Rozšírené hľadanie
Utorok 1. Október 2024 |
meniny má Arnold
Hudobný tip na Halloween – Bernard Herrmann

31.10.2020 16:17 Ešte jeden halloweenský tip z oblasti vážnej hudby prináša vydavateľstvo Decca Records – Music From The Great Movie Thrillers, na ktorom sa nachádzajú diela od amerického skladateľa Bernarda Herrmanna – blízkeho spolupracovníka Alfreda Hitchcocka – v naštudovaní London Philharmonic Orchestra.

Zvuková halloweenská smršť na Halloween v spojení Jesus Piece + Ashe Kilbourne

31.10.2020 08:02 Demonštrovanie toho najtvrdšieho zvuku v spojení extrémneho metalu a elektroniky, ktoré vzišlo zo spolupráce metalcorového kvinteta Jesus Piece z Pensylvánie a gabber techno producentky Ashe Kilbourne z Kalifornie, v ich spoločnom remixe Punish.

Pripomenutie existencie Pylon pre zberateľov

31.10.2020 08:02 Dňa 6. novembra vychádza limitovaný box od americkej formácie Pylon, ktorá pochádza z malebného mestečka Athens, jedného z najväčších ložísk amerického gitarového undergroundu. Obsahovať bude ich vyše štyridsať rokov staré albumy Gyrate a Chomp – nanovo remastrované – kolekciu singlov, rarít a živých nahrávok, jam session Razz Tape a dvestostrannú biografiu s množstvom archívnych fotografií a materiálu.

Kool Keith x Thetan

31.10.2020 08:02 Kultová hiphopová postava Kool Keith z Bronxu nakrútil s producentským duom Thetan z Nashvillu videoklip k skladbe Hallucinations, ktorá pochádza z hosťami nabitého albumu Space Goretexfeatures, na ktorom sa predstavili členovia kapiel Gwar, Three 6 Mafia, Dwarves, Lost Dog Street Band.

Longital – Mauna

30.10.2020 07:31 Pred rokom vydalo Slnko records album bratislavskému triu Longital, v ktorom figurujú stálice labelu Marián Slávka, Daniel Salotnay a samotná riaditeľka vydavateľstva Shina. Mauna je koncepčne veľmi zaujímavý počin. V rovine vnútorného pokoja Longital pracuje nielen s hudobnou zložkou albumu, ale najmä textovou. Poézia jednotlivých piesní je citeľná, presná a v harmónii s aranžmánmi. Všetky

Nový Mogwai na CD aj vinyle

30.10.2020 07:31 Desiaty štúdiový album britskej post rockovej kapely Mogwai vychádza 19. februára pod názvom As The Love Continues u Rock Action Records. Okrem klasického CD sa bude dať zakúpiť aj špeciálny dvoj vinyl obsahujúci množstvo bonusového materiálu.

Nouvelle Prague 2020 bude riešiť budúcnosť hudobného priemyslu

30.10.2020 00:03 Nouvelle Prague prináša pandemickú verziu. V online priestore 31. októbra sa odohrajú prednášky, ktorých hlavnou témou bude prežitie a ďalšia budúcnosť hudobného priemyslu. Nezabudne sa ani na talentovaných hudobníkov, ktorí dostanú príležitosť predstaviť svoju tvorbu profesionálom z domáceho aj zahraničného prostredia. Inokedy do Prahy prichádzajú odborníci z celého sveta a hlásia sa kapely z domácich aj zahraničných zdrojov, aby sa mohli

Opäť zaostrené na Bielorusko – Molchat Doma

29.10.2020 18:05 Z Bieloruska nechodia iba smutné správy, ale prišla aj pozitívna správa o vydaní nového albumu Monument od post punkovej kapely Molchat Doma, z ktorého servírujú lyric video k skladbe Otveta Net. Album vyjde 13. novembra u Sacred Bones.

Leto aj na jeseň – At My Grandma’s House

29.10.2020 14:36 Iba devätnásťročná pesničkárka Amber Strawbridge prináša výsledok svojho indie popového projektu At My Grandma’s House – v skladbe Summer, ktorá je z pripravovaného debutového EP I Forget You’re Human Too .

Erica Muhl povedie Berklee ako prvá žena v histórii

29.10.2020 14:36 Vôbec po prvýkrát v histórii bude prestížnu hudobnú školu Berklee College of Music viesť žena – prezidentkou bostonskej univerzity sa stala Erica Muhl.

Music Press MAGAZÍN pre United Live Radio No.1

29.10.2020 09:48 Music Press MAGAZÍN pre United Live Radio No.1 naši kolegovia z festivalu Metronome festival v Prahe nás oslovili či by sme pre nich nepripravili pravidelnú reláciu o hudbe a o tom čo sa deje na Slovenskej scéne a o čom píšeme na našom magazíne Musicpress.sk . Podarilo sa nám nahrať dve epizódy a keďže koronakríza

Music Press MAGAZÍN pre United Live Radio No.2

29.10.2020 09:48 Music Press MAGAZÍN pre United Live Radio No.2 naši kolegovia z festivalu Metronome festival v Prahe nás oslovili či by sme pre nich nepripravili pravidelnú reláciu o hudbe a o tom čo sa deje na Slovenskej scéne a o čom píšeme na našom magazíne Musicpress.sk . Podarilo sa nám nahrať dve epizódy a keďže koronakríza

Ako prežívajú kluby Majestic Music Club a Randal Club koronakrízu

29.10.2020 09:48 V čase korona krízy sa hudobným klubom nevodí najlepšie. Dalo by sa povedať, že boli vypnuté zo dňa na deň a zapínajú sa posledné. Obmedzenia trvajú naďalej a bude to tak asi až do konca roka 2020. Úplne sa otvoria ako posledné a sú obmedzené kapacitou návštevníkov a hygienickými opatreniami. Ako to prežívajú, čo treba

AC/DC sú späť!

28.10.2020 14:44 Legendárna austrálska kapela AC/DC vydala videoklip k skladbe Shot in the Dark, ktorá pochádza z ich pripravovaného sedemnásteho štúdiového albumu Power Up.

The Budos Band odkazujú na Afriku aj New York

27.10.2020 11:52 Zladiť dohromady deviatich muzikantov nie je vôbec ľahké z organizačných ani umeleckých dôvodov. Keď je každý z nich individualitou máte problém ich ustriehnuť. Ale ak sa zomknú, dokážu dohromady vytvoriť zaujímavý a konzistentný zvuk. Americká inštrumentálna kapela The Budos Band patrí k tomu najlepšiemu, čo ponúka súčasný inštrumentálny afrobeat. Nie je to typická brass kapela, akých sú v New Yorku