Rozšírené hľadanie
Piatok 18. Október 2024 |
meniny má Lukáš
Na openair jazzákoch v septembri sa predstavia Šeban, Lipa a Nina Kohout

30.08.2023 16:15 Krásne prostredie záhrady pri rusoveckom parku a tri koncerty skvelej slovenskej hudby – legendárny Peter Lipa, geniálny hudobník Andrej Šeban a mladá talentovaná speváčka Nina Kohout otvoria 10. septembra v Sankt Vitus Kaffee v Rusovciach tohtoročnú koncertnú jazzákovú jeseň. Vstupenky na tohtoročné jazzáky – či už Openair Bratislavské jazzové dni Slovenská sporiteľňa, alebo na „veľké“ októbrové BJD sú už The post Na openair jazzákoch v septembri sa predstavia Šeban, Lipa a Nina Kohout appeared first on WomanMan.

Podľa štatistík pribúda psychopatov na vysokých postoch. Dôvody tohto javu bude rozoberať odborná konferencia

30.08.2023 16:15 Ľudia s antisociálnymi či narcistnými osobnostnými črtami, bez škrupúľ a sebeckí. To sú psychopati v oblekoch, ktorí často na prvý pohľad vyzerajú ako mimoriadne schopní manažéri. Štatistiky ukazujú, že osoby s takýmito vlastnosťami sa v ostatných rokoch objavujú vo vrcholných pozíciách, školskom systéme či politike stále častejšie. Tomu prečo je to tak, ale najmä, ako takéto osoby odhaliť, sa bude The post Podľa štatistík pribúda psychopatov na vysokých postoch. Dôvody tohto javu bude rozoberať odborná konferencia appeared first on WomanMan.

Jedinečný festival Slanický ostrov divadla na Orave začne už 4. septembra 2023

30.08.2023 16:15 Už po štvrtýkrát sa na Orave uskutoční multižánrový festival Slanický ostrov divadla. Počas neho sa predstavia profesionálne divadelné súbory i ľudia bez domova. Témou aktuálneho 4. ročníka je DOMOV. Tohtoročný festival bude prebiehať od 4. do 10. septembra 2023 na Slanickom ostrove umenia a v meste Námestovo. S divadelnými inscenáciami sa predstavia Slovenské komorné divadlo Martin, The post Jedinečný festival Slanický ostrov divadla na Orave začne už 4. septembra 2023 appeared first on WomanMan.

Veľkolepý Zurich Openair prilákal rekordný počet návštevníkov

30.08.2023 16:15 Popový kráľ Robbie Williams otvoril 11. ročník ZURICH OPENAIR a postaral sa o nezabudnuteľný štart festivalu s tisíckami nadšených návštevníkov. Na ZURICH OPENAIR prišlo okolo 87 000 návštevníkov, aby si užili skvelé vystúpenia medzinárodných interpretov ako Zara Larsson, The Killers, Eric Prydz, The Chainsmokers, Paul Kalkbrenner a mnoho ďalších. Mimoriadne obľúbené bolo veľkolepé hlavné pódium The post Veľkolepý Zurich Openair prilákal rekordný počet návštevníkov appeared first on WomanMan.

Ludo Kotlár predstavuje singel Letné lásky s lyric videom za podpory ChatGPT

29.08.2023 10:16 Skladateľ a interpret Ludo Kotlár svojím tretím singlom Letné lásky potvrdzuje sólo popovú tvorbu, ktorou presahuje jeho dlhoročnú úspešnú klavírnu súčasť mladej generácie slovenského jazzu. Novinkou s citovou nostalgiou na letné lásky chce presvetliť chladné dni, pričom na tvorbe lyric videa sa podieľali aj moderné výdobytky doby a ChatGPT. Skladba Letné lásky vznikla na popud Juraja Zaujeca. „Inšpirácia The post Ludo Kotlár predstavuje singel Letné lásky s lyric videom za podpory ChatGPT appeared first on WomanMan.

Doprajte si dostatok vitamínov v smoothie, chutných štiav a lekvárov

29.08.2023 10:16 Koniec leta sa nesie v znamení dostatku ovocia a zeleniny, ktoré konzumujeme čerstvé, upravené do chutných jedál či nápojov. Ak ich však máte viac, než stihnete okamžite spotrebovať, spracujete si ich do zásoby. Počas nasledujúcich chladných mesiacov vám spestria jedálniček a telo nadopujú vitamínmi. Pri rýchlom spracovaní ovocia a zeleniny oceníte šikovných domácich pomocníkov –smoothie maker a The post Doprajte si dostatok vitamínov v smoothie, chutných štiav a lekvárov appeared first on WomanMan.

Jubilejná výstava Juraj Bartusz – Rytmy a gestá  v Tatranskej galérii v Poprade

29.08.2023 00:00 Tatranská galéria v Poprade prináša jubilejnú výstavu prof. Juraja Bartusza, významného slovenského intermediálneho umelca. Výstava je zameraná na jeho aktuálnu tvorbu za posledné desaťročie a uprednostňuje dve nosné paralelné línie – geometrické štruktúry a akčné expresívne polia, čo je vyjadrené aj v názve výstavy Rytmy a gestá. Pozrieť si ju môžete od The post Jubilejná výstava Juraj Bartusz – Rytmy a gestá  v Tatranskej galérii v Poprade appeared first on WomanMan.

