendy v móde. Kúsky, ktoré musíte mať!

29.03.2023 00:00 Jar je tu a s ňou aj teplejšie počasie. Kým počas zimy sme svoje outfity skrývali pod kabát, či hrubú bundu, v jarných dňoch sa budeme môcť vyblázniť s farbami, i kombináciami rôznych materiálov a vzorov. Jarné fashion trendy roku 2023 sú skutočne rozmanité a určite si z nich vyberie každá žena! Neónové šialenstvo Jar je plná života a to The post Jarné trendy v móde. Kúsky, ktoré musíte mať! appeared first on WomanMan.

Počasie láka do prírody. Tí zodpovední majú vždy v batohu aj dve prepotrebné veci

28.03.2023 14:16 Jar sa už hlási a slnečné lúče nás vyťahujú do prírody. Okrem keksíkov by ste si však nemali zabudnúť zbaliť aj dve veľmi potrebné a prospešné veci – vodu na pitie a vrece na odpad. Dni sú čoraz teplejšie a jarné slniečko nás láka do parkov, lesov, hôr. Práve teraz je ideálny čas na to, aby sme prírode pomohli The post Počasie láka do prírody. Tí zodpovední majú vždy v batohu aj dve prepotrebné veci appeared first on WomanMan.

Plánujete jarný detox? Riskujete stratu svalovej hmoty či libida

28.03.2023 14:16 Popularita detoxikačných diét, nazývaných aj ako “jarné upratovanie v tele”, sa zvyšuje. Ženy im často prepadajú bez toho, aby si boli vedomé ich rizík. Očistné diéty totiž môžu znížiť svalovú hmotu, naštartovať jojo efekt, priniesť únavu a stres, či prerušiť menštruáciu alebo znížiť libido.  Detoxikačnou sa zvyčajne označuje krátkodobá diéta, ktorá sa spája s pôstnym The post Plánujete jarný detox? Riskujete stratu svalovej hmoty či libida appeared first on WomanMan.

Aktuálna ponuka domácich a medzinárodných podujatí na známom Slovakiaringu

28.03.2023 14:16 Pretekársky motoristický areál v Orechovej Potôni vstupuje v roku 2023 do svojej 14. sezóny. Počas nej  prinesie SLOVAKIA RING pestrú nádielku motoristického športu a nezabudnuteľné zážitky pre divákov. Z kalendára podujatí vyberáme:  Už 25. marca odštartovali v areáli Majstrovstvá Slovenska v rely . Jednodňová súťaž so šiestimi rýchlostnými skúškami, ktoré sú spleťou kľukatých obslužných komunikácií a rýchlostnej dráhy. The post Aktuálna ponuka domácich a medzinárodných podujatí na známom Slovakiaringu appeared first on WomanMan.

Detský chrup a školská desiata. Stomatologička vám poradí čo dávať deťom na desiatu

28.03.2023 14:16 Každý rodič niekoľkokrát do týždňa stojí pred náročnou otázkou: Čo dať dieťaťu do školy na desiatu? Aby to bolo zdravé a zároveň aby ho to zasýtilo. Navyše treba myslieť na to, že strava má vplyv aj na stav chrupu. Stomatologička má pre rodičov niekoľko dobrých tipov. Farebnosť a zaujímavosť „Začnem možno nezvyčajne, ale ideálna desiata by mala The post Detský chrup a školská desiata. Stomatologička vám poradí čo dávať deťom na desiatu appeared first on WomanMan.