Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Trhy sú v pozore: Nvidia tento týždeň ohlási výsledky

20.05.2024 05:15 Máme tu nový obchodný týždeň a investori očakávajú, že kľúčovým faktorom, ktorý na trhy prinesie impulz, budú hospodárske výsledky spoločnosti Nvidia . Posledné dva roky je Nvidia hviezdou finančných trhov, čo potvrdil aj obrovský záujem o jej marcovú technologickú konferenciu. Spoločnosť je lídrom vo vývoji AI čipov a jej akcie si za posledný rok pripísali The post Trhy sú v pozore: Nvidia tento týždeň ohlási výsledky appeared first on Investičné Noviny.

Miliardár Druckenmiller, ktorý predpovedal rally Nvidie, sa zameral na novú investíciu

18.05.2024 22:15 Miliardár a investor Stanley Druckenmiller sa preslávil aj vďaka spolupráci s investičnou ikonou Georgeom Sorosom v rokoch 1988 až 2000. Vďaka ich ikonickej stávke proti britskej libre v roku 1992, keď „položili na kolená Bank of England“, vraj zarobili miliardu dolárov. Po skončení spolupráce so Sorosom riadil Druckenmiller svoj vlastný hedžový fond Duquesne Capital. V roku The post Miliardár Druckenmiller, ktorý predpovedal rally Nvidie, sa zameral na novú investíciu appeared first on Investičné Noviny.

Rekordné tržby a nový riaditeľ. Akcie luxusnej skupiny Richemont získavajú 6 %

17.05.2024 15:45 Akcie švajčiarskej skupiny s luxusným tovarom Richemont v piatok pridávajú až 6 % po tom, ako spoločnosť oznámila rekordné tržby za uplynulý fiškálny rok. Majiteľ značky Cartier uviedol, že tržby skupiny v účtovnom roku, ktorý sa skončil v marci, vzrástli o 3 % na rekordných 20,6 miliardy eur. Tržby vo štvrtom kvartáli klesli o The post Rekordné tržby a nový riaditeľ. Akcie luxusnej skupiny Richemont získavajú 6 % appeared first on Investičné Noviny.

Reddit sa dohodol na spolupráci s OpenAI. Jeho akcie vzrástli o 14 %

17.05.2024 15:45 Akcie spoločnosti Reddit v piatok pred začatím obchodovania pridávajú až 14 % po tom, ako spoločnosť oznámila partnerstvo s firmou OpenAI. OpenAI, ktorá je tvorcom známeho chatbota ChatGPT, na základe tejto dohody získa prístup k obsahu na webovej lokalite Reddit, ktorý môže využiť na trénovanie modelov umelej inteligencie . Reddit zasa získa nové AI funkcie The post Reddit sa dohodol na spolupráci s OpenAI. Jeho akcie vzrástli o 14 % appeared first on Investičné Noviny.

Historický míľnik. Dow Jones sa prvýkrát pozrel nad hranicu 40 000 bodov

17.05.2024 06:00 Akciový index Dow Jones po prvýkrát vo svojej 128-ročnej histórii vzrástol nad hranicu 40 000 bodov, keď sa v priebehu dnešného obchodovania vyšplhal na úroveň 40 051 bodov. Od začiatku roka tento benchmark posilnil o takmer 6 %. Už počas stredajšieho obchodovania si americké akcie pripísali rekordné maximá, keďže najnovšie údaje ukázali, že inflácia v USA The post Historický míľnik. Dow Jones sa prvýkrát pozrel nad hranicu 40 000 bodov appeared first on Investičné Noviny.

Warren Buffett odhalil záhadnú spoločnosť, do ktorej investoval miliardy dolárov

16.05.2024 19:45 Investičný holding známeho investora Warrena Buffetta, Berkshire Hathaway, konečne odhalil investíciu, ktorú od minulého roka držal v tajnosti. Ide o akcie poisťovne Chubb . Ako vyplýva z najnovšieho oznámenia pre americkú Komisiu pre cenné papiere a burzy , Berkshire nakúpila takmer 26 miliónov akcií spoločnosti Chubb v hodnote približne 6,7 miliardy dolárov. Buffettova spoločnosť chránila túto pozíciu The post Warren Buffett odhalil záhadnú spoločnosť, do ktorej investoval miliardy dolárov appeared first on Investičné Noviny.

Americké akciové indexy uzavreli na nových rekordných maximách

16.05.2024 19:45 Americké akciové indexy Dow Jones, S&P 500 a Nasdaq v stredu uzavreli na rekordných maximách po tom, ako boli v USA zverejnené inflačné údaje za apríl. Akcie ťažia z optimizmu, že inflácia sa dostatočne ochladzuje na to, aby Federálny rezervný systém v najbližších mesiacoch znížil úrokové sadzby. Ako píše server MarketWatch, bolo to prvýkrát od The post Americké akciové indexy uzavreli na nových rekordných maximách appeared first on Investičné Noviny.

