Rozšírené hľadanie
Streda 25. September 2024 |
meniny má Vladislav
SR: Opustila nás jedna z najvýraznejších osobnosti slovenskej ľudovej kultúry

30.11.2019 00:01 Doc. Ing. Viliam Ján Gruska slovenský scénograf, pedagóg, etnograf, dramaturg, scenárista, cestovateľ a režisér, ktorý patril medzi najvýraznejšie osobnosti slovenskej ľudovej kultúry, scénografie, filmovej a televíznej tvorby či umenia tento týždeň ukončil svoju pozemskú púť.

Tanzánia, Zanzibar: Stone Town – bývalé prekladisko otrokov

30.11.2019 00:01 Pokiaľ navštívite Zanzibar, nevynechajte jeho hlavné mesto Stone Town s jeho bohatou históriou, ktoré bolo zapísané aj do zoznamu UNESCO.

Malá Úpa: Medzinárodný festival outdoorových filmov 2019

30.11.2019 00:01 Tento rok už po tretí raz ožije Galéria Celnice v Malej Úpe filmom. Súťažná putovná prehliadka filmov je zameraná na šport, dobrodružstvo, adrenalín a cestopis. Premietať sa bude v piatok a sobotu 6. a 7. decembra.

Bojnice: Vianoce na zámku 2019

29.11.2019 01:37 Priestory Bojnického zámku sa začiatkom decembra zaplnia vôňou ihličia vianočných stromčekov. Stane sa tak v rámci príprav podujatia Vianoce na zámku, ktoré každoročne priláka do Bojníc množstvo návštevníkov.

USA, Alabama – Sweet Home Alabama I

29.11.2019 01:37 Sweet home Alabama Where the skies are so blue Sweet home Alabama Lord, I'm coming home to you Kto by nepoznal refrén jednej z najslávnejších pesničiek všetkých čias? My dnes spolu s vami do tohoto amerického štátu vyrazíme, aby sme spoznali, čo všetko sa za sladkým domovom v Alabame skrýva.

Škótsko: Cesta opusteným severom

28.11.2019 01:34 Sever krajiny je naozaj nehostinný, nečakajte tu rozľahlé jazerá, zvieratá ani lesy. Prechádzať budete skôr pustinou, vresoviskami a občas okolo fariem. Cestou stretnete hotel, ktorý sa sám prezentuje ako najodľahlejší vo Veľkej Británii. Ak si chcete vyčistiť hlavu a nestretnúť ani živú dušu, niet pre vás v Škótsku lepšie miesto.    Text a video: Matouš Vinš Hudba: Ketsa

Veľká Británia, Brighton – podmorský svet

28.11.2019 01:34 Prostredníctvom dnešnej fotogalérie sa vydáme spoznávať druhé najstaršie fungujúce akvárium na svete – Brightonské akvárium . Okrem impozantnej architektúry tu nájdete aj domov vyše 5 a pol tisíc živočíchov, ktoré vás prevedú fascinujúcim pestrofarebným podmorským prostredím.   Text: Oskár Mažgút Foto: Beata Firicová

Všetaty: Pamätník Jana Palacha

28.11.2019 01:34 K objektom Národného múzea v októbri pribudol ďalší objekt. Od polovice novembra bola vo Všetatoch zahájená zimná prevádzka a s ňou aj odlišná otváracia doba. Pamätník Jana Palacha vznikol na mieste pôvodného domu rodiny Palachových. Expozícia zachytáva dobu a čin Jana Palacha v kontexte udalostí 20. storočia.

ČR, Přerov: LH Hotel Jana**** – venujte odpočinok ako vianočný darček!

28.11.2019 01:34 Čo je pre turistu najlepší vianočný darček? Predsa voucher na dovolenku! Najlepšie do pekného hotela v zaujímavom mieste, kde nebude nuda ani počas škaredého počasia. Chcete tip? My jeden konkrétny máme!

Chotyně: hrad Grabštejn

27.11.2019 00:31 Na severe Českej republiky, pár kilometrov od nemeckých aj poľských hraníc, sa nachádza národná kultúrna pamiatka hrad Grabštejn. K areálu patrí ešte zámok, ktorý je ale pre verejnosť neprístupný, slúži Armáde Českej republiky ako výcvikové centrum kynológie. Dominantou hradu je kruhová veža a vyhliadka z nej je súčasťou každého prehliadkového okruhu. Pýchou tunajšieho hradu je kaplnka svätej Barbory s bohatou maliarskou výzdobou a originálom gotickej sochy z lipového dreva sv. Barbory - patrónky baníkov, ktorá rovnako ako hrad prešla postupnou rekonštrukciou. V pivniciach nájdete expozíciu mučiarne, ale tiež aj vinotéku.   Text a foto: Monika Babická

Doľany: Advent na Mlyne

27.11.2019 00:31 Zažite tú pravú vianočnú atmosféru v trošku netradičnom prostredí už počas druhej adventnej nedele v areáli vodného mlynu Doľany .

Veľká Británia, Brighton – akvárium morského života

27.11.2019 00:31 Dnes navštívime druhé najstaršie fungujúce akvárium na svete – Brightonské akvárium . Zaujímavé je nielen vďaka histórií siahajúcej do roku 1872, ale aj možnosťou absolvovať prechádzku najdlhším anglickým podmorským tunelom.

Kto sa rozhodne Island spoznávať na vlastnej koži zažije drsnú krásu severskej prírody

26.11.2019 16:03 Zem, v ktorej šantí polárna žiara a škriatkovia! Cestovateľské kino vás v utorok 3. decembra v KC Dunaj privíta na ostrove ohňa a ľadu, ktorý nikdy neprestane udivovať.

Nórsko si nadovšetko váži a miluje svoju prírodu. Priblíži ho pútavé Cestovateľské kino

26.11.2019 16:03 Kráľovstvo, ktorému vládne dychberúca príroda! Zoznámte sa v utorok 10. decembra v košickom Kine Úsmev a v stredu 11. decembra v trnavskom Kine Hviezda s pôsobivou severskou exotikou, ktorá uchváti aj najnáročnejších krajinkárov. Ľadovce, fjordy, hory, útesy, pláže, lesy, tundry i široké laponské pláne plné sobov. Nórsko má v sebe všetko! Cestovateľské kino nazrie do mentality národa, ktorý vyrástol na kultúre Vikingov, verí v existenciu trollov či elfov a nedá dopustiť na svoj hnedý syr.

Nanovo vyznačia liečivé singletracky v Bardejovských kúpeľoch

26.11.2019 14:02 Nové značenia liečivých singletrackov v Bardejovských kúpeľoch a ich okolí chce ešte do konca tohto roka zrealizovať ,,ŠARIŠ“- Bardejov. Sieť navzájom prepojených štyroch liečivých singletrackov – Rodinný, Napoleon, Čerešenka a Herkules a dve nadväzujúce cyklotrasy Kyslíková cesta Mihaľov - Bardejov a Kyslíková dráha v Bardejovských kúpeľoch majú spolu dĺžku takmer 10 km.