Rozšírené hľadanie
Utorok 1. Október 2024 |
meniny má Arnold
Colours of Ostrava až o rok

31.03.2021 22:11 Organizátori festivalu Colours of Ostrava potvrdili, že ďalší ročník sa uskutoční až nasledujúce leto: “Pretože sa tak rozsiahly festival ako ten náš nedá v najvyššej kvalite pripraviť za pár mesiacov, dostali sme sa v túto chvíľu do najvzdialenejšieho momentu a musíme sa rozhodnúť. Bohužiaľ, súčasná situácia s pandémiou koronavírusu a neexistujúci výhľad na letné mesiace

Jeden z najočakávanejších albumov roka majú vydať Teenage Fanclub

31.03.2021 09:02 Jeden z najočakávanejších albumov roka 2021 na konci apríla vydáva škótska kapela Teenage Fanclub pod názvom Endless Arcade, ktorá vychádza päť rokov od vydania ich úspešnej nahrávky Here.

Spoiwo – Martial Hearts

31.03.2021 07:31 Debutom Salute Solitude sa Spoiwo mohlo mnohým javiť ako jedna z mnohých postrockových formácií. Lenže vydaním druhého albumu s poetickým titulom Martial Hearts sa skupine podarilo vniesť do voľného žánru atmosferického rocku prvky z elektronickej scény. Extrémne dlhé, kontinuálne vedené a harmonické ambientné skladby, ktoré začujú poslucháči na tomto albume, sú radikálnym odklonom od hutnej masívnosti shoegazových reverbov debutovej

Lord Huron pozývajú na nový album ďalšou piesňou

29.03.2021 12:43 Americká indie folková kapela Lord Huron vydá 21. mája svoj štvrtý album Long Lost , z ktorého zverejnila nový singel Mine Forever.

Stroon vydal svoju scénickú hudbu k predstaveniu Folklore Not War

29.03.2021 12:43 Stroon vydal vo svojom vydavateľstve Frequent Fires scénický soundtrack Folklore Not War, ktorý pôvodne vznikol k divadelnému predstaveniu Folklore Not War režisérky Alžbety Vrzgulovej.

Andrej & Michal – Toluén

29.03.2021 08:07 Po troch debutových albumoch z hereckej šatne SND prichádza EP od kapely Andrej Michal, ktorej frontmanom je Andrej Remeník – člen ansámblu Divadla Andreja Bagara v Nitre, ktorý si k sebe prizval trojicu hudobníkov – Michal Goňa , Michal Fiantok a Samuel Blecha . Album Toluén prináša výrazný poetický jazyk, silný storytelling ako

Fione Apple udelili dve ceny, podľa nej je však Grammy len pokrytectvom

29.03.2021 08:07 Fiona Apple nie je na scéne novou tvárou. Jej aktivita je však tak mimoriadna, že akýkoľvek jej úspech pôsobí na verejnosť ako nevšednosť a prekvapenie nastalo aj pri nedávnom udeľovaní cien Grammy. Apple totiž vyhrala až dva razy. Nadšená z toho dlho nebola. Hneď na úvod treba podotknúť, že ani tento úspech nie je v prípade Fiony Apple

Kirby & D Smoke = Superpower

28.03.2021 11:00 Retro-futuristický soul je výsledkom spolupráce americkej speváčky Kirby s jej krajanom, raperom D Smokeom v ich spoločnej skladbe Superpower.

Balkan Taksim – príbehy z Balkánu

28.03.2021 11:00 Multiinštrumentalista Sașa-Liviu Stoianovici a elektronický producent Alin Zăbrăuțeanu stoja za projektom Balkan Taksim, v ktorom prerozprávali tradičné príbehy z Balkánu na ľudových nástrojoch v západných melódiách, elektronických aranžmánoch a vystavali ich na balkánskych a psychedelických groovoch.

Ya Tseen sa pohráva s nádherne vystavanými obrazmi prírody a techniky

28.03.2021 09:13 Z chladnej Aljašky prichádza nový projekt Ya Tseen, za ktorým stojí multimediálny umelec Nicholas Galanin, s debutom Indian Yard , ktorý vychádza 30. apríla.

Nick Cave, Warren Ellis – Carnage

26.03.2021 07:42 V najnovšom projekte dvojice Nick Cave a Warren Ellis, ktorí doposiaľ pripravovali skôr inštrumentálne ladené projekty, dochádza k zmene. Nick Cave totiž zaznieva v každej z ôsmich stôp. Zvukové experimenty, ktoré sa ženú nahrávkou, sú žiaľ príliš nenápadné na to, aby dokázali udržať pozornosť poslucháča. Ten nemusí byť pripravený na to, že bude počúvať hovorené slovo. Už v oficiálnom vyhlásení

Výročie britského lockdownu s Jungle

24.03.2021 22:02 Prvé výročie lockdownu v Británii si pripomíname tanečným soulom Keep Moving z pripravovanej tretej dosky Loving In Stereo od Jungle, ktorá na tento deň zverejnila nový svieži song.

Tindersticks vás taxíkom zoberú na nočnú jazdu Londýnom

24.03.2021 19:09 Nočné výlety taxíkom po Londýne každú noc po nahrávaní inšpirovali k nakrúteniu trip-klipu najdlhšej skladby Man Alone (Can’t Stop the Fadin’ z vydaného albumu Distractions od Britov Tindersticks.

Lepšie dvakrát vidieť a trikrát počuť – Aziola Cry

24.03.2021 16:34 Inštrumentálne progresívne trio Aziola Cry necháva prehovárať svoju hudbu abstraktnými myšlienkami aj vizuálnymi podnetmi ako v prípade spracovania skladby And Cowards, ktorá je z pripravovaného tretieho albumu The Ironic Divide in March.

Boli osamelé, tak založili projekt Ultraflex

24.03.2021 13:37 Visions of Ultraflex od islandského – nórskeho dua Ultraflex je zábavnou jazdou a typickou škandinávskou odpoveďou na disco sound s rezervovaným pohľadom a a veľmi zábavnou sebairóniou.