Bitcoin sa po inflačnom reporte vyšplhal na 66-tisíc USD

16.05.2024 19:45 Cena kryptomeny bitcoin sa v stredu prvýkrát za takmer mesiac dostala nad úroveň 66 000 dolárov. Najväčšia virtuálna mena si za posledných 24 hodín pripisuje nárast o takmer 7 % a v čase publikovania tohto článku sa obchoduje na úrovni 66 065 USD. Včera zverejnené inflačné údaje v USA ukázali, že index spotrebiteľských cien CPI The post Bitcoin sa po inflačnom reporte vyšplhal na 66-tisíc USD appeared first on Investičné Noviny.

Inflácia v USA sa ochladzuje. Trhy okamžite zareagovali

15.05.2024 23:30 Spotrebiteľské ceny v USA rástli v apríli pomalšie ako sa očakávalo, čo naznačuje, že inflácia na začiatku druhého štvrťroka pokračovala v klesajúcom trende. Dnes zverejnená správa podporila očakávania, že by americká centrálna banka mohla v septembri prikročiť k znižovaniu sadzieb. Index spotrebiteľských cien minulý mesiac vzrástol o 0,3 % po tom, ako v marci a The post Inflácia v USA sa ochladzuje. Trhy okamžite zareagovali appeared first on Investičné Noviny.

Cena zlata rastie, dolár oslabuje. Trhy čakajú na inflačné dáta z USA

15.05.2024 13:30 Trhy sa dnes pripravujú na zverejnenie kľúčovej správy o inflácii v USA, ktorá môže určiť ďalšie smerovanie menovej politiky Fedu. Analytici v prieskume Reuters očakávajú, že index CPI v apríli medzimesačne vzrástol o 0,3 %, čo predstavuje pokles oproti rastu o 0,4 % v predchádzajúcom mesiaci. Na medziročnej báze by sa tak inflácia v USA mala v apríli The post Cena zlata rastie, dolár oslabuje. Trhy čakajú na inflačné dáta z USA appeared first on Investičné Noviny.

Je tu nová meme rally? Akcie GameStop a AMC opäť prudko rastú

15.05.2024 03:30 Akcie spoločností GameStop a AMC pokračujú v raste aj v utorkovom obchodovaní. Akcie GameStop dnes získavajú 53 % po tom, čo pondelkovú seansu ukončili rastom o 74,4 %. Akcie spoločnosti AMC aktuálne pridávajú 30 %, pričom v pondelok vzrástli o 78,4 %. To znamená, že za posledné 2 dni tieto meme akcie posilnili o The post Je tu nová meme rally? Akcie GameStop a AMC opäť prudko rastú appeared first on Investičné Noviny.

Kto je Michael Steinhardt? Zoznámte sa s jedným z najúspešnejších investorov na svete

15.05.2024 03:30 Pokiaľ chceme hovoriť o histórii Wall Street, určite nemôžeme opomenúť meno Michael Steinhardt, ktorý je jedným z najúspešnejších investorov svojej generácie. Michael Steinhardt počas svojho 35-ročného pôsobenia v odvetví hedžových fondov ďaleko predstihol svojich kolegov. Dosiahol priemernú ročnú výkonnosť viac ako 24 %, čo bolo niekoľkonásobne viac ako vtedajšia výkonnosť trhových benchmarkov. Dnes má 83 The post Kto je Michael Steinhardt? Zoznámte sa s jedným z najúspešnejších investorov na svete appeared first on Investičné Noviny.

Sony hlási pokles zisku o 7 %

14.05.2024 17:30 Japonská spoločnosť Sony Group v utorok oznámila, že za finančný rok 2023/2024 dosiahla prevádzkový zisk 1,2 bilióna jenov , čo je pokles o 7 %. Výsledok bol v súlade s priemerným odhadom 23 analytikov, ktorých oslovila spoločnosť LSEG. Tržby japonského obra dosiahli 13 biliónov jenov, čo je medziročný nárast o 19 %. Spoločnosť Sony The post Sony hlási pokles zisku o 7 % appeared first on Investičné Noviny.

Roaring Kitty je späť. Akcie GameStop vyskočili o 60 %

13.05.2024 21:15 Na sociálnu sieť X sa po troch rokoch vrátil Keith Gill, známy ako Roaring Kitty. Ak ste už o tomto mužovi počuli, potom viete, že je jedným z hlavných predstaviteľov „šialenstva“ okolo meme akcií GameStop . Keith Gill medzi rokmi 2020 a 2021 inšpiroval dav amatérskych investorov, ktorí sa navzájom povzbudzovali a vytlačili akcie GameStop The post Roaring Kitty je späť. Akcie GameStop vyskočili o 60 % appeared first on Investičné Noviny.

Buffett investorom: odpredaj Applu, strach z AI a príležitosti v Kanade

13.05.2024 21:15 Na začiatku mesiaca sa v Omahe opäť konalo tradičné stretnutie akcionárov spoločnosti Berkshire Hathaway na čele s legendárnym investorom Warrenom Buffettom. Tomuto stretnutiu sa tiež neformálne hovorí „Woodstock pre kapitalistov“ a tento rok bolo plné Buffettových zaujímavých názorov na svet a investovanie. Čo Veštec z Omahy, ako sa Buffettovi obvykle prezýva, predpovedal tentoraz? Buffett predáva The post Buffett investorom: odpredaj Applu, strach z AI a príležitosti v Kanade appeared first on Investičné Noviny.

Následujúci mesiac