Rozšírené hľadanie
Pondelok 20. Máj 2024 |
meniny má Bernard
Zemetrasenie v Kremli: Putin má nových poradcov! Jeden ho mal zachránil pred útokom medveďa

20.05.2024 06:45 MOSKVA - Vladimir Putin má v Kremli nových poradcov. Jedným z nich je jeho bývalý bodyguard Alexej Ďumin. Bývalý guvernér regiónu Tula tvrdí, že prezidenta už zachránil pred útokom medveďa hnedého. Čítané: (1)

MIMORIADNA SPRÁVA Vrtuľník s iránskym prezidentom sa zrútil, záchranári po ňom ďalej pátrajú

20.05.2024 06:45 TEHERÁN - Na severe Iránu dnes zrejme havaroval vrtuľník s iránskym prezidentom Ebrahímom Raísím, ktorého stav je už niekoľko hodín nejasný. Iránske štátne médiá uviedli, že stroj stretlo takzvané tvrdé pristátie v hornatej oblasti, kde panovali nepriaznivé poveternostné podmienky. Záchranárom sa nedarilo dostať sa na miesto incidentu, iránsky duchovný a politický vodca ajatolláh Alí Chameneí odkázal obyvateľom, že sa nemusia obávať narušenia chodu štátu. Čítané: (1)

Nový prezident na Taiwane Laj Čching-te zložil prísahu: Blinken mu zagratuloval

20.05.2024 06:45 TAIPEI - Laj Čching-te zložil v pondelok počas inaugurácie v Taipei prezidentský sľub pred tisíckami hostí a ujal sa tak svojho prvého funkčného obdobia, počas ktorého sa očakáva pokračovanie taiwanskej de facto nezávislosti od Číny a posilnenie obrany voči Pekingu. Píšu o tom správy z agentúr AP and Reuters. Čítané: (1)

Po dvoch rokoch odštartovala do vesmíru raketa spoločnosti Blue Origin

20.05.2024 06:45 WASHINGTON – Raketa New Shepard spoločnosti Blue Origin v nedeľu prvý raz po dvojročnej prestávke úspešne absolvovala let do vesmíru s ľudskou posádkou. Informujeme na základe správy agentúry AFP a televízie CNN. Čítané: (1)

Sexbomba sa delí o muža s 35 ďalšími ženami: TAKTO nazýva ich manželstvo

20.05.2024 06:45 SYDNEY - Modelka zdieľa svojho manžela s inými ženami. Ale on nie je jediný, koho to baví – pretože to bol vlastne jej nápad. Ostatní ich kritizujú za spôsob života.  Čítané: (1)

Jordánsko požaduje medzinárodné vyšetrovanie krokov Izraela v Gaze

19.05.2024 20:30 AMMÁN - Jordánsky minister zahraničných vecí Ajman Safádí v nedeľu uviedol, že jeho krajina požiadala o medzinárodné vyšetrovanie "vojnových zločinov, ktorých sa Izrael dopustil počas svojho vojenského ťaženia v Gaze". Informuje o tom agentúra Reuters. Čítané: (1)

Stovky Taiwancov protestovalo pred sídlom vládnej strany DPP

19.05.2024 20:30 TCHAJ-PEJ - V nedeľu, v predvečer inaugurácie novozvoleného taiwanského prezidenta, sa v Tchaj-peji stovky opozičných demonštrantov zišli na protest proti ďalším štyrom rokom pod vedením Demokratickej pokrokovej strany . Informuje o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Voliči v Dominikánskej republike rozhodujú o prezidentovi a zložení parlamentu

19.05.2024 20:30 SANTO DOMINGO — Voliči v Dominikánskej republike v nedeľu hlasujú v parlamentných voľbách a v prvom kole prezidentských volieb tiež rozhodnú, či súčasná hlava štátu Luis Abinader krajinu povedie aj v druhom funkčnom období. Pri nadpolovičnej podpore sa druhé kolo neuskutoční. Informujeme podľa agentúry AP. Čítané: (1)

Palác macedónskych kráľov: Navrhol ho autor jedného z divov sveta?

19.05.2024 20:30 Kráča s hlavou hrdo vztýčenou. Napokon sa dočkal. Po násilnej smrti svojho otca Filipa II. je Alexander Macedónsky vyhlásený kráľom. K slávnostnému okamihu pritom dochádza v honosnom paláci v Aigai, vtedajšej metropole kráľovstva. Čítané: (1)

Útok militantov skončil pre dvojicu turistov v Kašmíre tragicky!

19.05.2024 20:30 NAÍ DILLÍ – Dvojica turistov v indickej provincii Kašmír utrpela v noci na nedeľu strelné zranenia po útoku militantov. Informujeme na základe správy agentúry Reuters. Čítané: (1)

Trumpovo víťazstvo by ohrozilo energetickú transformáciu

19.05.2024 20:30 WASHINGTON - Víťazstvo Donalda Trumpa v novembrových voľbách by pravdepodobne ohrozilo plánované investície do nízkouhlíkovej energetiky vo výške jedného bilióna amerických dolárov a emisie oxidu uhličitého by do roku 2050 boli o jednu miliardu ton vyššie ako pri súčasnej politike. Informujeme na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa odvolala na analýzu poradenskej spoločnosti Wood Mackenzie. Čítané: (1)

Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky zmarili pokus o štátny prevrat

19.05.2024 20:30 KINSHASA - Ozbrojené sily Konžskej demokratickej republiky v nedeľu ráno zmarili v hlavnom meste Kinshasa pokus o štátny prevrat, vyhlásil hovorca armády KDR. Informujú o tom agentúry AP a Reuters. Čítané: (1)

Prezident Biden pracuje na trvalom mieri na Blízkom východe

19.05.2024 20:30 ATLANTA - Americký prezident Joe Biden vyzval v nedeľu na okamžité prímerie v Gaze a povedal, že pracuje na trvalom mieri, ktorý by zahŕňal vytvorenie palestínskeho štátu. Infromujeme podľa agentúry AFP. Čítané: (1)

Španielsku stranu Vox v Madride podporil argentínsky prezident

19.05.2024 20:30 MADRID - Španielska krajne pravicová strana Vox usporiadala v nedeľu v Madride zhromaždenie pravicových strán združených v skupine Európski konzervatívci a reformisti . V súčasnom Európskom parlamente združuje 62 poslancov, strana Vox má štyroch. Informujeme podľa agentúry Reuters. Čítané: (1)