Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland

Blogy - Osobné

Psaní všemi deseti online: tip na kurs, který se mi osvědčil

05.05.2024 17:45 V tomto článku vám podrobně představím kurs psaní všemi deseti online, který jsem osobně vyzkoušel a výrazně mi pomohl při mé práci. Jmenuje se Psaní hravě a můžete si ho vyzkoušet zdarma. Pokud byste chtěli přejít na placenou verzi, můžete využít slevový kupón, který najdete na konci článku. Hned v The post Psaní všemi deseti online: tip na kurs, který se mi osvědčil appeared first on Blog ZaRohem.cz.

Vyplatí se domácí výroba jogurtu v jogurtovači?

03.05.2024 00:00 Tak jsem si řekl, že zkusím udělat kalkulaci, zda a jak moc se vyplatí domácí výroba jogurtu v jogurtovači. Tedy kromě toho, že vím, co jsem si do toho dal a mám pokaždé úplně čerstvý jogurt. Teď dělám třetí várku za sebou, přičemž první byla ze Selského bílého jogurtu z The post Vyplatí se domácí výroba jogurtu v jogurtovači? appeared first on Blog ZaRohem.cz.

Nie sú dostupné aktuálne žiadne články.

172. děťátko v babyboxu v nemocnici v Havlíčkově Brodě!

03.05.2024 13:31 Dvířka babyboxu v Havlíčkově Brodě se otevřela dnes ve čtvrtek 26. 7. v 10:30 a bedýnka pomáhající nechtěným mláďatům přijala do svého klimatizovaného a ventilovaného prostoru páté nechtěné lidské mládě od otevření 13. 11. 2012. Babybox v Havlíčkově Brodě se stává proti očekávání dětské primářky MUDr. Mgr. Magdaleny Chvílové Weberové jedním z nejvyužívanějších. Dnešní děťátko je holčička, kterou jsem pojmenoval Verunka na počest dcery tiskové mluvčí nemocnice Petry Černo, jež má právě dnes narozeniny. Verunka upravila skóre holčičky versus klučíci na 99:73, v Havlíčkově Brodě je třetí holčičkou oproti dvěma chlapečkům. Mezi letošními děťátky nese číslo 10. Holčička je na první pohled zdravá a zcela novorozená. Ať žije Verunka! Ať žije Verunka Černo!

Nie sú dostupné aktuálne žiadne články.

Nie sú dostupné aktuálne žiadne články.

Nie sú dostupné aktuálne žiadne články.

V knižnici

08.04.2024 09:45 Minule som bola v nemocničnej knižnici. Chodím si tam čítať anglické časopisy, keď mam prestávku medzi terapiami. S knihovníčkou sme staré známe. Čítame rady a máme rady rovnaké knihy. Tak som sa jej pýtala, čo čítajú onkologickí pacienti, čo si vyberajú, či si myslí, že choroba má na ich výber vplyv.

Afrín

08.04.2024 09:45 Afrín je ako jedna z mála v našej skupine takmer permanentne hospitalizovaná. Nie je až v takom zlom zdravotnom stave, liečbu tiež nemá počas týždňa veľmi nahustenú a má aj domáce zázemie, ktoré je potrebné na asistenciu chorému aj pre jeho celkovú psychickú pohodu.

Moniho druhá šanca

08.04.2024 09:45 Moni celý život prosil o druhú šancu. Keď ho vyhodili z univerzity, lebo neodovzdával seminárne práce, keď ho do pekla posielali frajerky, keď sa s ním rozviedla žena a jeho syn, ktorý ho pristihol s milenkou, mu zabuchol pred nosom dvere, aj keď mu rodičia povedali, že mu už ďalej nemôžu pomáhať financovať jeho nákladný život.

Nezvládneš to

08.04.2024 09:45 Jeden z najhorších prístupov k onkologickému pacientovi je ten, čo ja nazývam to nezvládne, lebo je chorý. Niekedy sa demonštruje presne týmito slovami, inokedy zaobalenejšie, zdanlivo empatickejšie či s výrokom veď ja ti chcem len dobre, o ktorom som už kedysi napísala. Veľa ľudí sa tohto prístupu dopúšťa nevedome a keď ich na to upozorníte, cítia sa dotknuto. Jasné, chcú vám len dobre.

