Rozšírené hľadanie
Pondelok 13. Máj 2024 |
meniny má Servác
Nová slovenská komédia Kavej rozbije stereotypy

13.05.2024 15:15 Už toto leto sa do kín dostane nová, pôvodná, slovenská, láskavá komédia Kavej, z pera scenáristky Michaely Zakuťanskej v réžii Lukáša Zednikoviča. Zábavné a často bizarné situácie, do ktorých sa dostanú dve kamarátky z východného Slovenska, neponúkajú len prvoplánovú zábavu, ale poukazujú aj na nezmyselnosť predsudkov, skutočnú hodnotu priateľstva a rozbíjajú stereotypy.

Jean-Michel Jarre priniesol majestátnu audiovizuálnu šou, akú Slovensko ešte nezažilo. Pozrite si fotoreport

13.05.2024 15:15 V nedeľu večer sa v areáli Incheby v Bratislave konalo predstavenie, aké sme u nás ešte nezažili a ktorá sa už nikdy nebude opakovať. Obrie pódium v Inchebe, stovky dronov, laserová šou, ohňostroje a svetlá a projekcie na Moste SNP a budove Aupark Tower boli pôsobivou vizuálnou kulisou pre vystúpenie legendy elektronickej hudby Jeana-Michela Jarrea, ktorý sa predstavil so skvelými hudobníkmi na čele so špeciálnym hosťom, gitaristom skupiny Queen Brianom Mayom. Pozrite si fotografie Martiny Mlčúchovej.

Rapíky starej matere po 35. krát: Rytmus dorazil na monster trucku

13.05.2024 15:15 #Ani sme sa nenazdali a Rytmus si pre nás stihol pripraviť ďalší diel svojej obľúbenej videosérie Rapíky starej matere. Čo sme od neho dostali tentokrát už v 35. časti?

Eurovízia našla Nema: Najnudnejší ročník 21. storočia nebolo ťažké vyhrať

13.05.2024 15:15 Pozorný divák Veľkej ceny Eurovízie si určite všíma jednotlivé vzorce. Jedným z nich je už pár posledných rokov aj ten, že v danom ročníku väčšina umelcov kopíruje víťaza toho predošlého. A keďže iba Loreen sa vie zmyselne povaľovať, a pritom vytvoriť hudobnú výpravu, celá Eurovízia bola tento rok ospalá aj nudná.

THROWBACK Keď nám Separ a Pouličný Autor Tónov spoločne nastavili zrkadlo

12.05.2024 20:30 #Aj v novom pracovnom týždni sme späť s našou rubrikou Throwback, v ktorej si pripomíname zaujímavé tracky z českého či slovenského rapu. Je niekoľko možností, ako sa skladba môže dostať do konkrétnej časti.

Jean-Michel Jarre a Brian May vystúpia už v nedeľu v Bratislave. V meste budú aj dopravné obmedzenia

12.05.2024 20:30 Už túto nedeľu sa v areáli výstaviska Incheba uskutoční veľký bezplatný open air koncert najslávnejšieho francúzskeho priekopníka elektronickej hudby. Jean-Michel Jarre sa výnimočne predstaví spolu s Brianom Mayom, gitaristom skupiny Queen. Ten je zároveň spoluzakladateľom vedecko-hudobného festivalu Starmus, ktorý v Bratislave začne práve týmto veľkolepým otváracím koncertom.

Mimo radar: Nielen Beyoncé robí country. Dasha ním roztancovala TikTok

12.05.2024 00:45 Mladá speváčka, ktorej meno donedávna poznal iba málokto, ovládla britský singlový rebríček tri týždne po sebe a zdá sa, že ešte nekončí. Aktuálne je druhou najsledovanejšou country speváčkou na svete. Prvenstvo patrí popovej dive Beyoncé vďaka albumu Cowboy Carter.

Svet opustil obľúbený britský herec: Bol známy z Pána prsteňov aj Titanicu

11.05.2024 14:45 Svet cez víkend obletela smutná správa, že nás navždy opustil obľúbený britský herec Bernard Hill. na druhý svet odišiel vo veku 79 rokov. 

Spomienka na rok 2016: Aké slovenské rapové albumy sme počúvali 8 rokov späť?

