Rozšírené hľadanie
Štvrtok 19. September 2024 |
meniny má Konštantín
Nožnice zo Solingenu vlastnil každý Nemec. Posledná majiteľka mala zvláštnu podmienku

18.09.2024 19:30 Solingen sa nachádza na predmestí Wuppertalu. Je to mestečko, ktoré sa skladá z niekoľkých častí a tiahne sa popri rieke niekoľko kilometrov. Nájdete v ňom napríklad múzeá Laurela a Hardyho, plagiátorstva alebo baníctva. Sídli tu tiež známa fabrika na výrobu gumených cukríkov. Najobľúbenejšou turistickou vychytávkou je však bývalá továreň, v ktorej vyrábali najznámejší produkt tohto regiónu. Čítané: (1)

Obrovské nešťastie: Turistku v španielskych vodách napadol žralok, zraneniam podľahla

18.09.2024 19:30 Žena z Nemecka zomrela napriek snahe záchranárov po tom, čo na ňu pri pobreží západnej Afriky zaútočil žralok. Podľa španielskej námornej záchrannej služby, ktorá ranenej poskytovala pomoc, žena prišla o nohu a zomrela o niekoľko hodín neskôr pri leteckom prevoze do nemocnice. Informovala o tom agentúra AFP. Čítané: (1)

Svetové Slovensko: 8 unikátnych atrakcií, aké nikde inde nenájdete

18.09.2024 19:30 Slovensko je plné prírodných krás, ale aj turistických zaujímavostí, stvorených človekom. Niektoré dokonca nemajú na svete konkurenciu. Spoznajte osem unikátov našej malej krajiny, ktoré rozhodne stoja za návštevu. Čítané: (1)

Svetové unikáty u nás doma: 8 slovenských atrakcií, ktoré nikde inde nenájdete

18.09.2024 09:30 Slovensko je plné prírodných krás, ale aj turistických zaujímavostí, stvorených človekom. Niektoré dokonca nemajú na svete konkurenciu. Spoznajte osem unikátov našej malej krajiny, ktoré rozhodne stoja za návštevu. Čítané: (1)