Žena v bielom

08.04.2024 09:45 Dovrat som nikdy nevidela v inej farbe ako bielej. Od vlasov až po topánky a doplnky. Nikdy som tiež nevidela, že by mala pokrčené oblečenie. Vždy je tip top a tá biela to len posilňuje. Tvár však má vráskavú oveľa viac ako ženy v jej veku. Musí mať aspoň milión vrások. Od miniatúrnych, až po hlboké na čele, aj po stranách. Pri jej vyžehlených šatách vyzerá jej tvár veľmi veľmi pokrčene.

Rozlúčkový

08.04.2024 09:45 Dnes tu nebude žiaden príbeh. Ani môj, ani cudzí.

Chaim a Sara

08.04.2024 09:45 Chaim a Sara boli starosvetský pár. On nosil domov peniaze, ona sa starala o všetko ostatné. On bol úspešný podnikateľ, ona dokonalá domáca pani. Bolo to tak roky. Spolu s rečami o tom, že ona vlastne nič nerobí. Len reprezentuje. Nikdy nemali deti a tak to bolo ešte zrejmejšie. Teda jemu.

Šťastná Rita

08.04.2024 09:45 Keď som bola chorá, bývala som šťastnejšia, povedala mi jedna bývalá spolupacientka, keď sme sa náhodou stretli na ulici. Moja prvá, vnútorná reakcia bola, že som niečo prepočula alebo zle pochopila. Zopakovala mi to ešte raz. Hoci som tušila, čo mi povie, chcela som to počuť od nej.

Muži a ženy

08.04.2024 09:45 Prežívajú rakovinu muži inak ako ženy? Nerada generalizujem a tak budem písať o tom, ako to je v našej skupine. Nie je to žiadna vedecká štúdia a môj záver ovplyvňuje aj to, že je založený len na pozorovaní a tom, čo na seba kto prezradil. Terapeutická skupina je tak trochu ako Facebook. Aj tu si ľudia vyberajú, čo o sebe prezradia. Čiže prežívajú rakovinu muži inak ako ženy? Áno, prežívajú. V našej skupine určite.

Šťastná baretka

08.04.2024 09:45 Vypadané vlasy riešia onkologickí pacienti rôzne. Muži šiltovkami, ženy sa spoliehajú viac na parochne, hoci v posledných rokoch si na holé hlavy radšej viažu rôzne šatky a sú aj takí, čo chodia s vyholenou hlavou bez zábran. Alina zvolila baretku.

Tri muchy jednou ranou

09.04.2024 21:30 Musím sa priznať, vždy som obdivoval demagógiu a stratégiu socanov, ako fantasticky ovládajú svoj voličský košiar. Vedeli fenomenálne určiť taktiku, ako vybŕdnuť z prúseru, ako predať svoj úbohý a primitívny produkt sťa luxusný tovar. Nie je tomu inak ani teraz, keď vrcholí predvolebný boj, to čo sa u nás mylne označuje ako pravica je rozdrvené na prach a socani robia to najlepšie z najlepšieho. A jednou ranou zabili až tri muchy. Doteraz.

Sasanka a ja

09.04.2024 21:30 Ešte pred pol rokom som ani netušil, aké články budem písať, aké témy budem rozoberať. Nelezie mi to z klávesnice ľahko. Najprv choromyseľný podraz v podobe pádu vlády, ktorý zosnovali gorilie strany, potom samotná Gorila, teraz aj Sasanka. Nikdy som si nemyslel, že budem musieť tak tvrdo písať proti Dzurindovi and Company, proti kádéhákom, ktorí už verejne obcujú s Ficom, slintajúci po flekoch už teraz, pred voľbami. Navyše som dostal niekoľko výziev, že teda napíš niečo k Sasanke. Tak nech sa páči.

Sedieť na zadku je cesta do pekla

09.04.2024 21:30 Zlosť a frustrácia rastie naprieč krajinou geometrickým radom. Otrlé ksichty Goríl, potiahnuté teflónovým povlakom sa drzo a bez hanby objavujú v médiách a všetci bohorovne tvrdia, že chcú bojovať proti korupcii. Apatia a znechutenie sa plíži krajinou ako lepkavá novembrová hmla. Niektorým zase nadobličková dreň produkuje obrovské dávky adrenalínu, ktorý ich vyháňa vyšantiť sa v krutom mraze na námestia . A najväčší Orangutan si hovie v húštinách dažďového pralesa a smeje sa. Situácia, ktorá neveští nič dobré...

