Rozšírené hľadanie
Štvrtok 19. September 2024 |
meniny má Konštantín
Hlavná odborová organizácia odmietla podporiť Harrisovú aj Trumpa

19.09.2024 19:15 WASHINGTON - Jeden z najvplyvnejších amerických odborových zväzov, International Brotherhood of Teamsters , prvýkrát od roku 1996 odmietol vyjadriť podporu jednému z kandidátov na post prezidenta Spojených štátov. Informujeme podľa správy britskej stanice BBC News.

Slovensko zaplavilo MNOŽSTVO nebezpečných výrobkov! FOTO Sťahujú ich z trhu, hrozí riziko poranenia a udusenia

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Slovenská obchodná inšpekcia upozorňuje, že na Slovensku sa nachádzalo viacero nebezpečných výrobkov. Ide najmä o detské postieľky, pri ktorých hrozí riziko poranení a udusenia. Na trhu sa predávali aj nebezpečné predlžovacie prívody. Skontrolujte si, či rizikové výrobky nemáte doma.

PRÁVE TERAZ Tragédia na Dunaji! 53-ročný muž sa pri návrate na houseboat utopil

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Z Dunaja dnes okolo poludnia vytiahli telo muža. Muž sa mal utopiť v stredu vo večerných hodinách. Na mieste zasahoval kriminalistický technik a obhliadajúci lekár.

Fond na podporu cestovného ruchu má mať rozpočet minimálne 20 miliónov eur

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Udržateľnosť cestovného ruchu a jeho infraštruktúry na Slovensku má od budúceho roka podporovať nový verejnoprávny fond. Disponovať bude sumou minimálne 20 miliónov eur ročne, ktorú mu poskytne zo svojho rozpočtu Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR. Vyplýva to z návrhu zákona o Fonde na podporu cestovného ruchu, ktorý poslanci Národnej rady SR posunuli do druhého čítania.

Ministerka Dolinková o konsolidácii verejných financií: Nemala sa dotknúť zdravotníctva

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Konsolidácia verejných financií sa vôbec nemala dotknúť už dnes dosť skúšaného zdravotníctva. Myslí si to ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková . Dodala, že politikárčenie v tomto období nepomôže. Ministerka deklaruje, že jej rezort robí opatrenia na zefektívnenie manažmentu. Uviedla to v reakcii na kritiku opozície aj komory sestier, že konsolidácia má zobrať zdravotníctvu takmer 260 miliónov eur.

NEŠŤASTIE na základnej škole v Kráľovskom Chlmci! Po páde z okna sa vážne zranil 11-ročný chlapec

19.09.2024 19:15 KRÁĽOVSKÝ CHLMEC - Na Základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským v Kráľovskom Chlmci sa vo štvrtok po páde z okna vážne zranil maloletý chlapec. Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

Policajná naháňačka ako z filmu: Vodič z Česka unikal cez tri krajiny, skončilo to nárazom do stĺpa

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Vodič z Českej republiky bránil spolujazdcovi odísť z vozidla, následne v blízkosti bratislavskej mestskej časti Rusovce narazil do stĺpa. Čelí obvineniu z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky v súbehu s trestným činom obmedzovania osobnej slobody. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

AKTUÁLNE Zmena na poste riaditeľa CHKO Strážovské vrchy: Machciníka vymení na poste TOTO meno

19.09.2024 19:15 BANSKÁ BYSTRICA - Generálny riaditeľ Štátnej ochrany prírody Slovenskej republiky Štefan Kysel odvolal vo štvrtok z funkcie riaditeľa Správy Chránenej krajinnej oblasti Strážovské vrchy Beňadika Machciníka. Informoval o tom odbor komunikácie a propagácie ŠOP SR.

Medzi Devínom a Devínskou Novou Vsou odstránili protipovodňové zábrany

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Medzi bratislavskými mestskými časťami Devín a Devínska Nová Ves odstránili protipovodňové zábrany. Obnovená tak môže byť kyvadlová mestská hromadná doprava , ktorá nahrádza provizórnu dopravu vozidlami s vysokou brodivosťou. Pre obyvateľov oboch mestských častí bude do konca týždňa bezplatná. Pre autá bude prejazd do Devína otvorený vo štvrtok večer, bude však regulovaný políciou. Informuje o tom starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír i hlavné mesto na sociálnej sieti.

SaS kritizuje stanovisko Súdnej rady SR k správe Európska komisia o právnom štáte

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Opozičná strana SaS kritizuje štvrtkové stanovisko Súdnej rady SR k správe Európskej komisie o právnom štáte na Slovensku. Považuje za neakceptovateľné a nedôstojné, aby súdna rada správu kritizovala. Informoval o tom hovorca strany Ondrej Šprlák.

Podľa prieskumov v USA je Harrisová v miernej výhode oproti Trumpovi

19.09.2024 19:15 WASHINGTON - Sedem týždňov pred prezidentskými voľbami v USA získala kandidátka demokratov Kamala Harrisová v prieskumoch v štátoch Pensylvánia a Michigan mierny náskok - najmenej päť percentuálnych bodov - pred svojím republikánskym súperom Donaldom Trumpom. Podľa agentúry Reuters to vyplýva z prieskumu Quinnipiac University, súkromnej vysokej školy zo štátu Connecticut, zverejneného v stredu.

Pocta pre prezidentku Čaputovú: Natočili o nej FILM! Ukáže zákulisie, ktoré doteraz nikto nevidel

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová sa dočká veľkej pocty. Na 28. medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava bude mať premiéru film Prezidentka v hlavnej súťažnej sekcii Opus Bonum . Ide o unikátny časozberný dokument zachytávajúci zákulisie pôsobenia prezidentky Čaputovej v úrade, a to od zvolenia až po koniec mandátu. Na konci októbra sa dostane aj do kín.

AKTUÁLNE Frekventovanú R1 uzatvárajú! Poškodený most v Kremničke je v havarijnom stave

19.09.2024 19:15 BANSKÁ BYSTRICA - Prvý most pri vstupe do Banskej Bystrice v smere od Zvolena ponad rýchlostnú cestu R1 uzavreli. Neprejdú ním autá a ani chodci. Dôvodom je jeho havarijný stav. Na mieste o tom Informovali zástupcovia mesta Banská Bystrica. Most nad R1 pri výjazde na Kremničku bolo podľa mesta potrebné uzavrieť z bezpečnostných dôvodov.

Rieky Morava a Dunaj ustupujú, na Záhorí sa situácia stabilizuje: V Komárne komplikuje situáciu spodná voda

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Rieky Morava a Dunaj ustupujú, na Záhorí sa situácia stabilizuje. Devínska cesta v Bratislave je síce pre autá sprístupnená, situáciu však naďalej komplikujú protipovodňoví turisti. Konštatuje to predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba na základe informácií zo štvrtkového zasadnutia krízového štábu kraja.

Premiér odcestoval do Poľska na rozhovory o záplavách, stretne sa aj so šéfkou Európskej komisie

19.09.2024 19:15 BRATISLAVA - Predseda vlády SR Robert Fico vo štvrtok popoludní odcestoval do Poľska. V meste Vroclav sa na pozvanie poľského premiéra Donalda Tuska stretne s predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou, predsedom vlády ČR Petrom Fialom a rakúskym kancelárom Karlom Nehammerom.

Následujúci mesiac