Rozšírené hľadanie
Pondelok 16. September 2024 |
meniny má Ľudomila
Ľudová klasika Pod horou v novom energickom podaní kapely Dora

31.08.2024 13:15 Slovenská rocková kapela Dora prichádza s novinkou, ktorá poteší fanúšikov energickej hudby a tradičných motívov. Ich najnovší singel Pod horou je originálnym spracovaním známej ľudovej piesne, ktorú kapela pretavila do punkového šatu. Skladba je súčasťou pripravovaného albumu, ktorý bude predstavený na jesennom turné a prináša so sebou aj živelný videoklip. Kapela je známa jedinečným prístupom The post Ľudová klasika Pod horou v novom energickom podaní kapely Dora appeared first on WomanMan.

Román o veciach, ktoré ničia rodinný život… 22 dĺžok

30.08.2024 17:01 22 dĺžok je drsný a zároveň nežný príbeh o veciach, ktoré ničia rodinný život. A o tom, ako nájsť šťastie medzi zodpovednosťou a slobodou.Kniha, ktorá je nenápadná svojou obálkou, no vnútri sa skrýva fantastický príbeh, ktorý si budete vychutnávať od začiatku až do konca. Tildine dni sú presne načasované: škola, práca v supermarkete, starostlivosť o The post Román o veciach, ktoré ničia rodinný život… 22 dĺžok appeared first on WomanMan.

Župné bábkové divadlo vo svojom zrekonštruovanom sídle na bratislavskej Dunajskej ulici otvára novú jesennú sezónu

30.08.2024 17:01 Na svoju staronovú adresu na Dunajskú ulicu v Starom Meste sa bábkoherci vrátili po komplexnej rekonštrukcii divadla, ktorú zrealizoval Bratislavský samosprávny kraj . Župné Bratislavské bábkové divadlo už začalo s predajom lístkov na predstavenia v jesennej sezóne. „Náročný a komplikovaný projekt rekonštrukcie bábkového divadla má – tak ako v rozprávke – šťastný koniec. Po desiatich rokoch The post Župné bábkové divadlo vo svojom zrekonštruovanom sídle na bratislavskej Dunajskej ulici otvára novú jesennú sezónu appeared first on WomanMan.

Projekt Zelená domácnostiam znamená zvýšený záujem aj o slovenské slnečné termické kolektory

29.08.2024 21:00 Slnečné termické kolektory sa oplatia takmer vždy. A s pomocou poukážok od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry sa oplatia ešte viac. Od júla tohto roka SIEA opäť spustila vydávanie poukážok v rámci projektu Zelená domácnostiam, na podporu inštalácií zariadení využívajúcich obnoviteľné zdroje energie , ako sú kotly na biomasu, tepelné čerpadlá, slnečné kolektory, fotovoltické panely a The post Projekt Zelená domácnostiam znamená zvýšený záujem aj o slovenské slnečné termické kolektory appeared first on WomanMan.

JIKA: Štyri tipy ako vybrať správnu umývadlovú batériu

29.08.2024 21:00 Umývadlové batérie. Malá, ale neoddeliteľná súčasť každej kúpeľne. Už dávno neplatí, že máme pri zariaďovaní kúpeľne na výber iba z niekoľkých základných typov. Naopak. Na trhu je dnes dostupné široké spektrum umývadlových batérií, ktoré sa líšia svojim dizajnom, prevedením, ale aj funkciami. Ako vybrať takú, ktorá vhodne doplní váš kúpeľňový interiér a vydrží v skvelom The post JIKA: Štyri tipy ako vybrať správnu umývadlovú batériu appeared first on WomanMan.

Sezóna kliešťov a komárov stále trvá. Viete ako chrániť domácich miláčikov?

28.08.2024 13:15 Aj v lete pokračuje sezóna kliešťov, hoci ani im nesvedčí horúce počasie. Naopak, vplyvom klimatickej zmeny máme už aj na Slovensku hlásený výskyt tropických komárov, ktoré prenášajú nebezpečné telázie schopné infikovať našich štvornohých miláčikov očnými, srdcovými a pľúcnymi červami. Našťastie, majitelia majú v rukách možnosti, ako sa účinne chrániť proti parazitom. Kliešte sú celoročne Kliešte prenášajú závažné ochorenia The post Sezóna kliešťov a komárov stále trvá. Viete ako chrániť domácich miláčikov? appeared first on WomanMan.

Pokračujeme druhou časťou seriálu o menej údržbovej záhrade

28.08.2024 13:15 „Chcem bezúdržbovú záhradu!“ To je častá požiadavka klientov pre záhradného architekta. Je možné takú záhradu navrhnúť? Odpoveď znie, že záhrada nebude nikdy bez údržby. Minimalizovať údržbu sa však dá, ale iba za určitých podmienok. V našom seriáli Menej údržbová záhrada si povieme práve o tom, ako si údržbu záhrady čo najviac minimalizovať. Kým v prvej časti seriálu sme si hovorili všeobecne The post Pokračujeme druhou časťou seriálu o menej údržbovej záhrade appeared first on WomanMan.