To naozaj si zaslúžime Róbertkove istoty?

09.04.2024 21:30 Pár dní dozadu idem poobede autom domov a vchádzajúc do Záhorskej Bystrice mi na sekundu pohľad spočinul na prvom bilborde pri štreke. Skoro som havaroval, tak som sa vyplašil. Škerila sa na mňa v gigantickej nadživotnej veľkosti faceliftovaná tvárička Róbertka, s ktorou sa umelecký fotograf riadne vyšantil. Normálne som sa zľakol, že čo to tu je! Strhol som volant, reku nesmiem vbehnúť do jarku, to by mi ešte tak chýbalo, kvôli Róbertkovi rozbiť môj vehikel. Okrem sympatickej tváre ma totiž šokol ešte slogan s vysokou pridanou hodnotou. Vraj „Ľudia si zaslúžia istoty".

Šimpanz učenlivý - a čo s ním?

09.04.2024 21:30 Tento článok je už mojim štvrtým pokusom napísať niečo zmysluplné o Gorile. Téma brizantná, už snáď každý povedal a napísal niečo, čo v sume znamená, že sa povedalo takmer všetko, všetkými možnými spôsobmi. Snažím sa vždy napísať aspoň niečo nové, niečo iné ako maistream, tak skúsim drobnú analýzu do taktík politikov, ktoré sú tak isto výpovedné, ako samotná Gorila. Lebo špás na Slovensku definitívne skončil.

Tušenie budúcnosti

09.04.2024 21:30 Pomaličky sa Róbert Fico a jeho suita zabývala a udomácnila na nových flekoch, tie opičky a to divadielko po voľbách, že teda z namosúreného a arogantného socialistu sa stal umiernený demokrat prchá ako aromatický uhľovodík a teda nastal čas na drobnú úvahu, zhodnotiť fenomenálne nápady a smerovanie našej krajiny do skvelej budúcnosti.

Najväčšia európska lúpež

09.04.2024 21:30 Ak si niekto dá tú námahu a naštuduje si dôkladne a precízne celú problematiku okolo Grécka, garantujem vám, že mu vyschne v krku, zježia sa mu chlpy aj na zadku a pravdepodobne bude potrebovať rýchlu infúziu. Je to desivé a ja žasnem, ako málo kompetentných ľudí má chuť a vôľu vniknúť hlbšie do problému. Pozrime sa teda na techniky, ktoré sa v Grécku používajú, na cicanie peňazí v miliardových sumách. Snažil som sa to písať „ľudskou" rečou, aby to bolo pochopiteľné aj pre laika. Dúfam, že sa mi to podarilo.

Mozog je plastický

09.04.2024 21:30 Mozog je najkomplexnejšia štruktúra vo vesmíre. Blbé je, že ho dostávame bez návodu na použitie a automaticky mnohí s ním zaobchádzajú nesprávne. Vravia si, chcem ho dlho zachovať čerstvý tým, že ho zriedkavo použijem. Žiaľ, takto to nefunguje! Mozog funguje hnusnou logikou „use it, or loose it". Najdôležitejšie posolstvo rokov výskumu je, že mozog je plastický. Prestavuje sa podľa toho, ako ho používame. Nakoniec, vieme to už veľmi dlho. Už pred 2000 rokmi povedal Marcus Aurelius, že s postupom času, preberá duša farbu myšlienok.

List jeho excelencii od organizátora protestov

09.04.2024 21:30 Organizátor protestov, Jano Závacký ma poprosil, aby som zverejnil list, ktorý zaslal doporučene prezidentovi SR. Samozrejme, že s tým nemám problém a je v plnom rozsahu uvedený nižšie. Využijem túto príležitosť ešte na to, aby som vás milí priatelia trošku vyburcoval a vyhecoval, aby ste sa premohli v čo najväčšom počte a došli dňa 31.1. o 18.00 na námestie SNP do Bratislavy, kde sa uskutoční druhé verejné protestné zhromaždenie proti konaniu jeho excelencie, prezidenta SR. Má to význam, má to veľký význam. Len vďaka pobúreniu a protestom voči svojvôli jeho excelencie, ktorá vyvrcholila 18 mesačným naťahovaním a v konečnom dôsledku nevymenovaním gp do funkcie, vládna moc a ich človek, akoby členom Smeru znervózneli. A to je viac, ako by som bol vôbec čakal, že dosiahneme. Prosím dôjdite, nech to má trochu silu...