Ako pridať farebný akcent do bielej kuchyne? Tu je 5 najlepších spôsobov.

28.08.2023 13:30 Biele kuchynské linky sú jednoznačne najobľúbenejšou a najuniverzálnejšou voľbou. Do kuchyne prinášajú viac prirodzeného svetla, opticky priestor zväčšujú a sú imúnne voči interiérovým trendom, teda sú nadčasové. Biela kuchyňa však môže pôsobiť chladne, preto by ste mali dať do priestoru aj niekoľko hravých farebných akcentov.   Skvelým spôsobom, ako oživiť bielu kuchyňu, je zakomponovať do interiéru The post Ako pridať farebný akcent do bielej kuchyne? Tu je 5 najlepších spôsobov. appeared first on WomanMan.

Pri kaštieli v Modre ožije kedysi spustnutá historická záhrada 

27.08.2023 17:15 Vlani bol verejnosti sprístupnený nádherný zrekonštruovaný kaštieľ v Modre, v ktorom bude pôsobiť unikátne kultúrno-kreatívne centrum pre celý malokarpatský región. „V projekte oživovania historických a kultúrnych pamiatok pokračujeme. Záhrade modranského kaštieľa prinavrátime jej krásu aj historickú hodnotu,“ priblížil zámer revitalizácie predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Revitalizácia historickej záhrady bude rešpektovať a zachovávať pôvodné The post Pri kaštieli v Modre ožije kedysi spustnutá historická záhrada  appeared first on WomanMan.

Hanka & Šoko: Takto si vyberajú vysávače ženy a takto muži. A ako je to u vás?

26.08.2023 11:15 Keď sa dvaja vyberú nakupovať to isté, nie vždy musia kúpiť to isté. Napríklad taký vysávač. Máte naň rovnaké kritériá ako Hanka Závodná a Juraj Šoko Tabaček? Myslíte, že sa zhodnú pri výbere vysávača? Nákupné správanie žien a mužov sú rozdielne, ovplyvňujú ich mnohé faktory, najväčšie rozdiely vidno pri nákupe elektrospotrebičov. Sú síce potrebné v každej domácnosti, The post Hanka Šoko: Takto si vyberajú vysávače ženy a takto muži. A ako je to u vás? appeared first on WomanMan.

Porucha príjmu potravy nie je len výmyslom celebrít

26.08.2023 11:15 Svojím telom sa zaoberáme už od puberty. Zvyčajne nájdeme niečo, čo nám nevyhovuje, malo by byť iné. Chceme mať stehná ako kamarátka, prsia ako tá druhá a vypracované brušné svaly ako chalani. V dospelosti nad niektorými týmito snami mávneme rukou. Tu však nastupuje stres v zamestnaní, problémy s rodinou, ktoré sa viac či menej vedome odrážajú aj v našom jedálničku. The post Porucha príjmu potravy nie je len výmyslom celebrít appeared first on WomanMan.

Prečo mi to nikto nepovedal? je názov užitočnej knižnej novinky klinickej psychologičky Dr. Julie Smith

25.08.2023 15:15 Stres, zlá nálada alebo zármutok. Vlastná myseľ nám často spôsobuje bolesť. Ak zažívate ťažké obdobie, alebo si neviete dať rady so spracovaním niektorých emócií, klinická psychologička Julie Smith vám touto knihou môže pomôcť, dokonca zmeniť život. Vďaka nej zistíte, prečo sa cítite tak, ako sa cítite, a poradí vám, čo sa s tým dá robiť, The post Prečo mi to nikto nepovedal? je názov užitočnej knižnej novinky klinickej psychologičky Dr. Julie Smith appeared first on WomanMan.

Ako posilňovať imunitu detí v jeseni

25.08.2023 05:15 Detský kolektív v materskej škôlke i v škole je pre dieťa prospešný nielen kvôli socializácii a vedomostiam, ale aj pre skvalitňovanie imunity.  Budú deti počas jesene choré? Asi áno, ale ak to bude iba detský kašeľ a soplík, je to dobrá správa, lebo si tým posilňujú imunitu… Deti sú spravidla začiatkom jesene chorľavejšie. Súvisí to so zmenou The post Ako posilňovať imunitu detí v jeseni appeared first on WomanMan.

Majstrovstvá Slovenska v hode mobilom do diaľky v Lučenci

25.08.2023 05:15 V sobotu 19. augusta sa na lučeneckom futbalovom štadióne uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v hode mobilným telefónom do diaľky. Súťažiaci hádzali mobily Nokia 3 310 s batériou. Išlo o druhé oficiálne Majstrovstvá Slovenska v hode mobilom. Podujatie pripravila domáca spoločnosť Mobil online v spolupráci s mestom.  Na margo organizácie majstrovstiev treba povedať, že opäť išlo o veľmi The post Majstrovstvá Slovenska v hode mobilom do diaľky v Lučenci appeared first on WomanMan.

Keď prší, treba tancovať v daždi

24.08.2023 19:00 „Ani jeden z nás nebol na svete chcený. Mohli sme sa narodiť trošku inak. Ale vieš čo? Práve takí skáču najvyššie.“ Kvapky sa premenili v Dážď a magická Mlynská dolina ponúka ďalšiu nálož študentského veselia a samopaše. Každý rok je dôležité o kúsok podrásť. A slzy zmiešané s lacným alkoholom so sebou tento rok prinesú The post Keď prší, treba tancovať v daždi appeared first on WomanMan.