Rozšírené hľadanie
Piatok 10. Máj 2024 |
meniny má Viktória

Ekonomika

Turecká centrálna banka zvýšila svoju inflačnú prognózu

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Turecká centrálna banka vo štvrtok zvýšila svoju inflačnú prognózu a oznámila, že bude pokračovať v prísnej menovej politike s cieľom obmedziť prudký rast spotrebiteľských cien. Informuje o tom správa z… Čítané: (1)

Slovensko chce zabuchnúť dvere pred investormi! Prídeme o pracovné miesta?

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Menej pracovných miest v regiónoch a vyššia závislosť na dovoze energií zo zahraničia. Aj toto nám hrozí, ak dostane zelená elektrina na Slovensku stopku. Tá je dnes totiž veľkým lákadlom pre zahraničných… Čítané: (1)

Nikaragua zrušila zmluvu o výstavbe prieplavu medzi dvoma oceánmi

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Desať rokov po slávnostnom položení základného kameňa prieplavu medzi Atlantickým a Tichým oceánom v Nikarague autoritárska vláda prezidenta Daniela Ortegu odobrala čínskej spoločnosti HKND Group koncesiu na jeho výstavbu. Konkrétne… Čítané: (1)

Ľudia bez práce pomáhajú pri obnove hradov: Štát na projekt vynaloží viac ako 12 miliónov eur

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Ľudia bez práce v regiónoch sa od začiatku mája podieľajú na záchrane národných kultúrnych pamiatok prostredníctvom národného projektu Ľudia a hrady – krok k sociálnej ekonomike. Projekt spustil rezort práce,… Čítané: (1)

Nový model nájmu bytov má pomôcť riešiť najčastejšie problémy pri prenájme

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Nový model nájmu bytov prináša riešenia najčastejších problémov pri prenájme bytov. Služba Nájom plus, ktorú pripravila Realitná únia SR, má chrániť prenajímateľa i nájomcu. Realitné kancelárie, ktoré novú službu… Čítané: (1)

Situácia so systémami finančnej správy nie je dobrá: Môže to ohroziť výber daní

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Situácia s informačnými systémami finančnej správy nie je dobrá, čo by mohlo ohrozovať napríklad výber spotrebných daní. Upozornil na to vo štvrtok na rokovaní finančného výboru parlamentu prezident FS… Čítané: (1)

Poľská centrálna banka menovú politiku nemenila

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Poľská centrálna banka aj na svojom májovom zasadnutí ponechala menovú politiku nezmenenú, už siedmy raz po sebe. Informujú o tom správy z Reuters a PAP. Referenčná sadzba tak naďalej zostáva… Čítané: (1)

Počet žiadostí o podporu v nezamestnanosti v USA vzrástol

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Počet Američanov, ktorí v uplynulom týždni požiadali o podporu v nezamestnanosti, dosiahol najvyššiu úroveň za posledných osem mesiacov, čo signalizuje, že napätá situácia na trhu práce sa začína uvoľňovať. Informuje… Čítané: (1)

Aliancia OPEC+ v júni pravdepodobne predĺži škrty v produkcii, uviedli to americký analytici

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Organizácia krajín vyvážajúcich ropu a jej spojenci z aliancie OPEC+ na svojom stretnutí v júni pravdepodobne predĺžia dohodu o dobrovoľnom znížení svojej produkcie. Uviedli to vo štvrtok analytici amerického… Čítané: (1)

Srbsko podpísalo s Čínou dohodu o spolupráci v oblasti energetiky

openiazoch.zoznam.sk 09.05.2024 23:02 Srbská ministerka Dubravka Djedovičová Handanovičová podpísala vo štvrtok memorandum o porozumení medzi srbskou vládou a čínskou spoločnosťou Hunan Rich Photovoltaic Science and Technology o projekte výstavby továrne na solárne panely… Čítané: (1)

Hlavními hrdiny nové kampaně značky Lindex jsou ti nejmenší

MaM.cz - Aktuality 09.05.2024 23:00 Do popředí kampaně, kterou Lindex spouští v ČR a na dalších osmi evropských trzích na začátku května, se dostávají tentokrát ti nejmenší. Nová kampaň s názvem Made for play ukazuje, co všechno děti prožijí se svým oblečením během dne, a to vše právě z jejich pohledu. Článek Hlavními hrdiny nové kampaně značky Lindex jsou ti nejmenší se nejdříve objevil na Marketing Media. Čítané: (1)

Agentury LiveBros a Go4Gold pod jednou střechou. Jako Fandom Factory chystají MS v hokeji

MaM.cz - Aktuality 09.05.2024 23:00 Už roky spolu obstarávají fan experience řady velkých sportovních událostí po celém světě. Výjimkou není ani Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které začne v pátek v Praze a Ostravě. O to, aby divácký zážitek ze šampionátu byl opravdu výjimečný, se agentury LiveBros a Go4Gold postarají v rámci jejich nové společné dceřinné firmy Fandom Factory. Článek Agentury LiveBros a Go4Gold pod jednou střechou. Jako Fandom Factory chystají MS v hokeji se nejdříve objevil na Marketing Media. Čítané: (1)

#JsmeSamiSebou, říká T-Mobile v nové kampani a zdůrazňuje autenticitu

MaM.cz - Aktuality 09.05.2024 23:00 Lidskost, rozmanitost a možnost růstu jsou již několik let hnacím motorem mobilní jedničky na trhu, proto se v nové kampani #JsmeSamiSebou T-Mobile rozhodl tyto hodnoty ukázat veřejnosti prostřednictvím autentických výpovědí zaměstnanců. Článek #JsmeSamiSebou, říká T-Mobile v nové kampani a zdůrazňuje autenticitu se nejdříve objevil na Marketing Media. Čítané: (1)

Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu

Webnoviny.sk 09.05.2024 22:30 Má výraznú, jemne sladkú a korenistú dlhotrvajúcu chuť a vôňu po borievkach a mierne olejnatú  Čítané: (1)

Amsterdam, Helsinki aj Bern – prvotriedne cyklistické destinácie

Webnoviny.sk 09.05.2024 22:30 Množstvo cyklotrás, široká ponuka zdieľaných bicyklov, dni bez áut, to sú len niektoré z výhod  Čítané: (1)