10.05.2024 19:00 #Premýšľali sme, že na čo si dnes spolu s tebou zaspomíname… A tak nejak sa okolo nás v posledných dňoch točili albumy z roku 2016, tak sme sa v dnešnom článku rozhodli povenovať práve im! Pripomeň si teda dnes spolu s nami aj ty, čo zaujímavé sa urodilo na slovenskej rapovej scéne v roku 2016, poďme sa na to teda rovno pozrieť!

Inchebu zaplní obranná a bezpečnostná technika z 12 krajín. Tešiť sa môžete aj na akčné ukážky plné sily

10.05.2024 19:00 Ťažká technika vrátane pásových, obrnených a robotických vozidiel, ale aj komunikačné, monitorovacie a anténne systémy, vzdušné aj pozemné drony, zbrane, delostrelecká a tanková munícia a množstvo ďalších technológií vrátane výstroja ozbrojených, hasičských a záchranných zložiek si už od utorka 14. mája budete môcť zblízka prezrieť v bratislavskej Inchebe. Do štvrtka 16. mája sa tam totiž bude konať medzinárodný veľtrh obrannej a bezpečnostnej techniky IDEB Defence&Security, ktorý patrí k najvýznamnejším podujatiam v oblasti obrany a bezpečnosti v stredoeurópskom regióne.

ANKETA: Najlepšie vystúpenia najlepšieho ročníka SHARPE festivalu

10.05.2024 19:00 SHARPE festival dlhodobo považujem za jeden z najunikátnejších európskych showcaseov a najkrajších domácich hudobných podujatí. Sympatická kompaktnosť Novej Cvernovky, kombinácia outdooru a indooru, zároveň každoročná náročnosť a nekompromisná kvalita exploratívnej dramaturgie, to sú len niektoré z aspektov, ktoré festival pozdvihujú na unikátny zážitok nielen v očiach širokej verejnosti.

Na Sunrise Yoga Festival Bratislava sa dozviete aj toto: Ako často sa venovať joge a iným cvičeniam, aby vás vaše telo milovalo?

10.05.2024 19:00 Kým jedni jogu cvičia, lebo milujú pohyb, iní sa jej venujú kvôli zdraviu. Už 25.mája sa nadšenci zdravého a aktívneho životného štýlu stretnú na Bratislavskom hrade, kde sa dozvedia množstvo praktických informácií. „Keď som pred rokmi zistila, aký typ jogy je pre moje telo najlepší a čomu sa mám v strave vyvarovať, aby ma telo poslúchalo, bola som nadšená. Verím, že množstvo zmysluplných poznatkov si z prednášok odnesú všetci návštevníci,“ hovorí o podujatí jeho spolumoderátorka Helena Tomková.

Koncertnou udalosťou jesene bude návrat Michala Penka!

10.05.2024 19:00 Pre fanúšikov Michala Penka, hviezdy prelomu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, sa informácia o jeho návrate okamžite stala virálnou. Tento historicky prvý spevák skupiny Lucie a zakladateľ hardrockovej kapely SING SING sa rozhodol opätovne naskočiť do šoubiznisového vlaku.

Po piatich rokoch vychádza nový album The Ills. Inštrumentálny Life Is Random má aj texty

09.05.2024 22:45 Slovenská post-rocková stálica The Ills dnes vydáva dlho očakávaný šiesty štúdiový album s názvom Life Is Random. Tradične inštrumentálnu nahrávku tentokrát sprevádzajú aj texty, ktoré dopĺňajú atmosféru silných kompozícií. Album predznamenal singel I Was Riding My Bike To Work When I Realized I Have No Job, ktorý mal premiéru na kultovej rozhlasovej stanici KEXP v Seattli.

Disstrack iba pomocou beatu?! Do rapovej vojny proti Drakeovi sa zapojil aj Metro Boomin

09.05.2024 13:15 #Mnohí vravia, že sme práve svedkami posledného rapového konfliktu takýchto rozmerov. Zúčastnených je tam skutočne veľa mien, avšak hlavnými aktérmi sú najmä Kendrick Lamar a Drake, pričom Drake je presne tým, voči ktorému sa v súčasnosti istým spôsobom rozbehlo hnutie za jeho „elimináciu“, ako to nazval sám Kanye.

Následujúci mesiac