Rozšírené hľadanie
Nedeľa 29. September 2024 |
meniny má Michal, Michaela
SR, Brezová pod Bradlom – mesto národnej hrdosti

28.02.2017 01:13 Trenčiansky kraj ponúka mnoho pamätihodností v objatí prírody. Jedným z takýchto spojení je aj približne 5-tisícové mesto Brezová pod Bradlom, ktoré sa rozprestiera na úpätí Malých Karpát. Nad mestom sa týči vrch Bradlo, na ktorom sa nachádza pietne miesto významného rodáka z neďalekých Košarísk – Milana Rastislava Štefánika.

ČR: Karibik má novú metropolu gastronómie

28.02.2017 01:13 Dominikánska republika je krajinou nádherných pláží, azúrového mora aj výbornej kuchyne. Teraz to potvrdzuje už aj titul „Karibská metropola gastronómie“, ktorým sa táto destinácia od pondelka tohoto týždňa pýši. Prestížnu cenu udelila Dominikánskej republike Iberoamerická gastronomická akadémia spoločne s Kráľovskou španielskou akadémiou gastronómie.

Nemecko: Cestovateľské inšpirácie 2017

27.02.2017 01:09 V nasledujúcich riadkoch Vám predstavíme výnimočné podujatia, ktoré si pre všetkých nadšencov cestovania a spoznávania pripravila Nemecká spolková republika.

Kolumbia: San Juan de Girón

27.02.2017 01:09 Mesto San Juan de Girón bolo založené v roku 1631 Franciscom Mantillom. Aby zostalo historické centrum mesta zachované, bolo v roku 1959 prehlásené za kultúrnu pamiatku. A tak môžeme aj dnes obdivovať dláždené uličky a renovované domy obielené vápnom.

Čadca: Fašiangový sprievod mestom

26.02.2017 01:06 Fašiangy – symbol veselosti, zábavy, hodovania a pitia. Fašiangové obdobie začína od Troch kráľov a končí v utorok, deň pred Popolcovou stredou, ktorou začína obdobie štyridsaťdňového pôstu bez zábav, tancovačiek a svadieb.

Veľká Británia, južný Devon – krajom sira Francisa Drakea i Agathy Christie

26.02.2017 01:06 Pokiaľ chcete nasať atmosféru tradičného Anglicka s kamennými domčekmi, škridlovými strechami a trblietavým morom v diaľke, zakrúžkujte si na mape oblasť južného pobrežia grófstva Devon.

ČR, Praha: Medzinárodný deň ľadových medveďov

25.02.2017 00:35 Chcete sa dozvedieť niečo o ľadových medveďoch? Príďte do pražskej zoo.

Kambodža – výlet cez hranice

25.02.2017 00:35 Než vyrazíme do Kambodže, zostaneme ešte chvíľku v Thajsku. Autobusom ideme na ostrov slonov Koh Chang. Cesta vraj trvá 5 hodín, ale zablúdili sme. Šofér tade zrejme často nejazdí, a tak išiel k inému prístavu. Nakoniec sa ale všetko vyriešilo a trajektom sme s kamarátkou dorazili na Lonely Beach.

Austrália, Melbourne – naozaj najlepšie mesto na svete?

24.02.2017 00:37 Melbourne sa dlhodobo umiestňuje na prvej priečke rebríčku najlepšieho mesta pre život na svete – rozvíja sa totiž hlavne pre svojich obyvateľov. Turisti, priemysel, developeri… to všetko je až za miestnymi. Aj tak vás tu ale čakajú skvelé zážitky. Stále sa tu niečo deje, takže vlastne kedykoľvek priletíte, vždy môžete vyraziť na nejaký koncert či festival a určite nevynechajte Múzeum výtvarného umenia. A teraz sa v pokoji posaďte a nechajte sa vtiahnuť do tunajšieho bezstarostného života.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Ketsa

Japonsko: Hora Ikoma

24.02.2017 00:37 Hora Ikoma sa nachádza nad rovnomennou obcou. Lanovkou vyjdete do stanice Hozanji a ocitnete sa v úplne inom svete. Miestny komplex budhistických chrámov je jedným z najkrajších miest v Japonsku, vládne tu totiž úžasný pokoj. Vyjsť však môžete až na samotný vrchol hory, kde nájdete niečo ako zábavný park a ďalšie svätyne a chrámy. Poďte si spolu s nami prostredníctvom dnešného videa vychutnať to „pravé“ Japonsko.   Text a video: Matouš Vinš Hudba: Dexter Britain, Dexter Britain  

Luhačovice: Veľká noc v kúpeľoch

24.02.2017 00:37 Sviatky jari bez zhonu, príprav a stresu si môžete dopriať aj tento rok. Veľkonočné pobyty v ALEXANDRIA **** Spa & Wellness hoteli v Kúpeľoch Luhačovice patria k najžiadanejším.

Francúzsko, departement Haute-Garonne – Toulouse

24.02.2017 00:37 Hlboko vo francúzskom vnútrozemí sa rozkladá mesto Toulouse, ktoré je štvrtým najväčším v zemi. Mnohí však okolo neho iba prejdú na ceste do Pyrenejí alebo Languedocu.

Rakúsko, Schönbrunn - cisárske sídlo

23.02.2017 00:06 Viedeň, ako jedna z najkrajších metropol Európy, ponúka mnoho zaujímavých miest, ktorých návštevu by ste si nemali nechať ujsť. Jednou z nich je aj zámocký komplex Schönbrunn radiaci sa k najimpozantnejším miestam tohto mesta. Rezidenčný zámok cisárskej rodiny spolu s parkom, záhradami, rozsiahlymi kvetinovými záhonmi ozdobenými sochárskym umením a ďalšími architektonickými prvkami vám vyrazia dych. Niet sa preto čomu diviť, že je zapísaný aj do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO a vy ho prostredníctvom našej fotogalérie môžete navštíviť.   Text a foto: Oskár Mažgút

Rakúsko: Výstava lodí – BOOT TULLN

23.02.2017 00:06 Najväčší obchodný veľtrh lodí a vodných športov v strednej a východnej Európe. Veľtržné mesto Tulln hostí výstavu lodí Austrian Boat Show už 46 rokov.

USA: Chicago – veterné mesto plné zelene I

23.02.2017 00:06 Keď sme sa s kamarátmi rozhodovali, ktoré mesto na severovýchode USA navštívime, bolo pre nás Chicago jasná voľba.