Reinkarnácia Štefánika?

09.04.2024 21:30 V rámci možností sledujem, ako sa kto v predvolebnom cirkuse producíruje, hodnotím si a analyzujem. Zvlášť mi udrelo do očí, že súdruhovia zo Súmračnej sú tak plytkí a impotentní, ako ešte nikdy. V priamom prenose vravia „svojim", sme absolútne brzdy, bez jedinej myšlienky, bez riešenia a ak budeme pri korytách, tak zlatý ošiaľ v El Doráde bol šuviks. Vravia to len inými slovami, ale tak jasne a priezračne, že ma oblieva studený pot. A milovníci súdruha majú vypnutý zvuk a obraz.

Vitajte v SMERokracii

08.04.2024 00:15 Dobrý článok sa nedá napísať každý deň. Úspech mojej prvotiny ma príjemne prekvapil a za to vám naozaj ďakujem.  Ako začínajúci bloger som ani nesníval o tom, že za 4 dni by som mohol mať vyše 8000 čítaní, 300 zdieľaní a zaradenie do článkov s najvyššou karmou a najviac čítaniami.

Prečo video SMERU zavádza ?

08.04.2024 00:15 Ako som písal v mojom prvom článku, vo videu, ktoré použil SMER na svojom predvolebnom mítingu som objavil určité nezrovnalosti, ktoré sa tu budem snažiť dokázať a tiež analyzovať toto video konkrétnou minutážou dôležitých, či zavádzajúcich častí. Najprv som sa s tým obrátil na Facebook a vedenie SMERu. Nepochodil som, a práve preto využívam priestor tu na sme. Nečakám, že sa vám to bude všetkým páčiť a stotožníte sa so všetkými mojimi názormi, no napriek tomu vám prajem príjemné čítanie.

Míting SMERu

08.04.2024 00:15 S myšlienkou založiť blog som sa pohrával už dlhšie, avšak až posledné udalosti ma donútili využiť výhody internetu ako slobodného média, ešte kým mi to ACTA nezakáže. Ako človek, ktorý sa rád zúčastňuje rozličných besied s politikmi som sa vybral aj s partiou ďalších mladých ľudí na predvolebný míting SMERu v MsKS Dolný Kubín, ktorý sa uskutočnil 30.1.2012 o 17:00 hod. Samozrejme, očakával som veľa dôchodcov, ale že ich bude až toľko, že sa nezmestia do 600 miestnej sály, ma ani nenapadlo. Predsa len, Kubín je malé 20 tisícové mesto a sála sa naplní len pri významných udalostiach a medzi tie som návštevu jednými milovaného, inými nenávideného Fica vôbec nezaraďoval.

Š. Kužma: Nebyť povalenia vlády boli by sme ďalej

08.04.2024 03:46 Povalenie vlády Ivety Radičovej stranami SMER-SD, SaS a SNS a časťou Obyčajných ľudí skrátilo volebné obdobie, v ktorom bola snaha urobiť vážne reformy a riešiť mnohé oblasti, na ktoré doterajšie vlády nemali odvahu. Žiaľ, oddialilo i riešenie jedného z najvážnejších problémov, ktorý nad nami visí ako časovaná bomba. Problému neustále rozrastajúcich sa rómskych osád vyznačujúcich sa stopercentnou nezamestnanosťou, stále rastúcou kriminalitou, záškoláctvom, ale i maloletými rodičkami.

Bifloš, ty si ale hlúpy.

08.04.2024 03:46 Bifľoš, spoločnosť si ťa nebude vážiť, stále bude presvedčená, že by si mal dávať viac. Naopak, ja budem ich hrdinom.

Ministerka Matečná zjavne nehovorí pravdu

08.04.2024 03:46 Ministerka Matečná našla vinníka, ktorý je zodpovedný za zdražovanie potravín. Je to jej tradičný nepriateľ - obchodné reťazce.

Fakt by rodina s deťmi nepocítila 37% zdanenie?

08.04.2024 03:46 Štát za súhlasu mnohých ekonomických analytikov chystá de facto prudké zvýšenie daní pre časť ľudí, ktorí pracujú a zároveň živia deti. To, že Fico chce obrať časť občanov o peniaze, aby vykryl deficit štátu, nie je ani tak prekvapením. Veľkým prekvapením je, že ho v tom podporujú aj mnohí analytici.