Pripravte sa na nový školský rok s KiK prakticky a bez stresu

28.08.2024 03:15 S príchodom nového školského roka je dôležité zabezpečiť deťom všetko potrebné pre štúdium. V KiK nájdete bohatý výber školských potrieb, ktoré potešia nielen deti, ale aj rodičov. V ponuke sú písacie a výtvarné potreby, farebné peračníky i praktické boxy na desiatu s obľúbenými motívmi na úspešný štart. V KiK môžete vyberať z kvalitných písacích potrieb (Pelikan The post Pripravte sa na nový školský rok s KiK prakticky a bez stresu appeared first on WomanMan.

Ako milovať. 5 kľúčov k vyspelým vzťahom

27.08.2024 16:45 „Naše ego hľadá lásku, ale najprv ju musíme nájsť v sebe. Až keď sa nám to podarí, môžeme vystrieť ruku k druhým ako bohatí ľudia, ktorí sa chcú podeliť o svoj majetok, a nie ako žobráci, ktorí sa ho snažia uchmatnúť.“Objavte 5 kľúčov k vyspelým vzťahom v knihe Ako milovať. Túžili ste vždy po kvalitných, úspešných, napĺňajúcich The post Ako milovať. 5 kľúčov k vyspelým vzťahom appeared first on WomanMan.

Vydajte sa na veľké dobrodružstvo a zdolajte chorvátske hory s HIGHLANDER

27.08.2024 16:45 Počuli ste už o dobrodružstve HIGHLANDER? Ide o jedno z najpopulárnejších športových podujatí v oblasti diaľkovej turistiky, ktoré propaguje aktívny životný štýl. Ale vedeli ste, že HIGHLANDER vznikol v Chorvátsku v roku 2017? Založil ho Igor Mlinarević, ktorý má okrem iného skúsenosti s podujatiami Ironman 70.3, Túra naprieč Chorvátskom a Panónska výzva. Mlinarević – hlásateľ posolstva turistiky The post Vydajte sa na veľké dobrodružstvo a zdolajte chorvátske hory s HIGHLANDER appeared first on WomanMan.

Nový farebný jesenný trend pre naše bývanie

26.08.2024 09:45 Institut Pantone vybral na tento rok pre obytné interiéri farebný odtieň „Pureed Pumpkin“ ako jeden z hlavných trendov prichádzajúcej jesene. Tento teplý a sýty odtieň pomarančovej sa dokonale hodí medzi ostatné súčasné farebné trendy, ktoré tiež väčšinou čerpajú inšpiráciu z prírody a snažia sa vniesť do interiéru útulné, organické tóny. Farebný odtieň „Pureed Pumpkin“ je The post Nový farebný jesenný trend pre naše bývanie appeared first on WomanMan.

Poznáte veľkú päťku pre výber detskej obuvi?

25.08.2024 23:45 Príchod jesene a nástup do školy či škôlky je spojený aj s nákupom detských topánok. Správny výber je pre zdravie nôh kľúčový. Pri výbere vám pomôže 5 P – pravidlá, ktoré pomôžu vašim pokladom vybrať topánky, v ktorých sa budú cítiť perfektne pri všetkých činnostiach od rána až do večera. Detské topánky nie sú len záležitosťou nutnosti The post Poznáte veľkú päťku pre výber detskej obuvi? appeared first on WomanMan.

Neziskové organizácie a státisíce ich klientov sú opäť v ohrození

25.08.2024 23:45 Za necelý rok čelia neziskové organizácie už druhej hrozbe, že prídu o veľkú časť zdrojov financovania verejnoprospešných aktivít. Na stole je ďalší návrh na zrušenie možnosti asignácie dane, tentokrát pre právnické osoby. Neziskové organizácie by tak stratili vyše polovicu všetkých zdrojov z 2 %. Len minulý rok to bolo takmer 101 miliónov eur. Týmto opatrením síce môže The post Neziskové organizácie a státisíce ich klientov sú opäť v ohrození appeared first on WomanMan.

Pestrý HELFEST na prešovskom kúpalisku vypukne už koncom augusta

25.08.2024 13:15 Festival HELFEST sa na letnom kúpalisku Delňa v Prešove uskutoční 31. augusta 2024. Kapela Heľenine Oči si na celodennú hudobnú oslavu svojich narodenín prizvala takmer štyridsať slovenských i zahraničných účinkujúcich. Zabáva na ôsmych pódiách HELFEST, ktorý otvorí svoje brány už koncom augusta, má na svedomí veselá partička z kapely Heľenine Oči, ktorá sa rozhodla týmto spôsobom osláviť 25. The post Pestrý HELFEST na prešovskom kúpalisku vypukne už koncom augusta appeared first on WomanMan.

Získajte si rešpekt a obdiv. Naučte sa, ako sa stať príťažlivým pre ľudí

23.08.2024 22:30 Chceli by ste sa v spoločnosti cítiť príjemne a sebavedomo?Radi by ste sa naučili, ako šéfa či zamestnancov presvedčiť, aby s nadšením nasledovali vaše kroky?Túžite prehĺbiť svoj vzťah s partnerom či priateľmi?Ak ste aspoň na jednu otázku odpovedali áno, táto kniha je určená práve pre vás. Marc Reklau a jeho kniha Ako sa stať príťažlivým pre The post Získajte si rešpekt a obdiv. Naučte sa, ako sa stať príťažlivým pre ľudí appeared first on WomanMan.