Rozšírené hľadanie
Piatok 3. Máj 2024 |
meniny má Galina
Opozícia viní koalíciu z prepadu Slovenska v rebríčku slobody tlače: Kritizuje jej kroky

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Opozícia vyčíta vládnej koalícii prístup k médiám aj pripravované legislatívne kroky. Viní ju z prepadu Slovenska v rebríčku slobody tlače, v ktorom skončilo na 29. priečke zo 180 krajín a pohoršilo si o 12 miest. Hodnotenie vyplýva zo správy organizácie Reportéri bez hraníc . Správa tiež konštatuje, že sloboda tlače na celom svete je ohrozovaná zo strany politických úradov, ktoré by mali byť jej ochrancami.

V Banskej Bystrici popoludní uzavrú časť severného obchvatu

03.05.2024 19:30 BANSKÁ BYSTRICA - V Banskej Bystrici dôjde v piatok popoludní k uzávere časti severného obchvatu, ktorý je súčasťou rýchlostnej cesty R1. Obmedzenie bude trvať od 15.00 do 19.00 h. Informovala o tom Mia Bajáková, komunikačná manažérka spoločnosti Via Pribina, ktorá je koncesionárom R1.

Polícia vyšetruje krádež v obchodnom dome na Kamennom námestí v Bratislave

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Bratislavská polícia vyšetruje krádež v obchodom dome na Kamennom námestí v Bratislave. Informovala o tom na sociálnej sieti. Verejnosť žiada v tejto súvislosti o pomoc.

K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií, tvrdí prezidentka Zuzana Čaputová

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Slobodné médiá a demokracia sú od seba neoddeliteľné. Zastrašovanie médií a snaha o ich politické ovládnutie k demokracii nepatrí. Akceptovať nemožno ani útoky na novinárov, zvlášť od ľudí s mocou v rukách. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti Svetového dňa slobody tlače.

Projekt má úspech! Štát už vo veľkom rozdáva príspevok do výšky 1 318 eur: Pozrite, kto má naň nárok

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Všetko nasvedčuje tomu, že po 13 miliónoch z projektu Právo na prvé zamestnanie, sa len tak zapráši. Projekt z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR m spočíva v tom, že štát preplatí 90 % z celkovej ceny práce zamestnanca, maximálne však vo výške 1318 eur. Finančný príspevok dostanú zamestnávatelia, ktorí príjmu uchádzačov o zamestnanie z oprávnenej cieľovej skupiny projektu, teda mladých ľudí, ktorí si nevedia nájsť prácu.

Iniciatíva za verejnoprávnosť vyzýva poslancov, aby nepodporili zákon o STVR

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Koordinačný výbor iniciatívy zamestnancov a spolupracovníkov RTVS za verejnoprávnosť a nezávislosť v piatok odovzdal v Národnej rade SR listy adresované poslancom parlamentu. Vyzýva ich, aby nepodporili návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase .

Poslanci Národnej rady ukončili deň: Prerokovali viacero poslaneckých návrhov

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR ukončili piatkové rokovanie návrhom uznesenia k členstvu Slovenska v Európskej únii. Počas dňa prerokovali viaceré poslanecké návrhy.

Ministerstvo upozorňuje na tropický cyklón Hidaya v blízkosti Tanzánie a Kene

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR upozorňuje na prítomnosť tropického cyklónu Hidaya v blízkosti pobrežia Tanzánie a časti Kene. Varuje, že v najbližších dňoch bude ovplyvňovať poveternostné podmienky. Po 6. máji sa očakáva, že cyklón zoslabne. Rezort o tom informoval na webe.

Online banka upozornila na falošné SMS správy: Podvodníci chcú od ľudí získať platobné údaje

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Online banka mBank upozornila na falošné správy, ktoré sa tvária ako dôveryhodné, ale pritom chcú od ľudí získať údaje z ich platobnej karty. Podvodné SMS správy obsahujú rôzne požiadavky spolu s falošným odkazom. Prostredníctvom neho dokážu útočníci získať potrebné informácie, aby sa dostali do osobného internet bankingu ľudí. Informovala o tom mBank.

Sexuálne násilie v reedukačných centrách! Vláda začala konať: Majú ich zatvoriť

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria. Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení. Avizoval to v piatok minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáš Drucker . Predstavil aj konkrétne kroky systémových opatrení pre zlepšenie situácie v RC na Slovensku. Ide napríklad o zriadenie SOS linky či preškolenie personálu.

Kotleba spálil vo VIDEU vlajku EÚ! Iný kandidát do europarlamentu na neho chystá trestné oznámenie

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Kotlebovci opäť spôsobili rozruch. Tentokrát ich predseda Marian Kotleba zverejnil video, v ktorom páli vlajku Európskej únie a hovorí, že EÚ Slovensko brutálne oklamala, keďže sľubovala európske platy a máme tu len európske príkazy a zákazy. Kotleba pritom sám kandiduje do europarlamentu. Ďalší kandidát na europoslanca za stranu SaS Miroslav Žiak pripravuje preto na Kotlebu trestné oznámenie.

Šokujúci prípad na juhu Slovenska! Chlapec našiel fľašu alkoholu, skončil s 2,5 promile v bezvedomí

03.05.2024 19:30 LUČENEC - V obci Panické Dravce pri Lučenci došlo v stredu k šokujúcemu prípadu. 5-ročné dieťa sa intoxikovalo alkoholom a upadlo do bezvedomia. V organizme mu zistili 2,5 promile alkoholu, v súčasnosti sa nachádza v rukách lekárov.

FOTO S Fedorom Flašíkom sa prišli rozlúčiť politické špičky: Exmanželka Beňová neskrývala smútok

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - V piatok od 15.30 h sa v bratislavskom krematóriu koná posledná rozlúčka s reklamným mágom Fedorom Flašíkom, ktorý 22. apríla prehral boj s rakovinou vo veku 66 rokov. Naposledy rozlúčiť sa s ním prišla jeho smútiaca exmanželka a europoslankyňa Monika Beňová, ale aj politici zo strany Smer-SD, Hlas-SD či SNS.

Prasynovec Štefánika odovzdal Kancelárii prezidenta SR do úschovy štátne vyznamenanie

03.05.2024 19:30 BRATISLAVA - Prasynovec generála Milana Rastislava Štefánika Peter Kaňka odovzdal Kancelárii prezidenta SR do úschovy štátne vyznamenanie Rad bieleho leva vojenskej skupiny I. triedy in memoriam. Minulý rok mu ho udelil český prezident Petr Pavel. V piatok vyznamenanie v paláci prevzala hlava štátu Zuzana Čaputová. Symbolicky tak urobili pri príležitosti 105. výročia Štefánikovej smrti, ktoré bude v sobotu .

Polícia začala trestné stíhanie v prípade prenájmu techniky pre Správu ciest Košického samosprávneho kraja

03.05.2024 19:30 KOŠICE - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry začal trestné stíhania pre podozrenie zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní spáchaného formou spolupáchateľstva. Prípad sa týka osemročného prenájmu techniky za takmer 30 miliónov eur pre Správu ciest Košického samosprávneho kraja . Začatie stíhania potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek. Upozornil naň Denník N a denník Štandard.

Následujúci mesiac