Rozšírené hľadanie
Štvrtok 19. September 2024 |
meniny má Konštantín
Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií začal konanie voči viacerým funkcionárom: Majú podozrenie z porušenia zákona

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií Národnej rady SR začal konanie voči viacerým verejným funkcionárom v súvislosti s podozrením z porušenia zákona o ochrane verejného záujmu. Konanie začal voči bratislavskému primátorovi Matúšovi Vallovi, primátorovi Košíc Jaroslavovi Polačekovi, ako aj nezaradenej poslankyni NR SR Martine Holečkovej. Všetci čelia podnetom, podľa ktorých mali použiť svoju osobu na reklamu. Uviedla predsedníčka výboru Veronika Remišová .

SNS sa podarilo v rámci konsolidácie podporiť gastrosektor nižšou DPH, uviedol Danko

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Koaličná SNS vyhovela v rámci konsolidácie koaličným partnerom aj pri opatreniach, ktoré v minulosti kritizovala. Podarilo sa jej však napríklad podporiť gastrosektor, a to nižšou daňou z pridanej hodnoty na úrovni päť percent. Uviedol to v stredu predseda SNS Andrej Danko na tlačovej konferencii spolu s ďalšími predstaviteľmi strany.

Samosprávy nesúhlasia s valorizáciou platov v štátnom a verejnom sektore

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Predstavitelia samospráv vyjadrili nesúhlas s plánovanou valorizáciou platov zamestnancov v štátnej a verejnej službe. Vyplýva to zo stanoviska zverejneného v stredu na sociálnej sieti zástupcami Združenia Samosprávnych krajov Slovenska .

Študenti, pozor! Začali podvodné telefonáty súvisiace s platbami za internáty

18.09.2024 23:30 NITRA - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre upozorňuje študentov na podvodné telefonáty súvisiace s platbami za ubytovanie v študentských domovoch.

Disciplinárne konanie so sudcom Klimentom má pokračovať v októbri

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Ústne disciplinárne pojednávanie na Najvyššom správnom súde SR proti sudcovi Jurajovi Klimentovi má pokračovať 14. októbra. Na stredajšom pojednávaní vykonali viacero úkonov, ako napríklad dokazovanie obrazovými záznamami. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytol Michal Milla z generálneho sekretariátu Kancelárie NSS SR.

Veľký úspech! Korňa a Čičmany si prevzali strieborné ocenenie v Európskej cene obnovy dediny

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Obce Korňa a Čičmany si prevzali strieborné ocenenie v súťaži Európska cena obnovy dediny 2024. Urobili tak v rakúskom Stadtschlainingu. Takéto vysoké ocenenie sa v histórii súťaže ešte slovenským obciam nepodarilo získať. Informoval manažér pre komunikáciu Slovenskej agentúry životného prostredia Roman Lebeda.

Minister Susko sa zúčastnil na 10. ročníku Bratislavského právnického fóra

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Minister spravodlivosti Boris Susko sa v utorok zúčastnil na 10. ročníku Bratislavského právnického fóra, ktoré sa konalo na pôde Právnickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Jeho témou aj v súvislosti s 20. výročím vstupu krajín V4 do Európskej únie bol vplyv EÚ na oblasť spravodlivosti. Informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Barbora Škulová.

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo výzvu na regionálne centrá integrovanej starostlivosti

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR vyhlásilo v stredu výzvu na budovanie siete regionálnych centier integrovanej starostlivosti. Alokovaná je suma 37,4 milióna eur. Výzva je určená na projekty mimo Bratislavského kraja. Informoval komunikačný odbor MZ SR.

MIMORIADNY ONLINE Deň 6: Tragédia v Devíne! V jednom zo zatopených domov našli mŕtveho muža

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Problémy na juhu západného Slovenska začína spôsobovať nielen Dunaj, ale aj Váh. Aktuálne je na ňom vyhlásený prvý stupeň povodňovej aktivity, stúpanie hladiny sa priebežne monitoruje. V Bratislave dosiahla hladina Dunaja nový vrchol, keď v noci prekročil hranicu 980 cm.

Primátor mesta v šoku! Medveď neďaleko autobusovej zastávky: Vyzýva na opatrnosť

18.09.2024 23:30 DOLNÝ KUBÍN - Primátor mesta Dolný Kubín Ján Prílepok ostal v šoku, keď uvidel video, ako sa medveď prechádza v meste neďaleko autobusovej zastávky. Ľudí vyzýva na opatrnosť.

VIDEOROZHOVOR Minister pôdohospodárstva Richard Takáč: Viem si predstaviť úpravu DPH na základné potraviny

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA – Prvé konsolidačné balíky rezort financií už predstavil. Minister pôdohospodárstva hovorí, že v jeho rezorte sa bude prepúšťať. Docieliť však chce, aby Slováci mali dostupnejšie a hlavne kvalitné potraviny. Za tie považuje predovšetkým slovenské produkty. Má konkrétne predstavy, ako pomôcť slovenským poľnohospodárom a potravinárom. Aj o príchode poľského reťazca sme sa rozprávali so šéfom rezortu pôdohospodárstva a podpredsedom Smeru – SSD Richardom Takáčom.

Hnutie Slovensko to vidí jasne: Za daňový chaos vlády zaplatia obyvatelia Slovenska

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Vládna koalícia v utorok odprezentovala balíček konsolidačných opatrení, ktorý už dnes neplatí. Za tento daňový chaos najviac zaplatia obyvatelia Slovenska. Uviedli to v stredu predstavitelia opozičného hnutia Slovensko.

Vláde na jednorodičoch nezáleží: Zoberie im ešte viac peňazí, uviedla Šrobová

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Na konsolidačné opatrenia vlády najviac doplatia tí najzraniteľnejší, a teda domácnosti s jedným rodičom. Uviedla to v stredu opozičná poslankyňa Národnej rady SR Veronika Šrobová .

Slovákom aktivovali tajné ceny! Windows 11 aj Office 2021 Pro kúpite za smiešne malý peniaz

18.09.2024 23:30 Microsoft to tento rok rozbehol skutočne naplno. Svoj operačný systém vylepšil azda najviac za poslednú dekádu. Windows 11 totiž začal podporovať najpokrokovejšiu umelú inteligenciu ChatGPT, ktorú môžete mať v systéme aj vy. Ak ešte nemáte nový Windows 11, teraz je na aktualizáciu ideálny čas. Kúpiť si ho totiž môžete len za 10 €. Poradíme vám, ako na to.

Prezident sa stretol so Sybihom: Verí v zachovanie blízkych vzťahov s Ukrajinou

18.09.2024 23:30 BRATISLAVA - Prezident SR Peter Pellegrini prijal v stredu v Prezidentskom paláci ministra zahraničných vecí Ukrajiny Andriiho Sybihu. Pellegrini vyjadril vieru, že blízke vzťahy medzi Slovenskom a Ukrajinou zostanú naďalej zachované. Informoval odbor komunikácie Kancelárie prezidenta SR.

Následujúci mesiac